Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vibrace pračka elektrolux

Od: pletiplot® odpovědí: 4 změna:

Koupil jsem novou pračku elektrolux. Funguje normálně, ale při ždímání generuje intenzivní pulzy (těžko se to popisuje), nejspíš infrazvuk, ze kterého se mi dělá úplně špatně. Dá se s tím něco dělat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
1. Odstranil jste pepravní šrouby?
2. Dají se koupit pružné nožky.
hodnocení

1. Ano, jsou tři, mám je v sáčku (snad jich tam nebylo víc).

2. Zjistím si.

hodnocení

0x
Mění se frekvence těch pulzů podle otáček bubnu?
Někdy není prádlo správně uložené, vycentrované, a dochází k vibracím.
Zkusili jste snížit otáčky?
Dát méně prádla?
U naší pračky při odstřeďování slyšíme pulzy čerpadla. Také to není příjemné.
hodnocení

Mění, je slyšet, jak pračka roztáčí postupně po jakýchsi úrovních, při určité frekvenci (naštěstí leží mezi urovněmi, takže ji pračka jen přejde) vibruje podlaha v celém bytě (pračka je v jiné místnosti), na maximu(1200 otáček/min, což odpovídá vlastně 20 Hz) se rozbzučí tabulka v okně. Je to až strašidelné.

Uložení prádla si prý umí pračka sama kompenzovat, tak nevím.

Otáčky snížím, nic jiného mi asi nezbyde, akorát jsem si připlácel pár tisíc za výkonnější pračku, což zamrzí.

Méně prádla můžu, ale už teď je ho tam polovina z deklarovaných 6kg.

Ano, pulzy čerpadla jsem slyšel i u staré pračky, ale to byla proti tomuhle rajská hudba, takové komické čvachtání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]