Nejste přihlášen/a.
poraďte prosím ,jaký je rozdíl mezi těmito kartami a která by byla lepší na natáčení.Na fotky asi stačí pamět fotáku.Je ta dru há lepší na natáčení videa?
SanDisk Ultra II SDHC 16GB
nevidím rozdíl, bude to možná nějaká finesa výrobce u té video, obě jsou class 4 pokud dobře koukám, obě HC což by mělo na video stačit. Já používám jakousi, class 6 a funguje. Class se liší jen zaručeným minimálním zápisem, class 4 má 4 MB/s class 6 6 MB/s tak jsem sáhnul po té. Těch 15 MB co tam udávají může být pravda za nějakých okolností.
SDHC Video HD CARD je o něco lepší.Podpora datového toku pro video by mohla být 20MB/s.Těch 15MB také dobrý, ale jde o to jestli vaše kamera takový tok má v nastavení.Většinou je dobré dodržovat doporučení výrobce.
Na to se musíš podívat do manuálu k fotoaparátu. Zejména SDHC karty nemusí bát nutně podporovány. Pozor taky na podporovanou kapacitu pamětí!
Já jsem se domníval,že to má být do kamery.Nevím jestli tento foťák bude podporovat kapacitu 16GB.
koukni do manuálu kde stojí
Kompatibilní typy paměťových karet (prodávají se
samostatně)
Následující karet typu SD (doporučena značka Panasonic)
. Paměťové karty SD (8 MB - 2 GB)
. Paměťové karty SDHC (4 GB - 16 GB)
Lze používat pouze se zařízením kompatibilním
s paměťovými kartami SDHC.
. Karty s kapacitou vyšší než 4 GB lze použít pouze tehdy,
pokud jsou opatřeny logem SDHC.
nebo
Jakou kartu mám používat?
Doporučujeme používat karty Panasonic.
. Paměťové karty SD (8 MB _ 2 GB)
. Paměťové karty SDHC (4 GB _ 16 GB)
já mám v TZ5 kuptonawebu.cz/... jen před rokem mě stála 1400 a funguje bezvadně. Tenkrát tam měli i nejlevněji ten foťák.
Teď jak koukám tak je za 6300, tedy prodělávám za rok 700, ale nevím jestli je za těch 6300 šedý dovoz nebo ofic, to zkoumat nepotřebuji.
Nepochopila jsem šedý dovoz,co to je? Porad ,abych nekoupila nějaký aušus.Jde to nějak poznat? Díky
šunt to myslím nebude, jen nebude mít český návod (nevadí na webu pana je ke stažení) a nebude mít české menu což mi vadilo s ohledem na rodinu. Třeba v USA před tím rokem vyšel i se clem a poštovným tak asi na 4500-5000 korun. Dnes bohužel díky kurzu je to podobné, ceny jsou kolem 200 USD + poštovné.
No a takhle to někteří dovezou a pak tady prodávají. Já u těch českých nejlevnějších dal vždy dotaz na české menu a odpověděli že ho nemá. Tedy pokud to přímo neměli napsané v popisu na webu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.