Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spojit TV kabelem HDMI s tabletem?

Od: ladko1939* odpovědí: 5 změna:
Mam televizor Sony Bravia KDL 48W605B. Koupil jsem HDMI kabel, zapojil jsem jeden konec do televize do portu HDMI 2 a druhy konec do tabletu Goclever Orion 102 - 10,1 ". Na televizi jsem prepnul funkci v nastaveni z HDMi-1 na HDMi -2 a cekal jsem, ze obraz filmu na tabletu se objevi na plose televize, ale nic se nedeje, plocha je cerna. Prepnul jsem funkci z HDMi - 2 na HDMi-3, stale nic ani na prepnuti na HDMi-4. V zadni casti TV jsou 4 porty HDMi. Televize zpracovava kanaly pres STBox a kabel od nej vede do portu s oznacenim HDMi - MHL od STB. Jine porty HDMI tam nejsou. Domnivam se, jako laik, ze je nutno provest na televizi nejake nastaveni, ktere umozni prenaset filmy z tabletu do televize, ale nevim jak. Pokud by vse pracovalo jak ma, muze bezet soucasne obraz na tabletu i na televizi? Velikost koncovek kabelu je spravna jak pro tablet, tak i pro televizi. Jinak televize ma Wifi, lze na ni sledovat internet, YouTube, Bluetooth a mnoho dalsich aplikaci. Vsem odpovedim predem moc dekuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že budete muset zapojit tablet právě do toho konektoru HDMI-MHL, který je v tuto chvíli obsazen STB. Tedy STB zapojit třeba do HDMI 2 a tablet do HDMI-MHL, protože právě MHL je norma, kterou tablety využívají ;)

cs.wikipedia.org/...

ladko1939*
hodnocení

Dekuji, zda se, ze tato odpoved vyresi muj problem. Jenom budu muset asi koupit redukci k prechodu HDMI na HDMI-MHL, pokud se da vubec sehnat.
Diky moc.
ladko1939*
hodnocení

Moc dekuji za upresnujici informaci. Verim, ze po zakoupeni redukce, pripadne spravneho kabelu, bude problem vyresen. Jenom je mi divne, ze specialni prodejna(nebudu ji uvadet), mi pri dotazu, na co budu kabel pouzivat, nerekla ze kabel s koncovkami HDMI, nebude vyhovovat. Zitra u ni kabel vymenim za spravny, nebo prikoupim redukci z HDMI za HDMI - MHL.
Vrely dik za pomoc!

cinematic*
hodnocení

2x

Pokuch byste chtěl připojit tablet do vstupu HDMI-MHL, potřebujete k tomu speciální MHL kabel nebo redukci. Běžný HDMI kabel musíte dát do normálního HDMI vstupu TV a v tabletu by se měl nastavit Output Type - HDMI (je to v nastavení - obraz settings)

ladko1939*
hodnocení

I tato odpoved zrejme vyresi problem s pripojenim tabletu k televizi. Moc dekuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]