Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odsranit šmouhy na LCD LED obrazovce

Od: begi25® odpovědí: 6 změna:

Muže my nekdo doporučit jaky prostředek mam použivat na odstraneni šmouch na obrazovce? Použil sem nekolik navodu,posledne sem si koupil v Okey Led lcd plasma TV Cleaning Gel.Byl u toho šteteček na prach modry hadřik.Vubec nepomaha šmouhy sou pořad.Mam obrazovku 55 palcu a dost drahou TV.Diky za odpoved.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

Vlhký flanelový hadr a na něj 2-3 kapky jaru ma nádoibí. Potom otřít ubrouskem. Tak to dělám u všech monitorů.

hodnocení

0x
Švédská utěrka(mikrovlákno) a čistá teplá voda - na udržování naprosto dostatečné. Já mám ještě v rozprašovači na různé použití líh, tak odmastit lihem. Jar nedoporučuju.
jofa*

Nedoporučuji lihem.

hodnocení

0x
Ony ty různé srajdy na čištění lcd za x peněz bývají na lihové bázi. Zkuste si jarem třeba umýt palubovku v autě - na plastech často zůstávají světlé fleky. Opravdu ideál je ta švédská utěrka a teplá voda bez jakékoliv chemie. U nás si tv bral často do parády prcek fixou i pastelkama. Líh naprosto ok, potom samozřejmě hned voda a do sucha otřít. Ne papírovým kapesníkem, ten škrábe.

hodnocení

0x

desítky let používám na vše od LCD panelu, po čočky objektivu, přípravky na okna - Okena, Iron - k plné spokojenosti ;)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Vždycky jsem vystačil s vlhkou utěrkou a kapkou jaru, případně jakýkoli přípravek na okna. Nikdy jsem žádné šmouhy neměl.

Šmouhy jsou pořád? Není poškozený povrch nevhodným čištěním, např. suchým ubrouskem? Prach je výborné brusivo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]