Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dva reproduktory do jednoho cinche?

Od: ivvs odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mam repro soustavu u pc 2+1. Ale bohuzel mi prestal na zesilovaci fungovat jeden ze dvou cinchu, tudíž funguje jeden reproduktor, tak jsem spojil dva kabely od dvou reproduktoru do jednoho a dal to do jedne zdirky cinch. Fungujeto perfektne. Muze to tak byt? dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Funguje, ale je otázka jak dlouho. Snížil jste impedanci reproduktorů na polovinu a může odejít při plné zátěži koncový zesilovač.

hodnocení

2x

1. nefunguje to perfektně, protože teď vám chybí jedna polovina zvuku - jelikož je zvuk stereo, potřebujete oba reproduktory, abyste slyšel vše. Teď máte jen jednu stranu zvuku, hranou do obou reproduktorů (ale jestiže vám přijde, že to hraje skvěle, asi nebudete náročný posluchač a stačí vám slyšet polovinu, já bych to nesnesl).

2. jste snížil impedanci zátěže na polovinu, čímž při vyšší hlasitosti můžete přetížit zesilovač, který se může zničit.

Takže bych rozhodně doporučil výměnu konektoru (jestli je problém v něm).

doplněno 01.03.16 14:31:

Ale já mluvím o hudbě, nejde o žádný prostorový zvuk, ale o naprosto normální STEREO reprodukci, kdy jde z každého reproduktoru jiný zvuk. U některých skladeb je to velmi znatelné, z jednoho reprouktoru jdou třeba nástroje a z druhého zpěv, takto vám bude část zvuku úplně chybět.

Jak říkám, jestli vám to nevadí, klidně to tak poslouchejte, on to ten zesilovač asi vydrží, jestli to neposloucháte naplno, ale já osobně bych to nesnesl a buď si je sám opravil nebo pořídil jiné :)

ivvs
hodnocení

Děkuji, ale ty reproduktory jsou po záruce a jen čekám až odejdou abych je mohl vyhodit. Nahradní díly do toho asi neexistují a poslech je mířený pouze na hudbu, žádné filmy. Tudíž prostorový zvuk nepotřebuji. A není to moje, já osobně už bych kupoval jiné, ale ne všichni si to mohou dovolit. Jen to za někoho řeším.

jofa*

Reproduktory neodejdou, ale zesilovač a pokud jste zaměřen na hudbu, tak to stereo asi bude to nejlepší co lze poslouchat a z jednoho repro takto zapojené, jak již zde kolega psal, tak to je zapojené zcela chybně.

zeli*

Já si myslím, že díly budou. Jestli ale není kámoš, co by tam vyměnil vadné součástky, oprava může být neúměrně drahá ceně celého setu (drahá bude práce, nikoli součástky). Pokud chcete snížit možnost odpálení zesilovače, zapojte reproduktory sériově - viz zde:

tinyurl.com/...

Není to ideální a bude to hrát potišeji - ovšem jestli Vám nevadí, že Vám u sterea chybí jeden kanál, pak by Vám nemělo vadit ani sériové zapojení reproduktorů...

doplněno 01.03.16 18:05:

Edit: Pro doplnění - pokud jsem správně pochopil Váš popis, máte je nyní zapojené paralelně.

lenin*
hodnocení

0x

Já to taky tak mám. Takže asi jo. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]