Nejste přihlášen/a.
Nevíte, kde bych sehnal tento rezistor stejných parametrů? Nemusí být SMD. Díky
Uvedený rezistor je 0,01 ohm, nikoliv 10 ohmů a našel jsem jej na objednávku (min. množství 50 kusů) u firmy GME. Je ale pouze v provedení 1206, které má oproti přiložené fotografii poloviční délku i poloviční šířku.
Nicméně teď vidím, že jej skutečně u Conrada mají, a to ve 2wattové i 3wattové verzi:
Tady je odkaz na stránky pro výpočet odporu resistorguide.com/... .
Přímo R010 je odpor 0,01 ohm, který by se dal koupit v zahraničí za 5-15euro ( aliexpress.com/... ). Jinak 0R01 je prakticky ten stejný, akorát má nižší toleranci a dá se koupit tady gme.cz/... za 5Kč.
Ano šel, pokud se Vám ho podaří přiletovat na malé plošky od vyjmutého SMD rezistoru. V zapojení plní jen ochranou funkci.
Je tady problém v tom, že rezistor na obrázku má výkon 0,05Watt a běžně dostupné rezistory mají cca 0,1Watt a více.
Ale záleží tady na funkci rezistoru (předešlý příspěvek)
Na zaslaném odkazu je keramický rezistor s 5W, který se většinou dává do výkonnějších částí obvodů (třeba řádkovací tranzistor u TV). Myslím si, že je zbytečné do zařízení dávat tak silný rezistor, už jen kvůli velikosti. Bohatě by stačil nějaký metalizovaný, který bude menší a bude mít i průměrově menší a ohebnější vývodové drátky. Ideální případ je sehnat rezistor v SMD pouzdru. V které části zapojení je umístěn?
Já bych doporučoval TME.cz. A vyberte co nejpřesnější(1% nebo lépe 0.1%). Může to být, jak píše stonek, snímací odpor pro měření proudu.
Nakonec je to zdokumentováno i fotograficky.
Neodešel Vám i ten spínací polovodič? Nechce se mi věřit, že by byl dobrý a odešel takovým způsobem jen rezistor.
Tak jsem narychlo vyzkoušel funkčnost měniče, než ho koupím, že jsem připájel kousek drátku místo rezistoru a měnič normálně funguje, jen se drát roztavil při zátěži . Jinak díky všem za rady!
Hoj, abych nezákládal nový téma. Kde sehnat tento tranzistor nebo za co ho vyměnit? Nikde na GME atd. není.
Tranzistor P75NF75
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.