Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SIM karta bez dobíjení

Od: ringo® odpovědí: 8 změna:

Asi bych to po čase na netu našel, ale pokud to ví někdo jen tak rychle z hlavy, tak mi tím ušetří čas. Existuje SIM karta, která se nemusí neustále /po půl roce, po roce atd./ dobíjet? Otec má SOS telefon Aligátor a potřebuje tam SIM. Nebude z něj vůbec volat, neboť je starší a je zvyklí /naučený/ na svůj. Toto je jen telefon na přivolání pomoci. Takže kredit by stejně propadl.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Urcite existuje, jen si vybrat mobilni-operatori.eu/... .
Jen z hlavy: CEZ - neni na kredit a asi 1x za 3-6 mesicu musi byt provedena placena sluzba
ONE MOBILE - neni na kredit a o podmince nepisi nikde

teda musím uznat, že nabídka One mobil vypadá jak sen...
(mírná vada (z recenze): "Všeobecné obchodní podmínky neukazují žádný nestandardní požadavek nebo limit, neuvádí ani nic o pravidelných útratách u nulového tarifu. Operátor nám ani po několika dotazech nezaslal kompletní ceník, ve kterém se nějaké špeky mohou schovávat." - minimálně dost bídná komunikace...)

doplněno 03.12.13 11:51:

P.S. no tak při bližším pohledu už one mobil samozřejmě tak úžasně nevypadá... - tarifikace 60+30 pro 1,50, to je i při hodně tolerantním přepočtu víc jak 2,- při 1+1 (neboli takový L-tel 1+1 za 1,40 i při 43 Kč paušálu může bejt klidně výhodnější, nebo třeba ha-loo s 1+1 za 2,- a 25 Kč (pseudo)paušálu, ještě lepší asi budou ty různé callbacky od Odorika a kdovíkoho ještě...; prostě jako obvykle - to nejdůležitější se skrývá v detailech a sen se poněkud rozplývá...)

Shodou okolnosti jsem k nim pred par dny presel.
Cenik je na netu a na par otazek mi prisela odpoved behem asi 2 dnu. Na dalsi otazky jsem mam dojem odpoved nedostal, ale doplnili informace na webu.

doplněno 03.12.13 12:58:

Souhlasim: cist + cist a podle toho ty virtualy prehazovat vidlema. Kazdej ma trochu neco pro a neco proti.
Zmena je vzdy mozna:)

hodnocení

1x

já nevím, ale byl bych na zcela nedobíjecí věčný SIMky oparný - asi je to všechno v rámci smlouvy (viz tarif Zero od O2, nebo Mobil od Čezu (to je název!)), a smlouva může znamenat potenciální problémy - nakonec se nějak musí zrušit, kdoví jestli nehrozí nějaká pokuta za přehlédnutou platbu; co horšího, obvykle (v lepším případě při velice podrobném zkoumání podmínek, v horším případě zčista jasna během užívání karty) se ukáže, že SIMka jako věčná a nedobíjecí vlastně nefunguje - např. jak O2, tak Čez vlastně chtějí nějaké plnění (Čez snad chce vidět na SIMce aspoň jednou za čtvrtroku nějakou (placenou) aktivitu, placení lze asi opravdu odkládat téměř donekonečna; O2 snad chce jednou za rok vystavit fakturu na aspoň 60,- Kč (jinak asi může SIMku zrušit), mimochodem skoro vždycky je to takové nejednoznačné, co platí a co se vlastně se SIMkou stane, když něco nedodržím, je třeba chytat z nějakých komentářů k podmínkám...;

v rámci maximálního zjednodušení bych v tomhle případě volil předplacenku Kaktusu (vlastní virtuál T mob): podmínky jsou jednoduchý - 1x ročně dobít min. 50,- Kč (neboli provoz cca 4 Kč měsíčně...) - dobíjení po padesátikačce lze přitom provést přes webovou stránku Kaktusu platební kartou (přes bankomaty, nebo Sazka terminály se může dobíjet min. po 200,-), dobití samozřejmě může provádět kdokoliv, kdo zná heslo, nikoliv jen držitel SIMky (Kaktus je takovej hodně cool a technologickej, ale nic složitýho na tom není, prostě je jen potřeba se zaregistrovat přes web stránku na jejich samoobsluhu, i aktivace SIMky (nebo přenos čísla) se nejlíp provádí přes web; Kaktus má navíc perfektně fungující poradnu na facebooku); jedna z třešniček na dortu je i to, že u Kaktusu dokonce lze převádět kredit mezi kaktusíma SIMkama (jakejmakoliv, nezaleží na majiteli) - ovšem jde to jen přes aplikaci fungující na mobilech s androidem... (až do včerejška se katusí SIMky rozdávaly po česku v rámci promo akcí, ale asi to právě skončilo..., jinak stojí SIMka 100,- (např. v trafikách Geco, asi většině poboček T mob i jinde, nebo lze objednat přes jejich web poštou) a je na ní 50,- kreditu, neboli další dobití až po roce...)

(mimochodem ke Kaktusu jsem si shromáždil celkem fůru konkrétních poznatků, jak co má fungovat, ale pro tady zmiňovanou funkci co nejlevnější SIMky jsou pochopitelně zbytečný, ale případně můžu každýmu zaslat tyhle podrobnosti přes zdejší poštu)

doplněno 02.12.13 17:48:

P.S. tak jsem se kouknul na ten kaktusí facbuk, a promo ještě neskončilo, jen ještě nedoplnili místa a časy, kde by se měli vyskytovat rozdávači (maji žlutý pláštěnky s kaktusem na zádech, zdaleka moc vidět nejsou (a asi občas nejsou vůbec... (kde měli bejt))

doplněno 03.12.13 12:05:

P.P.S. tak promotýmy sice ještě budou (tipnul bych si, že aspoň do vánoc), ale už se nebude sdělovat předem jejich poloha... (tip: jezděte metrem po Praze a pátrejte v okolí důležitějších stanic - za několik dní bude vaše úsilí korunováno úspěchem *smich*)

takjan*

Zero O2 jsem měl asi 3 roky a bez problémů (mimo ceny :)). Neměl jsem volání měsíce, jen jsem udržoval kartu. A odešel jsem ze dne na den.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nejsem si jistý, ale krizová čísla snad fungují i bez kreditu nebo bez SIM karty.

Třeba to někdo potvrdí nebo vyvrátí. Zdravím!

hodnocení

To ano, ale dají se nastavit tři čísla. Nejdřív by to volalo mě, pak nějakému sousedovi a až pak záchranku.

hodnocení

0x
Vodafone nabízí nulový tarif u paušálu, tzn. že se založí klasický paušál, ale nenastaví se žádné měsíční balíčky. Takže, pokud se služby nebudou využívat, bude vždy každý měsíc vyúčtování nula. Platnost paušálu ani domky nevyprší, takže tím odpadají starosti s dobíjením.
doplněno 02.12.13 17:04: Místo domky má bejt slovo simkarty...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]