Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký set-top-box vybrat aby

Od: planetka* odpovědí: 8 změna:

Jaký set-top-box k TV vybrat aby měl USB vstup a přehral Video-Film -avi,XviD, DivX.(Nebudu přes něj nic nahrávat jen přehrávat z USB Flash Disku.)Třeba má někdo takový k TV a může mi doporučit ten jeho atd...Dík za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tazatel měl asi na mysli přístroj, který přehraje všechny formáty. Mohu ujistit, že takový prostě neexistuje. Ano, přehraje naprostou většinu, ale ne vše.
planetka*
hodnocení

Ano je to k staré TV(Na chatu) - USB mi stačí jak přehaje DivX a Xvid v tomto mám filmy.(MKV -nemusí).Jinak cenově asi do 1000kč.Někde jak jsem koukal na Heureku je napsáno že přehraje Xvid tak jsem nevěděl zda to přehraje DivX na to jsem levej.Možná když to přehraje Xvid tak automat.i DivX.Tak jsem se proto ptal jak a co,abycxh nekoupil něco co moje videa a filmy nepodporuje.Tak dík všem za odpověď-hezký den.

Problém není v podpoře divx a xvid, ale v tom, že každý encodér má spoustu voleb. Takže můžeš mít podporovaný divx formát, ale se zapnutým "zlepšovákem" ho přehrávač nepřelouská.

hodnocení

2x

Dnes už tuto funkci zvládne většina STB, které jsou nyní v prodeji (většinou mají uvnitř stejnou čipovou sadu). Teď záleží jen na Vás, kolik do toho chcete zainvestovat a co čekáte od samotného přijímače (přece ho nebudete užívat jen na přehrávání filmu z usb).

rv*
hodnocení

1x

Tak oni to a mnohé jiné zvládou TV-Boxy, TV-Stick nebo jak se to všechno jmenuje. Něco jako

aliexpress.com/...

Jen může být problém s přehráváním ve vysokém rozlišení a setkal jsem se i s tím, že HDMI výstup měl nepřirozené barvy. Přehraje to cokoliv, protože je to Android a kodeky + přehrávače si nainstalujete dle potřeby.

hodnocení

0x

Rovněž uvažuji o koupi STB ale rovnou DVB-T2,abych za pár let nemusel kupovat nový.Ale měl bych zajímavý dotaz.Pokud k STB připojím externí disk,předpokládám,že přes STB mohu pak sledovat nahrávky.Ale co kdybych chtěl z disku přes Scart výstup nahrávat záznam na videorekordér.Jsem totiž fotbalový fanda a již několik let doteď jsem si MS,ME nahrával všechny zápasy na STB-C od UPC a z něj pak přes Scart výstup na video dělal sestřihy.Můžete mi nějaký doporučit (do 1000kč)?

Pokud chcete STB i pro DVB-T2, pak dávejte při nákupu pozor - takový přístroj musí podporovat kodek H265/HEVC - ten se totiž bude používat pro vysílání v ČR. STB pro DVB-T2 bez H265/HEVC - a takových je zatím většina prodávaných T2 settopboxů - vám po přechodu a vypnutí současných DVB-T muxů nebude k ničemu, protože nedokáže zpracovat TV vysílání v DVB-T2. Seznam stb vybavených tímto kodekem je poměrně stručný

Nejlepší z toho zatím bude asi tenhle ale cena je přes 1000Kč, nahrávání přes SCART myslím fungovat nebude, ale umí přes USB nahrávat na externí HDD a záznamy jdou přehrávat i sestříhat v PC.

hodnocení

0x

Některé nynější STB-T mají dva výstupy SCART, tedy TV a VCR,nemáte někdo přehled,kde je nabízejí?

doplněno 04.04.16 13:50:

...pardon, DVB-T

doplněno 04.04.16 14:02:

Pokud STB DVB-T (2) propojím SCARTem s VHS videem,tak nepůjde nahrávat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]