Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení satelitu

Od: robcar® odpovědí: 26 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s nastavením satelitu. Aktuálně využívám poskytovatele Skylink a naladil jsem všechny programy dle seznamu frekvencí na stránkách Skylinku.

Moje otázka: jak určit správně transpondér, aby všechny programy fungovaly?

Trochu to rozvedu - mám naladěné programy v balíčku mini a ČT 1 HD, Nova HD, DOMA, a podobné programy mi fungují. Potíž nastává u EUROSPORT HD, který je na 23,5°E 12 109 DVB-S2 / 8PSK pilot ON H 3/4 27 500. Vše jsem nastavil, ale programy nefungují (dříve mi to fungovalo, jen jsem pak znovu ladil a nezapsal si transpondér, který jsem v minulosti nastavil).

Aktuálně mám nastavený satelit na LNB ON, 9750/10600, síla tónu auto, Diseqc 1.0 - 2, Diseqc 1.1 - vypnuto, transpondér 11895/27500/Ver, a to pro Astra, Astra 2A i Astra 3A.

Můj druhý dotaz je, že píšou na webu o Astra 3B - jak jej můžu přidat?

Děkuji za odpovědi.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jimi*
hodnocení

2x

Pokud jsem neměl na parabole 2 konvektory tak jsem eurosport přes Skylink nechytal,ted už pohodě.

jofa*

jimi: To máte pravdu, protože je na pozici 23,5 st. kódovaný. Chytáte Eurosport na pozici 19,2 st. kde je free.

doplněno 08.02.16 08:31:

robcar. Kdyby jste ten Disq 1,1 vypnul, jak jsem Vám včera v 10 hod psal, už jste mohl koukat na Eurosport.

remisak*
hodnocení

0x

Jsou v zásadě dva způsoby naladění a to automatické a nebo ruční přiladění.Při automatu by si měl přístroj poradit sám a idetifikovat každou družici kterou najde.Při ručním je potřeba v menu vepsat Astra 3B do řádku pro název družice a dále kmitočet:11836/polarizace:H /FEC:5/6 a symbolová rychlost:27500 a dát hledat.Nalezený transpordér se slov.programy by se měl přiladit na konec seznamu.doplněno 04.02.16 13:12: parametry pro manuální ladění jednotlivých programů Skylink ... Satelit Astra 3B(23,5°E), freq. 12,070 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

hodnocení

Dobrý den,

děkuji za odpověď.

Ještě jedna věc mi není jasná - to, co jste napsal, je už konkrétní hledání programů, je tomu tak? Já právě hledám souvislosti mezi naladěnými frekvencemi (programy se mi naladili správně), a nastavením satelitu (tam se nevyskytuje FEC poměr atd., tam je pouze diseqc apod.).

Divné také je, že když něco nastavím na satelitu a funguje aspoň část, když to zkusím podruhé, tak to občas nejede. Je otázkou, zdali se přístroj nepřehřívá nebo není poškozený.

Tuším, že konkrétní družice poskytuje konkrétní programy, ale neznám souvislosti mezi transpondérem a konkrétním programem. Některé transpondéry umožňují pustit konkrétní programy jak jsem zjistil (měnil jsem transpondér a postupně mi fungují některé programy), ale nemůžu přijít na to, jaký zvolit, aby jely všechny programy balíčku mini - viz ladění zde: skylink.cz/...

Pro objasnění posílám také fotografie nastavení - první obrázek je nastavení satelitu, druhý a třetí pak ladění programů.

Děkuji.

Nastavení satelitu
Nastavení satelitu #2
Nastavení satelitu #3
remisak*

Ano je tomu tak, automatické ladění má? Pokud ano skylink to automaticky aktualizuje.

hodnocení

Problém je v tom, že pokud použiji automatické ladění, pak nejen že se nic neopraví, ale satelitní nastavení se samo nezmění. Pouze se budou měnit či instalovat jednotlivé programy, ne samotné nastavení satelitu.

