Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuju prosím naladit televizní programy na novou televizi LG 49lf631v, měla by mít všecko - DVB-T tuner. V paneláku máme společnou anténu, kde funguje cca 20 programů všem lidem, až na mě. Můj problém je takový, že když dám automatické ladění nenajde nic, mám propojenou anténu ze zdířky ve zdi přes koaxial.
Poradíte mi, prosím, jak naladit programy? Mám na toho někoho volat nebo zvládnu sám? Kde by mohl být problém?
Děkuji za odpovědi,
Když to nejde automaticky, zkuste to ručně. Stavte se u ochotného souseda či pěkné sousedky mrkněte jak to mají nastavené a opište si frekvence programů, které mají naladěné. Pak to zkuste stejně nastavit u vás.
Píšete, že je koaxiál nový. A koncovky jsou lisované nebo šroubované? Pokud je to druhý případ, zkontrolujte jestli se nedotýká byť jen jediný drátek stínění středního drátu. I jeden je schopný úplně zrušit signál.
Pokud je to klasická jednoduchá koncovka, nevím co by se na ní mohlo pokazit, ale budiž.
Zkusil jste ji zkontrolovat? Jestli se opravdu nedotýka stínění středního drátu? Je to drobnost, ale zcela zásadní.
Tak buď máte špatný rozvod už ve zdi, pak by kabelovka mohla být řešení. Nebo máte problém v tom kabelu a když ho použijete na tu kabelovku, tak budete tam jak před tím
No, uvidíte.
Koncovka jedna je šroubovatelná, zašel jsme za kolegou, ať mi kabel na anténu proměří (asi odporově, nerozumím tomu), vadná je šroubovací koncovka, takže skočím koupit novou. Zde byl ten problém, děkuji za rady
Zkontrolováno, koncovka vyměněna - nechal jsem to propípat, ale napojil jsme na tv a programy nejedou, naštval jsme se a objednal si kabelovku :D ... Jinak děkuji za rady
Jestli to máte v paneláku tak blbě jako u nás dejte ladit též analogové programy . U nás taky digitál není , bohužel.
Stará televize jela? Jste si jistý, že ta zdířka údajně společné antény, co jde všem, není kabelovka (kterou si všichni kromě vás platí)? Jestli ano, ujistěte se, že nemáte na televizi nastaveno specifické vyhledávání, například pozemní HD programy, které ve vašem místě nemusejí být k dispozici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.