Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC je pomalý, jak optimalizovat?

Od: pomoc* odpovědí: 8 změna:
PC už zase nějak blbne , jak ho optimalizuje aby frčel jako nový?, prosim nějaké návody nebo program na stáhnutí , předem děkuji :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vyčistit počítač od zbytečných souborů a případně pomoct odinstalovat zbytečné programy pomůže například Ccleaner, je jednoduchý a zdarma. Druhá věc je nechat projet počítač antivirem, můžu doporučit Eset Online Scanner.

Naopak nedoporučuji žádné pochybné a často i placené "Tune Up", "PC Booster"a další programy.

pomoc*
hodnocení

To je dobře ale je to za peníze , já chci optimalizaci za darmo ;)

Ccleaner ani Eset online scanner rozhodně není za peníze

hodnocení

0x

Nějak blbne?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nejúčinnější je formát disku a nová čistá instalace OS. No a pak do PC instalovat jenom to, co opravdu potřebuji. Potom už jenom čas od času projet PC Ccleanerem. Stahovat a instalovat jakékoli programy pro údržbu, zrychlení a pod., to znamená přímo si říkat o problémy.

Ještě bych doplnil, že formátování disku vymaže prakticky všechna data na něm. To je podstatná informace pro někoho, kdo neví, jak optimalizovat výkon PC.

Tohle ovšem neznalému uživateli nedoporučuji dělat svépomocí, raději přenechat někomu, kdo ví co dělá a jak na to. Jinak tu bude za chvíli dotaz "zmizely mi z disku všechny věci", "nenaběhne mi počítač" a "počítač už naběhl, ale nefunguje zvuk a obraz je jakýsi velký"...

isteron
hodnocení

0x

Ja zvyknem ešte defragmentovať po dlhšom čase. Najmä po zmenách v inštalácii programov. Lebo jednotlivé údaje sa po disku porozťahujú a dlho trvá, kým to hd dá dohromady. Myslím, že to má aj ten autor, ktorý ponúka Ccleener, freesoftware.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]