Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pořídil jsem si do panelového domu telefon chytreelektro.cz/...
Vodiče ve stěně mám jakoby 4 kabely, 2 vedou jedním směrem a 2 zase druhym, drátu je tam 10 (3+2) a (3+2). Bílé vodiče neoznačené .
Neporadil by mi někdo jak jej zapojit?
Jak poznám, který vodič je od čeho? Či jak to zkusit?
Děkuji
Amatérsky asi jedině porovnat svorky starého telefonu s novým, každopádně když už to budete dělat, tak někdy pozdě v noci, a hlavně vše zapojit tak jak bylo, pokud jste to už rozebral (a pokud je vedení průchozí), a dráty jentak nespojené čouhají, tak vám sousedi poděkují a na další schůzi se bude řešit proč nefungují zvonky
Především zjistit, co tam máte za systém. Neexistuje v tom žádná pořádná normalizace, každý výrobce to dělá jinak.
Když koupíte na vrakáči převodovku z Feldy, do autobusu možná nesedne.
Dejte typ DT, třeba alespoň vyfotit telefon u sousedů nejlépe i odšroubovat ze stěny a dát foto štítku ze zadní strany nebo alespoň vnitřek telefonu po sundání krytu); a taky tablo dole u vchodových dveří + foto vašich drátů (trochu to pomůže řešit váš problém). V panelových domech se montovávala dorozumívací zařízení výrobce Tesla Stropkov...ještě dotaz - otevírali jste vchodové dveře tlačítkem na telefonu? Následně se pokusíme řešit další...
Dobrý den,
vyfotil jsem hlavní panel zvonků.
Chtěl bych se poradit, je tedy telefon kompatibilní, s vyfoceným panelem? Zde je typ telefonu: chytreelektro.cz/...
Zajímá mě to z důvodu, zda vše bude fungovat.
Děkuji vám pěkně
Dobrý den,
základy elekrotechniky mám, však každý mě v paneláku nepustí do všeho hrabat.
Kde mohu najít typ jednotky či výrobce a udělat fotku?
Poraďte prosím vás.
Výrobcem je ALCAD, máte to na té vaší fotce...typ bývá zezadu na panelech tlačítek, kecafonu,...budete muset demontovat...doufám, že fungující část bude i potom fungovat...a musíte zjistit, jestli se jedná o analog, digitál, dvoudrát, 4+n drát, ...atd...třeba tady je něco eurosat.cz/... i tady eurosat.cz/... zde novější http://www.alcad.cz/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.