Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obnova smazaných fotek na HDD Verbatim 500GB

Od: jarek111® odpovědí: 5 změna:

Mám externí disk Verbatim 500 GB. Mám zde uložené velké množství fotek, ale omylem jsem z něho smazal jeden soubor fotek, pro mně velmi důležitých. Mohl by mi někdo ,,podrobněji poradit´´, jestli a jak mohu dostat zpět tento soubor na disk. Chtěl bych si to udělat sám, nikam to nechci posílat. Dá se s tím něco dělat? Moc děkuji za pomoc.

Jarek.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, jde to celkem jednoduše. Existují na to programy, příkladně " Recovery"

Podmínka ale je, že nepřepíšete smazaný soubor něčím jiným. Takže na disk se smazaným souborem pokud možno nic dalšího neukládat. Počítejte s tím, že se Vám obnoví kde co (mě se takhle obnovilo 11000 obrázků, některých smazaných i několik let), takže pak musíte vhledat ty požadované fotky a ostatní zase zmazat.

hodnocení

2x

Dobrý den

něco jsme tu už řešili na poradte.cz/...

Já mám program Recuva a Recover My files v5. Také se mi to stalo a za 8 let 2x a obnova se podařila .

doplněno 25.01.16 16:24:

Prostor na druhém disku potřebuje jenom Recover my files :)

Recover my files je špička v oboru ale není bezplatný zato dokáže dostat soubory i ze zformátovaného disku. Jestli jsi na disk zatím nenahral nic abys data nepřepsal novým záznamem tak to zvládne i bezplatná recuva. Nejsem sí jistý ale možná že budeš muset mít na druhém disku prostor kam si obnovené soubory bude program ukládat. Nevzpomenu si jestli recuva zvládá obnovu dat v původním umístění.

praivo*
hodnocení

0x

Jestli jde jen o fotky, tak doporučuji PhotoRec.

joudic*
hodnocení

0x
Getdataback mi zachranil 99% mrtveho disku, mimochodem budete-li na ten disk ted cokoli zapisovat muzete si data obnoveni poskodit. Jinak pokud jste nemazal Shift+del, jsou v kosi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]