Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, vyměnil jsem ve svém digestoři žárovky G4/20W za LED 3,2W ale svítí hrozně slabě, když použiju LED 2W tak se nerožne vůbec. V digestoři jsou dvě žárovky, když jednu nechám halogenovou a druhou LED, tak svítí obě na plno. Dokonce když dám obě LED, a k jedné z ních připojím a přidržím u kontaktů halogenovou žárovku, tak svítí všechny. Nejde mi o ušetření energie ale o barvu světla, v kuchyni máem všechny žárovky v barvě denního světla, nechci žárovky v digestoři svítily žlutě. Díky za pomoc.
Asi tam je nějaké trafo a to potřebuje určitý odběr. Ty LEDky mají odběr strašně malý, a proto to dělá problémy. Tohle jsem měl u lustru, kde bylo 6 halogenek a já je vyměnil za ledky a blikalo to. Když jsem dal 3 LEDky a tři halogenky, bylo po problému. Odběr byl v tu chvíli dostatečný.
Jinak u digestoře jsem také dával LEDku a bez problému, ovšem já tam měl pouze jednu žárovku.
Jakožto elektrikář amatér jsem ledacos pochopil a opravil. I když některé nové výrobky jsou zcela mimo zdravý rozum.
U osvětlení prac. desek nebo zrcadel s halogenkami, kde je elektronický transformátor musíte dát při výměně halogenky s celkovým odběrem jaký je uveden na transformátoru. Pokud je na transformátoru ovedeno, že výstup je 12V, 35-105W musíte tam dát např 2x20W bobule 12V halogenky. Poku tam dáte 20W a 10W blikne to a šmytec. Prostě tenhle aušusovej krám vyžaduje minimální odběr uvedený na štítku. V obyčejném elektru o tom prodavači nic neví, mněkteří elektrikáři ano, někteří ne. Dle mého názoru by se takové hloupé výrobky neměly prodávat. Prodávaným výrobkům by měl rozumět logicky uvažující laik. Zároveň však jsem potěšen, že jsem nad tím elektrošmejdem vyzrál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.