Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádcové, mám foťák Kodak EasyShare Z1085 IS a k tomu jakési zařízení, asi baterka, pak ještě nějaký kabel. Vytušila jsem, že ten kabel propojím s tím stříbrným a pak do toho stříbrného vložím snad celý foťák nebo baterku z toho foťáku? Vůbec nevím, co s tím, jak to zprovoznit, abych mohla fotit. Najdu sice nějaký anglický návod na ten foťák, ale totálně to nechápu. Co mám dělat, abych mohla fotit, jako pro blbce prosím. Díky.
To co máte je univerzální nabíječka pro více typů baterií, tedy musíte opravdu najít ten správný slot. Pokud svítí červeně tak nabíjí pokud zhasne tak je nabito u některých modelů se přebarví dioda na zeleno, ale to je typ od typu různé. Jinak fotoaparát má nastavení plné automatiky "A" nebo programové "P" lze použít obojí, ale pro běžnou potřebu vystačíte s nastavením na "P"
Váš fotoaparát se dá napájet z tužkových článků AA (lidově tužkové baterie), které mají 1,5 V, nebo i nabíjecích, ale ty mají menší napětí asi po 1,2 V, nebo, jak je psané v technických údajích na digimanie.cz/... třeba i Li-Ion akumulátor KLIC-8000, Lithiová baterie CRV-3.
Což pro vás znamená, že když vám dojde baterie někde, kde nemůžete dobíjet, koupíte si v libovolném krámu s potravinami u pokladny dvě tužkové (nejlépe alkalické) baterie a můžete fotit až do jejich vybití, což je několik set fotografií, záleží na tom, jestli používát blesk nebo ne.
Kabel by k tomu měl být s konektorem pro Kodak a na druhém konci USB 2.0 do počítače, aby se mohly fotografie stáhnout po kabelu a nemusela se vyndavat SD nebo SDHC karta.
Ano, to jsem také zjistila, je tam šipka, ale nevím, jak tam mám tu baterku umístit, aby se mi nabíjela a nevím, jak poznám jestli je nabitá.
v tom stříbrném musí být zásuvka na ten kabel a dáte do zásuvky.Já když nabíjím - mám tedy jinou nabíječku a jiný foťák ale když začnu nabíjet ,svítí mi zelená kontrolka po nabití zhasne. Ale nemusí to být stejné... jsou jen dvě možnosti jak ji dát - musíte to vyzkoušet...on se to takto špatně popisuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.