Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč vypíná indukční vařič?

Od: misa503® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Mám indukční vařič ( dvě plotýnky ) Profesor. Na levé plotýnce se mi občas stává, že když zapnu ( + hrnek+ voda například ) plotýnku například na stupeň č.5 ( možnost až do stupně 10 , pravá plotýnka má maximum č.7 ), tak se mi hned samo začne postupně snižovat ze stupně č.5 na stupeň č.4, pak ihned na stupeň č.3, dále pak ihned na stupeň č.2 a nakonec ihned na stupeň č.1.

Zapnu-li L plotýnku např. na stupeň č.3, tak ihned mi postupně klesne nakonec na č.1

Zapnu-li L plotýnku např. na stupeň č. 8, tak mi postupně klesne nakonec plotýnka na č.1. A tak dále.

Někdy ( častěji ), ale zapnutý stupeň " drží " na L plotýnce až do konce vaření.

Prosím o radu, proč by se tak mohlo dít.

Nejde náhodou o blížící se konec životnosti L plotýnky?

Plotýnka se dá nastavit i na teplotu 60, 80, 100, 120

Při zapnutí na libovolnou teplotu ( z nabízených možností ), např. 120, tak potom nedochází k samovolnému přepnutí na základní teplotu 60.

Děkuji za případné rady či nápady.

Proč vypíná indukční vařič?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

nejsem si jist, zda jste četla návod, tam se totiž píše že stupně fungují správně jen při zakrytí varné polchy hrncem o průměru alespoň 20cm! kokiskashop.cz/...

hodnocení

Hrnek má průměr dole 28cm.

doplněno 27.02.16 17:16:

a u tohoto hrnku se to vypínání ( snižování ) nikdy dříve nedělo

111®

tak to bohužel nasvědčuje závadě, on ten Profesor není nic moc, jsem měl jednokolku, celkem spokojenost , ale je fakt že jsou leší..dělá to jen při jedné plotně v provozu? nebo jen při obou v provozu

hodnocení

Dělá to jen - občas - při jedné plotýnce v provozu. Včera i dnes ta L plotýnka funguje - fungovala - dle nastavení, jak má.

Jaký by byl lepší dvojvařič indukční? Nemáte typ? Abych koupil do rezervy.

Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]