Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV - příjem vysílání, jaký tuner?

Od: uska* odpovědí: 10 změna:

Dobrá den, prosím znalce o radu.

Pokud má TV toto označení - Digitální příjem : DVB - T/T2/C je to taková televize, abych za 2 roky nemusela dokupovat další škatuli k Tv při přechodu na jiné vysílání?

Děkuji Uška

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Ano. Klidně do toho jdi.

doplněno 01.02.16 21:39:

Nemáš zač. Já myslím že je předčasné v současnosti řešit další technické detaily.

uska*
hodnocení

To je fofr, děkuji Uška

A nemělo by být T2 s HEVC? To by zřejmě tazatelka něco dokoupit musela...

doplněno 01.02.16 21:32:

jenyk: H.265 = HEVC

Tak nějak podrobně tuhle problematiku nesleduju, ale už je vyřešená otázka kodeků v DVB-T2? Jestli bude HEVC a nebo H.265. Nebo jak to vlastně je?

doplněno 01.02.16 21:33:

zajda: díky

uwit

H.265 je HEVC, ale asi si chtěl napsat H.264. :)

Jak to celé bude, neví v tuto chvílku nikdo. Nejdříve musí ministerstvo průmyslu a obchodu připravit zákon, pak se musí najít dostatek poslanců, kteří zvednou ruku, pak to musí projít senátem a ještě to musí podepsat ten na hradě.

Já očekávám skutečný nástup tak nejdříve za 5let.

doplněno 01.02.16 21:39:

A u nás jde všechno tak rychle, že okolo už mezitím pojedou na H.266

doplněno 02.02.16 20:38:

A jak to víš. Ty snad o tom rozhoduješ?

Ono je také možné, že DVB-T2 ani DVB-T vůbec žádné nebude. I takové názory a tlaky jsou.

doplněno 02.02.16 20:40:

Když už tedy víš, že H.264 to nebude, můžeš mi 100% říci, jestli vláda prosadí EET. Jen že bych si vsadil. :)

vernon
V H.264 určitě vysílat nebudou.

Letos na podzim již má začít zkušební vysílání a pak to půjde velmi rychle, protože naše současně používané vysílací frekvence ruší v příhraničních oblastech Němce.

hodnocení

0x

Někde jsem četl, že se u nás bude skutečně vysílat s kodekem HEVC, takže si to u prodejce ověřte !

uwit

Co ministr Mládek ještě vymyslí, neví nikdo. Stačí si vzpomenout na jeho tarifní revoluci v energetice.

Ze dne na den byl z toho cár papíru. *smich*

Takže dokuď to nevyjde ve sbírce zákonů, tak veškeré debaty co bude a nebude, jsou zbytečné.

doplněno 05.03.16 11:55:

Od kdy rozhoduje zdravý rozum ve vládě, poslanecké sněmovně, senátu? *smich*

Bohužel zákony nám určuje stádo takových vyžraných prasat.

Např. od 1.1.2016 změnili význam značky "Zákaz vjezdu nákladních automobilů" a nově platí i pro vozidla do 3,5t.

Takže správně bych už nesměl s autem do ulice, kde mám barák, protože zde je zákaz nakladních vozidel. A já mám ten největší náklaďák široko daleko. Felda Pick-UP. *smich* Soused má třeba VW Transportéra a on může, protože je to osobák.

Ať žije zdravý rozum. *pivo*

vernon
Rozjet vysílání DVB-T2 v kompresi H.264 by byl už dnes nesmysl. Natož za pár let, kdy budou stb s HEVC běžně dostupné. Takže to nezáleží na úsudku toho vyžraného prasete, ale na zdravém rozumu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]