Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s prepatovou ochr. s master/slave

Od: key* odpovědí: 1 změna:

Zdravim,

Mam problem s prepatovou ochranou ktora ma funkciu master/slave. Povodne som ju kupil na internat (kolej) kde mi odchadzal zdroj na PC a tento problem sa vyriesil. Znamy ktory ma rovnaky model tym vyriesil identicky problem na svojom starom baraku, takze ochrana samotna asi funguje spravne. Momentalne uz byvam v novostavbe, takze ochrana je uz o nieco menej potrebna (zrejme).

Jedna sa vsak o to, ze pri zapojeni dokovacia stanica na PC na master zasuvke a vsetko ostatne na slave (a funkcia slave aktivna) som zistil ze vo vypnutom stave (master nema odber, takze slave su vsetky vypnute) zaregistrujem kratke impulzi na externych HDD a tiez na reprosustave - asi raz za 30s tieto zariadenia ktore maju led indikaciu prevadzky bliknu asi na 1/4 sekundy a nasledne zhasnu. Impulz nie je dostatocne silny aby roztocil disky, v podstate len bliknu ledky. Kedze je to prepatova ochrana tak aky ma zmysel ju mat, ak sa toto deje?

Predpokladal som ze mam pokazenu ochranu, tak som si kupil novu, lepsiu a drahsiu (rovnaky vyrobca infosec ktory garantuje ochranu aj poistenim zariadeni na zasuvku pripojenych), ale problem je rovnaky aj na cisto novej zasuvke.

Skusal som odpojit vsetky ostatne zariadenia (a ujistit sa ci na to nemaju vplyv) a nechal som zapojene iba PC+1 disk. Tiez som skusal kombinaciu TV+Disk, alebo TV+Hifi z oboma zasuvkami, ale bolo to stale rovnake.

Rad by som sa spytal, ci sa s tym niekto stretol, ci je to nieco bezne aj na inych zasuvkach (vychadza to z designu?) a ako moc je to skodlive? Tiez neviem, ci to mam ist reklamovat, alebo co s tym?

Dakujem za kazdu radu.

Tomas

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Niesom elektrikár,no prepaťova ochrana by mala zaisťovať ochranu pri prekročeniu napätia a vy tu popisujete len zopnutie obvodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]