Mám SENCOR SDB 1010TU. Je to settopbox s USB vstupem pro přehrání filmů, fotek a hudby. Bohužel při přehrání filmů ve formátu divix jde zvuk POUZE na digitální výstup SPDIF. Vše ostatní samozřejmě jde pře konektor SCART a funguje v pořádku.
Digitální audio výstup je určen pro připojení AV RECEIVERU, který z tohoto signálu umí zpracovat i prostorový zvuk 5.1, pokud je vysílán. Obyčejný stereo signál je možné ale získat přímo z konektoru SCART na settopboxu použitím kabelu SCART - CINCH (levý = bílý, pravý = červený), nebo si speciální propojovací kablík vyrobit sám.
Hm, to ja vím, ale nejdřív potřebuju převést ten digitální zvuk na analog - to je ten problém
kamko007*
to je možné len pomocou AV receiveru, domáceho kina. inak to neurobíte
celp*
Konečně asi chápu.Pokud to nejde udělat na zařízení,které máte k dispozici Je potřeba na převod dekodér.Ale na co chcete ten anologový signál zaznamenat?To jde pouze na pásky nebo vinilové desky.To je návrat do pravěku.
Jak jsem napsal víše. Mám SENCOR SDB 1010TU. Je to settopbox s USB vstupem pro přehrání filmů, fotek a hudby. Na zadní straně je 2x SCART a 1x výstup SPDIF. Ze settopboxu do televize to mám propojené kabelem SCART a vše funguje tak jak má. Bohužel při zapojení flešky do USB mi při přehrání filmů ve formátu divix jde zvuk POUZE na digitální výstup SPDIF a ne do SCARTKY, takže mám obraz, ale zvuk ne. Nejdem mi o nahrávání, ale o to abych slyšel zvuk u filmu a ne jen obraz. Cena boxu je cca. 1000kč, a nechce se mi kupovat něco drahého na převod signálu. Na boxu je to USB taková doplňková věc, ale trochu mě štve, že to sencor nemá lépe vyřešené. Možná nějaký update softveru. Děkuji za trpělivost
celp*
Podíval jsem se na hodnocení tohoto přístroje a opravdu recenzent narazil na problém s převedením AC3 audio na scart.Prý by to mohlo být v nastavení.Projděte si důsledně návod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.