Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení zářivky

Od: jasan® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,koupil jsem si zářivku pod kuchynskou linku stejnou jako jsem již jednou měl která se dříve zapojila do zabudované tzv.čokolády.Zapojení u nové je již jiné, šroubky tam nejsou a myslel jsem, že se tedy jen přimáčkne plast a bude to držet ale to byl omyl. Poradil by mi někdo jakým způsobem se to připojí. Děkuji a přidávám foto.

Zapojení zářivky
Zapojení zářivky #2
Zapojení zářivky #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

takjan*
hodnocení

2x

Zamáčkneš páčku dolů, držíš, zasuneš vodič, pustíš

hodnocení

2x

Stačí dostatečně oholený konec drátu mírnou silou zatlačit do příslušného otvoru. Je tam pérový mechanismus, který drát bezpečně ve svorce přimáčkne a nedovolí jeho vytažení (podobně je to u některých zásuvek a u tak zvaných Wago-svorek). Ovšem musí to být plný drát, nikoliv licna (lanko). Tu tam asi nepřipojíte. Tu páčku naopak mačkáte, když chcete drát vytáhnout. Můžete jí ovšem také zmáčknout i při připojování drátu pro snadnější "zásun".

hodnocení

Děkuji za obě odpovědi, jdu na to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]