Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalu ale jistě slábne zvuk televizoru

Od: zajda888® odpovědí: 8 změna:

Pěkný večer,

mám telku asi dva roky starou a všiml jsem si,že úroveň zvuku slábne.

Kdysi stačilo pro běžný poslech nastavit hlasitost na úroveň 8,nyní to mám na 16 a musím dávat bacha,ať se nepřeslechnu

Zajímalo by mě,zda je to normální nebo to mám,při své smůle,jen já.

Nebo nějaké nenápadné kurvítko od Samsungu:)

Stalo se vám to někomu?

Díky za info

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já bych začal návštěvou na ORL. *smich*

Ale bez srandy, je jen tišší a nezkresluje? Nenapadá mě, co by takto mohlo v TV vyhnívat. Asi bych vyzkoušel provést tovární nastavení. Smažete si tak pochopitelně naladěné kanály, ale je tu možnost nějaké SW chyby.

doplněno 16.02.16 07:03: O tom nevím, samsung nemám. FW bych hledal na stránkách samsungu - podpora.
doplněno 16.02.16 09:52: Ona to logicky musela s 90% pravděpodobností být sw záležitost. Buď jste si kdysi sám někde v menu něco přenastavil (ekvalizér?), nebo tam může být i sw chyba, která například přepíše nějaké vnitřní konstanty související s nastavením zvuku. Dneska jsou televize chytré jak rádio. :)
hodnocení

ORL v pořádku :-D,zapomněl jsem to připsat.

Je jen tišší.Tovární nastavení není problém,na tom samsungu se pak ty kanály bez problému přehazují.

Napadá mě případný update SW,to lze přes kanál ORF2,jestli se nepletu...?

ben®

Dobrý den, já to mohu jen potvrdit. Mám TV Philips, začínal jsem na hlasitosti 15 a po několika letech jsem už na 18 a raději až 20. Také mě napadlo, že odchází sluch. Na vyšetření jsem nebyl, ale uši si čistím - a myslím, že slyším stále dobře.

Problém bude v TV . Zdravím!

P.S. Ovšem, stářím se sluch zhoršuje a člověk slyší menší rozsah frekvencí zvuku.

doplněno 16.02.16 07:54:

Ještě poznámka (a spekulativní teorie). Uzavřené reprobedny se časem rozehrají a zvuk je lepší. Jenže, do nich se nepráší. Já ani nevím, jaké repro je v mé TV, ale má větrací mřížky a předpokládám, že prachu tam bude hodně. Jestli se dostal i na zadní stranu membrány reproduktorů, tak možná nepracují korektně a zvuk je utlumený vrstvou toho prachu. Třeba by pomohlo vyčištění TV od prachu (očištění repro). No, já zatím zesiluji zvuk a mám i rezervu.

doplněno 16.02.16 07:56:

zajda888 - po koncertu AC/DC už Vás bude určitě očekávat lékař na ORL .

doplněno 16.02.16 09:27:

zajda888 - přiznám se, že jsem nepředpokládal, že přehrání firmware toto zlepší.

Patrně to je firmware i s vysavačem . No, hlavně, že je to lepší a můžete si pustit i zvukový film a ne pouze němé grotesky .

hodnocení

ben: tak u Vás ten rozdíl v úrovni hlasitosti není tak výrazný jako u mě.
Kouknu do menu, jestli telka nabízí update software.
Ještě mě napadlo provést zkoušku,v květnu jdu do Prahy na koncert ACDC,pokud pak budu nucen u TV zvednout úroveň hlasitosti na 25,bude jasné,kde je chyba:)
doplněno 16.02.16 09:21: Tak jsem updatoval SW a je to mnohem lepší.
Ještě pouziju vysavač na ty repraky a skocim do drogerie pro spunty do uší:)
hodnocení

tomkk: ne,žádné prenastaveni,žádné zvukové efekty,ještě jsem to pro kontrolu projížděl v menu.
Ještě uvidim,co na to večer řekne manželka,ať mám nezávislý názor.
Ale dle mého názoru prehrati Fw pomohlo.
Díky Vám i benovi za příspěvky.

pepik*
hodnocení

0x

A co to nechat být a nehledat problém tam, kde žádný není? :D

pilivoj*
hodnocení

0x

A není to ušima? Není to na vyšší hlasitost pro jiné lidi moc nahlas? Pokud ne tak bych zkusil vyměnit ty repráky.

Ale je taky možné že odchází nějaká součástka v obvodech.Zaběhl bych si to nechat přeměřit a opravit do TV servisu.

hodnocení

pilivoj: ne,není to ušima:) Nejsem sám,který si toho všiml.

Než nechat měnit repráky,to k tomu radši postavím soundbar.

TV servis,to ještě existuje:-D?

Jak jsem psal,ta aktualizace asi měla něco do sebe,je to fakt hlasitější.

Díky za příspěvek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]