Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s nastavením satelitu. Aktuálně využívám poskytovatele Skylink a naladil jsem všechny programy dle seznamu frekvencí na stránkách Skylinku.
Moje otázka: jak určit správně transpondér, aby všechny programy fungovaly?
Trochu to rozvedu - mám naladěné programy v balíčku mini a ČT 1 HD, Nova HD, DOMA, a podobné programy mi fungují. Potíž nastává u EUROSPORT HD, který je na 23,5°E 12 109 DVB-S2 / 8PSK pilot ON H 3/4 27 500. Vše jsem nastavil, ale programy nefungují (dříve mi to fungovalo, jen jsem pak znovu ladil a nezapsal si transpondér, který jsem v minulosti nastavil).
Aktuálně mám nastavený satelit na LNB ON, 9750/10600, síla tónu auto, Diseqc 1.0 - 2, Diseqc 1.1 - vypnuto, transpondér 11895/27500/Ver, a to pro Astra, Astra 2A i Astra 3A.
Můj druhý dotaz je, že píšou na webu o Astra 3B - jak jej můžu přidat?
Děkuji za odpovědi.
Pokud jsem neměl na parabole 2 konvektory tak jsem eurosport přes Skylink nechytal,ted už pohodě.
Jsou v zásadě dva způsoby naladění a to automatické a nebo ruční přiladění.Při automatu by si měl přístroj poradit sám a idetifikovat každou družici kterou najde.Při ručním je potřeba v menu vepsat Astra 3B do řádku pro název družice a dále kmitočet:11836/polarizace:H /FEC:5/6 a symbolová rychlost:27500 a dát hledat.Nalezený transpordér se slov.programy by se měl přiladit na konec seznamu.doplněno 04.02.16 13:12: parametry pro manuální ladění jednotlivých programů Skylink ... Satelit Astra 3B(23,5°E), freq. 12,070 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK
Dobrý den,
děkuji za odpověď.
Ještě jedna věc mi není jasná - to, co jste napsal, je už konkrétní hledání programů, je tomu tak? Já právě hledám souvislosti mezi naladěnými frekvencemi (programy se mi naladili správně), a nastavením satelitu (tam se nevyskytuje FEC poměr atd., tam je pouze diseqc apod.).
Divné také je, že když něco nastavím na satelitu a funguje aspoň část, když to zkusím podruhé, tak to občas nejede. Je otázkou, zdali se přístroj nepřehřívá nebo není poškozený.
Tuším, že konkrétní družice poskytuje konkrétní programy, ale neznám souvislosti mezi transpondérem a konkrétním programem. Některé transpondéry umožňují pustit konkrétní programy jak jsem zjistil (měnil jsem transpondér a postupně mi fungují některé programy), ale nemůžu přijít na to, jaký zvolit, aby jely všechny programy balíčku mini - viz ladění zde: skylink.cz/...
Pro objasnění posílám také fotografie nastavení - první obrázek je nastavení satelitu, druhý a třetí pak ladění programů.
Děkuji.
Problém je v tom, že pokud použiji automatické ladění, pak nejen že se nic neopraví, ale satelitní nastavení se samo nezmění. Pouze se budou měnit či instalovat jednotlivé programy, ne samotné nastavení satelitu.
Znamená to, že můžu mít naladěné všechny programy, ale kvůli nastavení satelitu nepojedou. Resp. ony dřív fungovali, ale pak jsem se v tom šťoural a změnil jsem nechtěně i číslo transpondéru. No a teď nevím, který transpondér je správný.
Ty programy to nenajde a nebo jen nefungují?Najde to některý z těchto programů?History HD, Markíza HD, Film Europe HD, Arena sport 1, Discovery Showcase HD CZ, JimJam CZ, Animal Planet CZ, Doma HD, Kino CS, Doku CS, Muzika CS, Crime and Invest. CZ
Co je to za mašinu?
