Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit lož. bubnu ROMO ZEROWATT 0651.1R

Od: myrek odpovědí: 10 změna:

Ahoj. Chtěl bych poprosit o radu při výměně ložisek bubnu v pračce ROMO ZEROWATT 0651.1R, případně o jaká ložiska jde, abych si je mohl koupit než se do toho pustím.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Až pračku rozeberete, zjisítíte dle čysel na ložískách co koupit, ložiska jsou praček silně individuální, často jsou i dvě ruzné velikosti v jednom stroji...s pozdravem Adam
*cteni*

pravdomluvny*
hodnocení

2x

hangar má zřejmě pravdu, neboť se pohybuje v oboru. Můžete také pohledat na některém netovém obchodě. Třeba zde: vltava2000.cz/...

myrek
hodnocení

Díky za rady. A jsem schopen si to doma vyměnit sám?

pravdomluvny*

Kdo ví, někteří lidé jsou schopní všeho... :) Zkuste si třeba cvičně rozebrat nějakou starou automatku, pokud jste to nikdy nedělal. To je dobrý trénink. Já jich v životě demontoval desítky a několik dokonce i opraviíl :)

To je hezké a fungovala potom nějaká..:D:D:D
(berte to s humorem)
pravdomluvny*

Chi..no jasně, že fungovaly. Jeden příklad za všechny: Od roku 1983 jsem měl pračku Tatramat 245.1. Po několika letech jsem nechal vyměnit ložiska. Když odešla bronzová futra podruhé už jsem opraváře nevolal. Stočil jsem hřídele bubnu na soustruhu, vytočil ze silonu nové domečky ložisek a dal tam dvouřadá kuličková. Taky jsem poněkud vyztužil konstrukci. Když bylo pračce asi 13 let, prodal jsem ji za 1000,- jedné početné romské rodince. Pokud vím, pere dodnes :). Naši měli Tatramat 353. Tam jsme praktikovali jiný systém. Měli jsme jednu v záloze a když klekla, jen jsme je prohodili a tu pokaženou opravili. Železné neděle bývaly tehdy nevyčerpatelným zdrojem náhradních dílů. Ale kdyby to tak dělali všichni, neměl bys hangáre do čeho píchnout :) Automatka je celkem primitivní stroj a ušetří spoustu práce. Škoda, že jsou většinou tak nekvalitně vyrobené...

pokud jste to nikdy nedělal a opračkách toho moc nevíte a jste jen středně zručný domácí človíček je velká pravděbodobonst že něco zmrvíte a pračka bude na pytel...už jsem viděl i borce kteří plastovou vaanu sváře domácím autogenem,,prostě perly..
celp*

Není to jenom o zručnosti,ale také o zkušenosti.Není jisté,že na ložiscích budou čísla.Zrovna v romovkách byly ložiska neoznačené,to aby si to kutilové neopravovali sami.Už jste to rozebral?

jabraka*

Zjistit potřebné ložisko i bez čísla jde lehce,ale je nutné posuvné měřítko,neboli "šuplera".

Změřit vnitřní a vnější průměr a šířku.Pak určit,zda jde o ložisko kuličkové,nebo válečkové,a zda je kryté nebo otevřené.Do praček je lepší ložisko těsné,proti vodě.

JABRAKA

frydy
hodnocení

0x

Dobrý den.

jak vyměnit ložisko bohužel nevím ale mám stejnou pračku a nemám k ní návod tak jsem vás chtěl požádat jestli by jste mi ho nemohl zaslat.

Děkuji, s pozdravem

Roman Kunát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]