Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký elektrický holící strojek?

Od: mscale* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Potřeboval bych poradit jaký je vhodný elektrický,nebo kombinovaný (síťový/akumulátor) strojek na tvrdé vousy? Zatím jsem se holil pouze strojkem na vlasy. Žiletky vůbec nemůžu používat. Děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Taky se s žiletkou nechytám. Asi 35 let jsem používal planžetový Braun, ovšem čím modernější, tím dražší a tím hůř holí. Pro srovnání tu mám ještě jeden síťový, opravdu starý těch 35 let a když se mu uráčí, tak se s ním oholím mnohem lépe a rychleji než s jeho následníky. Většina těch dnešních má akumulátory. Výdrž mizerná a velice rychle baterky odejdou. Cena nové planžety, případně jiné náhradní díly, to je taky kapitola sama pro sebe. U nového strojku je psáno, že planžeta vydrží cca 18 měsíců. A ona skutečně vydrží pouze těch 18 měsíců. Když tam dáš novou i s novým nožem (za cca 850,-), tak ta je schopla vydržet třeba i 5 let.

Když mi loni vypověděl poslední Braun, tak jsem v Lídlu koupil frézový strojek za 500,-Kč. Oholení trvá trošku déle, ale oholí slušně. Až bude v Lídlu v akci planžetový, vyzkouším ho taky. I kdybych je měl po nějakém čase vyhodit, tak mě to vyjde levněji než Braun.

Přesně, koupit jakýkoli trochu festovně působící frézkový na síťové napájení. Je to levnější jak samotná náhradní frézka do značkového šmejdu a oholení většinou stejné. Před koupí bych jen zkontroloval na heuréce, že to není úplný šmejd, který se rozpadá v ruce.

host*

Braun Sixtant ze 60 let minulého století (1968?) byl opravdu nepřekonatelný mercedes mezi holicími strojky, holí dodnes. Jediný díl, který bylo třeba vyměňovat je vyměnitelná planšeta, která se podle způsobu používání prošoupe.

V podstatě jsou dva druhy elektických holicích strojků a) vibrační s planšenou, který se hodí na kratší a krátké fousy, delší neberou, tedy pro každodenní holení dokonalých mužů, dokonale holí, opotřebovává se planšeta po které se ze spodní strany šoupou holicí lišty, b) rotační se dvěmi, třemi rotačními frézkami, které poberou i delší fousy nebo i chlupy na krku apod. Díky kvalitním materiálům drží staré i starší rotační holicí strojky hodně dlouho, síťové pouze na síť nemají problém s výměnou akumulátoru, každý akumulátor má omezenou životnost.

Jen pro úplnost, také se prodávaly holicí strojky na péro, kde se klíčkem natáhlo péro jako v hodinách a strojek chvilku holil, což bylo důležité pro muže oblastech, kde nebyl elektrický proud a přesto chtěli být oholení strojkem, ale to už je jen historická kuriozita.

vernon
Tak třeba já se planžetovým neoholím, prostě mi to vousy nebere. S levným frézkovým nemám dobré zkušenosti, zůstávalo strniště. Zakotvil jsem u vodotěsného strojku řady AT od Pilipsu.

Přesně tak, mě vydržela ta druhá (550 Kč) taky asi 2 roky; teď mám frézovej z Kauflu za 300(!) a jede! Takže esi pojede tak 2 roky, pak zahodit, bude lepší, jak ty Brauny značkový všecky dohromady.

hodnocení

0x

Tento typ mi držal cez 10 rokov.Raz som vymenil baterku a teraz by to chcelo vymeniť hlavy,no som nevedel,že sú nahradné,tak som si kúpil trojhlavový nový od tej istej značky. holiace-strojceky.heureka/...

Tie s vykyvnou celou hlavou sú predražené a systém je rovnaký ako u pevných,základom je zastrihaváč,ak je veľké strnisko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]