V ručním ladění znovu zadejte parametry 12109 - H -27500 - 3/4 - DVBS2 a dejte editovat. Potom transpordér dejte znovu prohledat a uložit. Musí to chodit, pokud je dobře nastavená parabola . Na tomto nastavení se musí objevit signál. Vy máte dva konvertory ná parabole? Každý přistroj to má jinak, ale já mám u DiSEqC 1,1-vypnuto.
No vidíte a zase odpověď o ničem. Vy snad nejlíp víte jakou máte přístupovou kartu a její číslo. Jak jinak by jste si zaplatil balíček. Jestli vám jdou ostatní programy z Astry 23,5 tak parabola na ni natočená je.
Ještě jste ani neodpověděl jetli vám jde některý program z History HD, Markíza HD, Film Europe HD, Arena sport 1, Discovery Showcase HD CZ, JimJam CZ, Animal Planet CZ, Doma HD, Kino CS, Doku CS, Muzika CS, Crime and Invest. CZ, který je na stejném kmitočtu jako Eurosporty.
Bohužel niko ani netuší kolik lidí na parabolu jede atd atd. Vlastně snad ani niko netušil, že je parabola společná.
No nic já musím odejít a Vy bojujte.
Jelikož jsou programy na stejné frekvenci, tak také nejedou. Pro zjednodušení jsem uvedl Eurosport, abych nemusel vypisovat všechny ostatní programy. Ale nevím, jak je to s tím transpondérem. Když mám nastavený výše zmíněný, české pořady mají dobrý signál a fungují, ale tyto kanály na této frekvenci mají špatný signál a nejedou. Takže asi jde jen o to, jak zjistit správný transpondér, aby všechny frekvence měly dobrý signál. Ale to bohužel nevím jak (vzhledem k tomu, že mi Skylink v tomto nepomůže a sousedi také nevědí).
"Jelikož jsou programy na stejné frekvenci, tak také nejedou. Pro zjednodušení jsem uvedl Eurosport, abych nemusel vypisovat všechny ostatní programy. Ale nevím, jak je to s tím transpondérem. Když mám nastavený výše zmíněný, české pořady mají dobrý signál a fungují"
Tak neprave nejdou žádné, pak zase píšete, že české jdou, To je fakt těžké. Ten transporder(TP) to je ta frekvence 12109 další transporder ná jinou frekvenci atd atd. Na těch dvou fotkách jak již píšu potřetí jsete na transporderu s frekvencí 12019 Signál měl dobrý a na příjem programů dostačující. Pak jste se vrtal v DiSEqCu a signál vám spadnul na s20%, q53%.
Varťě to jak to bylo, nebo jak jsem psal. Ten DiSEqC to je přepínač mezi jedou a druhou hlvičkou(konvertorem). Zapnutý bude jen jeden DiSEqC, druhý bude vypnutý. Nevím který konvertor máte jako hlavní a který "šilhá" podle toho původního nastavení to vypadá,že hlavní byl na Astru 19,2 a šilhající na Astru 23,5, já bych to udělal opačně, to je ,ale celkem šumák.
Ještě jednou nafoťte jak to máte nastavené tak jako na těch prvních třech foto a hoďtě to sem.
Těmi českými jsem měl na mysli ČT, Nova apod, na jiné frekvenci.
Nooo nicméně problém byl skutečně jen v tom, že stačilo přehodit disecq 1.1: 2 na 1.0: 2.
Děkuji za všechny rady. Dozvěděl jsem se zase nové věci.
Hezký večer
Takže v mašině je máte, na té frakvenci dle foto výše signál taky máte. Problém nemusí tedy být v samotném přístroji,ale mohl se špatně načíst autorzační zápis. Běžte na stránky Sklinku skylink.cz/...
vyplňte číslo karty a postupujte podle toho co vám to tam bude psát. V podstatě budete jen odfajkovávat (pod červenou lištou rychlá pomoc) a nakonec dáte potvrdit OBNOVIT ZÁPIS. Přístroj nechte zapnutý a dejte tam ČT1. Celá operace je jednoduchá a netrvá dlouho.
Pak dejte vědět jestli programy naskočily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.