Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr fotoaparátu 8 000 kč

Od: matous* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

vybíram foťák kompakt.

Cena 6 000 až 8 000 kč, optický zoom min 20x (nejlépe 30x), optická stabilizace, video plnohodnotné 1080p při 30 snímcích, nabíjení z USB, závit na stativ.

uvažuju o :

Nikon COOLPIX S9900

Panasonic LUMIX DMC-TZ60

Sony CyberShot DSC-HX60

Nevim jestli je v podstatě jedno co vezmu nebo se nějak výrazně liší... podle popisu bych mohl vzít i levnější ale bojim se nizké kvality (Nikon S7000).

Jedná se mi o amatérské focení a videa, ale zase chci aby to nějak vypadalo a aby mi foťák vydržel.

Díky, Matouš

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

3x

Dnes bych volil Sony RX100. Kdybych neměl ty peníze, tak Canon S120, Sony hx60, Sony wx220, v tomto pořadí. Recenze na Digimania. Sám mám hx60. Ten zoom je mimochodem nesmysl, v ruce ho neudržíte a téměř vždy můžete přijít blíž. Kromě nudapláže.

albatros498022*
hodnocení

0x

Volil bych Nikon má nejlepší stabilizaci.

hodnocení

0x

Jedno vám napíšu jistě. Video kompaktem bude vypadat nijak, pokud si k tomu fotoaparátu nehodláte pořídit speciální držák (rig) nebo aspoň kvalitní stativ s fluidní hlavou, a očnici s lupou. Točení jen tak z ruky bude kvalitativně na úrovni "Budu na Priměéééé".

hodnocení

0x
Nikon dělá dobře zrcadlovky, ale cokoliv jiného od něj nebrat ani zadarmo. Že má nejlapší stabilizaci i kdyby to byla pravda, tak kvalita stabilizace je to poslední na co by se mělo při výběru fotoaparátu hledět, prestože se u velkých zoonů hodí.
Výběr je jasný jak píše vilik, těžko najdete v komapktech něco lepšího.

matous*
hodnocení

Mam 9 let jeden Canon a jeho 5x zoom mi nestačí, ale neřikam že potřebuju točit videa s tim největšim zoomem. Koupim si stativ ale jen levný, zas tolik nutně to nepotřebuju.

Vezmu Sony hx60.

hodnocení

0x
Nenapsal jste to hlavní, co a za jakých podmínek chcete fotit/natáčet a jaké jsou vaše priority ohledně kvality obrazu.
doplněno 24.02.16 19:11:

Šlo mi o to, že pokud nemá tazatel vážný důvod pro ultrazoom (třeba má jen pocit, že čím víc zoom, tím víc fotoaparát, a nebo pro něj opravdu důvod má), tak bych mu vymlouval kompakt - utrazoom se zoufalou světelností kolem 3,5, nebo dokonce 3,7 na širokém konci.

doplněno 24.02.16 22:52:

Pokud mám na svém kompaktu Canon S95 světelnost 2,0 , mmohu nastavovat cca 3x kratší časy závěrky, než na fotoaparátu se světelností objektivu 3,5. Tedy tam, kde se světelností 3,5 musíte nastavit čas 1/25 s, já nastavím 1/60 s. To je při focení objektů v pohybu rozdíl dost zásadní, jak ví každý fotograf. Proto se ptám tazatele na priority.

tomkk:

jakým způsobem mohou ovlivnit podmínky focení / natáčení a priority ohledně kvality obrazu výběr z těch třech modelů?

doplněno 24.02.16 21:48:

tomkk:

panebože, já nevím co vede lidi řešit takovým způsobem světelnost, asi masáž rádoby odborných recenzí, kde recenzenti neopomenou nižší světelnost jak 2.8 prohlašovat přesně jako ty, za zoufalou *haha*

V praxi to u toho kompaktu vůbec nevadí a se srovnatelným kompaktem který bude mít vychvalovanou světelnost 2,8 se nic podstatného neprojeví, ani za horších světelných podmínek ;)

matous*
hodnocení

podmínka je pro mě ostrý obrázek při 5 a 10 Mpix...

nevim co víc napsat, použití podle příležitosti.

mirex*
hodnocení

0x

Za mne Panasonic Lumix DMC-FZ200, když pohledáš, cena kolem 7 - 8000,- Kč

Kompakt tvaru a velikosti zrcadlovky, myslím že tazatel chce asi něco menšího...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]