Nejste přihlášen/a.
Nechal jsem si poslat poštou televizi ale když přišla tak byla uplně rozbitá obrazovka co mám dělat? I na balíku bylo napsáno křehké.
Protože jsem na poště pracovala, tak si myslím, že televize byla nedostatečně zabalená a nebyla v pevném obalu. Jinak jak nakládají zaměstnanci s balíky je vidět na mnohých odkazech a i byly přímo ukázky v televizi /dotyční byli vyhozeni/. Nevíme, kdo Vám televizi posílal, jestli firma, nebo soukromník, nějaký jedinec z bazaru, ale je též varianta, že televize byla poškozena již dříve před balení, s úmyslem vymoci na poště odškodnění. Tím Vás nenapadám, jenom uporňuji, že i takoví vykuci se objevují a chtějí se na poště zahojit.
Poštou bych si po zkušenostech nenechal poslat ani papír na WC.
Jediné řešení je, po převzetí zásilky na místě skontrolovat obsah, doma už je pozdě, tak zní odpověď pošty.
Po této zkušenosti řeším vše přes Zásilkovnu.
Ano, to je taky pravda, že to vůbec uznat nemusejí, kontrola musí být provedena při převzetí. (v případě televize a dalších větších předmětů je to nedomyšlený, ale mohl jste televizi upustit na zem po příchodu domů z pošty)
Předpokládám že budete hned informovat odesílatele a dále se řídit jeho informací. Pravděpodobně odesílatel bude řešit reklamaci u přepravní firmy (pošty).
Co se týče firem kteří zasílají takto zboží, na 99% najdete v jejich podmínkách, že v případě rozbité zásilky máte informovat ihned je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.