Znamená to, že můžu mít naladěné všechny programy, ale kvůli nastavení satelitu nepojedou. Resp. ony dřív fungovali, ale pak jsem se v tom šťoural a změnil jsem nechtěně i číslo transpondéru. No a teď nevím, který transpondér je správný.

remisak*
06.02.16 17:38

Nastavení

Nastavení satelitu #4
hodnocení

Tak asi záleží i na natočení satelitu. S tímto vaším nastavením mi nejede ani jeden program. Asi budu muset proklikat všechny možné varianty. Asi se opupínkuju :)
ar

Ty programy to nenajde a nebo jen nefungují?Najde to některý z těchto programů?History HD, Markíza HD, Film Europe HD, Arena sport 1, Discovery Showcase HD CZ, JimJam CZ, Animal Planet CZ, Doma HD, Kino CS, Doku CS, Muzika CS, Crime and Invest. CZ

Co je to za mašinu?

hodnocení

Popravdě nevím, jestli je teď najde či nikoliv, protože je naladěné mám a nejedou (dřív ale jely). Karta je taky OK, dle skylinku. Zdá se mi ale, že se přístroj přehřívá. Tak i tak, nevím, který transpondér nastavit. Mašina je to stará od skylinku - nějaký atlink 200 ir atlink.cz/...
jofa*

V ručním ladění znovu zadejte parametry 12109 - H -27500 - 3/4 - DVBS2 a dejte editovat. Potom transpordér dejte znovu prohledat a uložit. Musí to chodit, pokud je dobře nastavená parabola . Na tomto nastavení se musí objevit signál. Vy máte dva konvertory ná parabole? Každý přistroj to má jinak, ale já mám u DiSEqC 1,1-vypnuto.

hodnocení

Hmmm tady bude s něčím problém. Možná opět narážíme na nastavení transpondéru, protože při ladění viz váš návod zjišťuji, že při tomto nastavení je signál 20% a kvalita 53%. Takže asi bude potíž s tím nastavením transpondéru. Asi nechytám signál na eurosport. Jdu laborobat dál.
hodnocení

Světe div se, teď se mi na chvilku eurosport rozjel na transpondéru 11934/27500/Ver, disecq 1.0: 2 a lnb 9750/10600, pak napsal chybu 30-4 a pak se kousnul přijímač. Tvrdý restart...
hodnocení

Jede teď eurosport, ale hodně trhaně. Je tam stále s20%, q53%. Je možné, aby české programy na jiné frekvenci měli signál nad 70% a tohle jen 20%? Je problém v satelitu nebo může být i v přijímači? Poplatek za eurosport mám na rok (od ledna) uhrazený, takže bych ho měl přijímat na astře 23,5.
hodnocení

E101-4 v současné době nelze zobrazit tento kanál
Občas se na chvíli rozjede. Odpovídá to síle signálu 20%
ar
Když tak sleduji vaši činost jak to zkoušíte pokus omyl tak to brzo zbastlíte tak že to dohromady sám nedáte. Na otázku odpovíte jen napůl. Honíte Eurosport na Astře19,2 od němců,a máte zaplacený Eurosprt1a2 na Astře 23,5 přepínáte DiSEqC jak vás zrovna napadne a přitom na té 2 a 3 fotce je jasné, že na daném kmitočtu máte signál 72% a kvlita 82%.Ten DiSEqC tam není pro srandu králíkům. Jestli máte jen dvě "hlavičky" (konvertory) Nastavte u Astry 19,2 DiSEqC1.0 na port1 a na Astře 23,5 DiSEqC1.0 na port 2. DiSEqC 1.1 vypněte. Najeďte do EDITOVAT TP 12109 - H -27500 - 3/4. Naběhneli tam signál tak jako na foto 2a3 tak je vše v pořádku a pak postupujte jak jsem vám psal o obnovéní zápisu u Skylinku.Nebo si hrajte dál a pak už ´jen kroutit parabolou a te zo roz... komplet.
hodnocení

Bohužel pokus-omyl to bylo od začátku, jelikož satelit je společný na baráku a my jsme nově přestěhovaní. Nikdo z baráku nedokázal říct, zdali máme vůbec Skylink, natož aby někdo věděl, jak to naladit. Takže jsem se připojil a zkusil ladit. No a povedlo se, jen teď nevím, co ten eurosport. Děkuji za rady.
hodnocení

Děkuji za objasnění disecq. Ještě prosím, můžete mi objasnit, jak zjistit nebo správně nastavit transpondér? Děkuji.
ar

No vidíte a zase odpověď o ničem. Vy snad nejlíp víte jakou máte přístupovou kartu a její číslo. Jak jinak by jste si zaplatil balíček. Jestli vám jdou ostatní programy z Astry 23,5 tak parabola na ni natočená je.

