Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Chtěl bych poprosit o radu při výměně ložisek bubnu v pračce ROMO ZEROWATT 0651.1R, případně o jaká ložiska jde, abych si je mohl koupit než se do toho pustím.
hangar má zřejmě pravdu, neboť se pohybuje v oboru. Můžete také pohledat na některém netovém obchodě. Třeba zde: vltava2000.cz/...
Kdo ví, někteří lidé jsou schopní všeho... Zkuste si třeba cvičně rozebrat nějakou starou automatku, pokud jste to nikdy nedělal. To je dobrý trénink. Já jich v životě demontoval desítky a několik dokonce i opraviíl
Chi..no jasně, že fungovaly. Jeden příklad za všechny: Od roku 1983 jsem měl pračku Tatramat 245.1. Po několika letech jsem nechal vyměnit ložiska. Když odešla bronzová futra podruhé už jsem opraváře nevolal. Stočil jsem hřídele bubnu na soustruhu, vytočil ze silonu nové domečky ložisek a dal tam dvouřadá kuličková. Taky jsem poněkud vyztužil konstrukci. Když bylo pračce asi 13 let, prodal jsem ji za 1000,- jedné početné romské rodince. Pokud vím, pere dodnes . Naši měli Tatramat 353. Tam jsme praktikovali jiný systém. Měli jsme jednu v záloze a když klekla, jen jsme je prohodili a tu pokaženou opravili. Železné neděle bývaly tehdy nevyčerpatelným zdrojem náhradních dílů. Ale kdyby to tak dělali všichni, neměl bys hangáre do čeho píchnout
Automatka je celkem primitivní stroj a ušetří spoustu práce. Škoda, že jsou většinou tak nekvalitně vyrobené...
Není to jenom o zručnosti,ale také o zkušenosti.Není jisté,že na ložiscích budou čísla.Zrovna v romovkách byly ložiska neoznačené,to aby si to kutilové neopravovali sami.Už jste to rozebral?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.