Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už se mi doma začínají hromadit odvařený baterie ze staré hloupé nabíječky která se neuměla zavčas vypnout tak scháním nějakou s lepší péčí o nabíjecí proces. V rámci té péče bych chtěl i funkci měření aktuální kapacity a obnovy umrtvených kusů. Co si myslíte o gearbest.com/... a eshopnet.cz/...?
Chytrá nabíječka je paradoxně k akumulátorům neohleduplná. Aby fungovalo automatické vypnutí napětí na základě detekce "deltapík U" tak musí nabíjet velkým proudem, který akumulátorům neprospívá. "Hloupá nabíječka" používá proudy rovnající se desetině kapacity aku, což je nejideálnější proud, ale musí se vypnout ručně po 14-16 hodinách, což snad není zase takový problém, ne?
Jinak voltcraft ipc není špatná nabíječka, ale všechny ty funkce jsou spíš na hraní a zabývat se tím je spíš ztráta času
Je praktičtější ztrácet čas dlouhým nabíjením hloupou nabíječkou, než se zabývat měřením kapacity, vybíjením před nabitím a podobnými 3.14čovinami
Já se obávám že vypnout ručně problém trochu je, ostatně to je důvod proč se mi hromadí ty umrtvený baterie který už ani nejsou schopny přijímat nějakej proud. Často je zapomenu vyjmout včas nebo blbej odhad takže se přebíjí třeba pár hodin a když je vyberu jsou už horký. Pár takových blbých cyklů a baterky jdou do kopru. Deší čas nabíjení není problém, ale prostě jej neumím správně spočítat protože baterky do toho vždy vkládám s různou kapacitou a v různých fázích vybití takže nevím kolik času potřebují. Právě o toto bych chtěl aby se ta nabíječka dobře postarala.
Používám tuto cm2010.sourceforge.net/... už pár let, většinou bez spojení s PC...i když ta možnost tam je...kolega má toto, na stránce je i popis úprav afulinux.de/... ...nákupem podobné neuděláte chybu...odkazy jsou z důvodu obrázků těchto nabíječek...
Radovane, hodláte nabíjet jen NiCd články? Pak by Vám měla stačit tato nabíječka - je to v podstatě to samé, co ten Volcraft IPC 1l. Je automatická, volíte si sám hodnotu nabíjecího proudu, umí změřit kapacitu článku a tu obnovu (v podstatě to není nic jiného, než trojnásobné vybití a nabití článku). Pokud hodláte (nebo myslíte, že v blízké budoucnosti budete) nabíjet i jiné typy článků (NiMH, Li-ion), tak bych koupil tu z prvního odkazu - vypadá dobře - nedávno jsem hledal nějakou takovou, koupil jsem něco podobného (jsem s ní vcelku spokojen), ale kdybych věděl o té z odkazu, asi bych koupil tu.
Používat dnes v běžných zařízeních Ni-Cd články je už anachronismus, používat obyčejné Ni-MH je vyhazování peněz, takových článků už jsem se dávno zbavil ( i poměrně ještě dobrých) a ve všem používám ENELOOP a jim podobné články a nemám žádné starosti, ale chápu, že jsou jedinci, které baví ztrácet čas, oživováním, měřením kapacity, vybíjením před nabitím a podobnými nesmysly
libor007:
Proto jsem psal v běžných zařízeních, zařízení s vyšším odběrem se na AA/AAA články těžko najdou, nebo najdou, ale jsou tam "zadrátované" a těžko se budou nabíjet v IPC nebo jiné podobné nabíječce
radovanbires:
pulzní nabíjení nemá negativa, je to způsob pro nabíjení prospěšný.
Jsem téměř rozodnutej pro BT-C3100, prošel jsem pár recenzí a myslím že to bude co potřebuji. Má jen jednu vadu na kráse a sice pulzní způsob nabíjení. Ze zdrojů na netu ale nejsem schopen posoudit co to obnáší. Mohl by mi ještě někdo než to objednám osvětlit negativní dopady pulzního nabíjení respektive jestli se to podepisuje na samotných bateriích? Ten Voltcraft resp. jeho klony, nabíjí taky pulzně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.