Ještě jste ani neodpověděl jetli vám jde některý program z History HD, Markíza HD, Film Europe HD, Arena sport 1, Discovery Showcase HD CZ, JimJam CZ, Animal Planet CZ, Doma HD, Kino CS, Doku CS, Muzika CS, Crime and Invest. CZ, který je na stejném kmitočtu jako Eurosporty.

Bohužel niko ani netuší kolik lidí na parabolu jede atd atd. Vlastně snad ani niko netušil, že je parabola společná.

No nic já musím odejít a Vy bojujte.

hodnocení

Jelikož jsou programy na stejné frekvenci, tak také nejedou. Pro zjednodušení jsem uvedl Eurosport, abych nemusel vypisovat všechny ostatní programy. Ale nevím, jak je to s tím transpondérem. Když mám nastavený výše zmíněný, české pořady mají dobrý signál a fungují, ale tyto kanály na této frekvenci mají špatný signál a nejedou. Takže asi jde jen o to, jak zjistit správný transpondér, aby všechny frekvence měly dobrý signál. Ale to bohužel nevím jak (vzhledem k tomu, že mi Skylink v tomto nepomůže a sousedi také nevědí).

ar

"Jelikož jsou programy na stejné frekvenci, tak také nejedou. Pro zjednodušení jsem uvedl Eurosport, abych nemusel vypisovat všechny ostatní programy. Ale nevím, jak je to s tím transpondérem. Když mám nastavený výše zmíněný, české pořady mají dobrý signál a fungují"

Tak neprave nejdou žádné, pak zase píšete, že české jdou, To je fakt těžké. Ten transporder(TP) to je ta frekvence 12109 další transporder ná jinou frekvenci atd atd. Na těch dvou fotkách jak již píšu potřetí jsete na transporderu s frekvencí 12019 Signál měl dobrý a na příjem programů dostačující. Pak jste se vrtal v DiSEqCu a signál vám spadnul na s20%, q53%.

Varťě to jak to bylo, nebo jak jsem psal. Ten DiSEqC to je přepínač mezi jedou a druhou hlvičkou(konvertorem). Zapnutý bude jen jeden DiSEqC, druhý bude vypnutý. Nevím který konvertor máte jako hlavní a který "šilhá" podle toho původního nastavení to vypadá,že hlavní byl na Astru 19,2 a šilhající na Astru 23,5, já bych to udělal opačně, to je ,ale celkem šumák.

Ještě jednou nafoťte jak to máte nastavené tak jako na těch prvních třech foto a hoďtě to sem.

hodnocení

Těmi českými jsem měl na mysli ČT, Nova apod, na jiné frekvenci.

Nooo nicméně problém byl skutečně jen v tom, že stačilo přehodit disecq 1.1: 2 na 1.0: 2.

Děkuji za všechny rady. Dozvěděl jsem se zase nové věci.

Hezký večer

ar

A už to jde, nebo jak? Jeden DiSEqC máte vypnutý?

hodnocení

Ano, už to jde. Přijímač při nastavení jednoho diceqc druhý automaticky vypíná. Takže po nastavení disecq 1.0 se ten 1.1 vypnul. Problém byl v tom, že jsem nevěděl, jaký trans + disecq nastavit. Děkuji za rady. Konečně to jede.
ar

Tak to je fajn, že se to podařilo.

ar

Takže v mašině je máte, na té frakvenci dle foto výše signál taky máte. Problém nemusí tedy být v samotném přístroji,ale mohl se špatně načíst autorzační zápis. Běžte na stránky Sklinku skylink.cz/...

vyplňte číslo karty a postupujte podle toho co vám to tam bude psát. V podstatě budete jen odfajkovávat (pod červenou lištou rychlá pomoc) a nakonec dáte potvrdit OBNOVIT ZÁPIS. Přístroj nechte zapnutý a dejte tam ČT1. Celá operace je jednoduchá a netrvá dlouho.

Pak dejte vědět jestli programy naskočily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]