Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Budu mít POUZE sloupové repro JAMO určené hlavně pro poslech hudby a rádia (90% hudba, 10% film). Budu k tomu kupovat receiver a nevím jestli 5.1 nebo stereo. Do budoucna přikoupení dalších repro (něco jako domácí kino) neplánuju. Nechci to.
Má otázka je, jestli průměrný posluchač pozná rozdíl v hudbě mezi receiverem 5.1 a stereo receiverem. Bude rozdíl mezi nima v poslechu natolik znatelný aby to průměrný člověk poznal? Má cenu to řešit? Bavíme se o zařízeních do 10.000 kč.
Sloupové reprobedny JAMO - Třípásmové s bassreflexem, impedance 8ohm, kmitočtový rozsah 35Hz – 25kHz (47Hz – 20kHz v pásmu -6dB), výkon sinus 80W, hudební 120W, max. 150W, citlivost 90dB/1W/1m
Dobrý den, ano, i průměrný posluchač pozná ten rozdíl - systém 5.1 není vhodný pro poslech hudby a poškozuje zážitek. Takže, na stereo hudbu zase stereo zařízení.
Neuvádíte, zda sloupové repro budou třípásmová a bude dostatek basů. Já bych asi raději volil stereo zesilovač (a s možností výstupu na subwoofer - pokud bude basů z repro málo). Tuner koupit samostatně nebo si propojit např. PC se zesilovačem a používat rádia z internetu. Pokud neplánujete přehrávání filmů s prostorovým zvukem, tak volte stereo. Zdravím!
P.S. Mám tyto sloup. repro a subwoofer není potřeba.
doplněno 20.01.16 18:32:kvt - ten subwoofer také může hudbu degradovat na dunění - záleží i na stylu hudby a co kdo poslouchá a preferuje. Já mám raději přirozené basy bez subwooferu.
doplněno 20.01.16 18:53:jofa - já už jsem ve věku, resp. můj sluch, že už poznám málo . Ovšem, na poslech hudby jsem docela "vysazený". Je to individuální, každému vyhovuje něco jiného - někdo si nacpe špunty do hlavy a je spokojený, jak mu mobil krásně hraje MP3 a jiný potřebuje pro poslech prostor a kvalitu. A je to každého věc. Myslím, že když tazatel zůstane pro hudbu u sterea, tak bude spokojený.
boule - v hifi bazaru bych se nebál koupit starší a vyhrané repro, protože ty časem "zrají".
Vše ostatní bych pořizoval raději nové. Doporučovat nebudu - já mám zesilovač DENON.
Je to tak. Osobně si myslím, že basů bude dostatek. Pokud to člověk myslí s poslechem vážně, většinou nevyžaduje kolosální basy za každou cenu, ale přirozený, spíše neutrální poslech.
bene: Pro kvalitní stereo zesilovač a kvalitní tříásmové reprobedny nepotřebují subwoofer. Naopak to je degradování poslechu z repro beden (třípásmové). A já vám dám poslechnout z 5.1 recíevru Yamaha ve stereo režimu a troufnu si tvrdit, že to nepoznáte. Nechci Vás, jako audifila podceňovat, ale troufnu si tvrdit, že nikoliv.
Tak s tím subw. si rozumíme.
Za sebe mohu řict, že nepozná. Ale pokud bych upřednostňoval hudbu, tak bych bral pouze stereo reciever kvalitní + kvalitní repro.
Pokud se rozhodnete pro stereo reciever, tak Vám dám typ. Yamaha R-S 300 B. Do 10 000 nádhera.
Kupte stereo...
Co je "průměrný člověk"...je otázka..průměrné uši..
Člověk se dost často podcěňuje ("já bych rozdíl nepoznal", "rozdíl mezi zesilovačem za 10 a za 50 tis nemůže být slyšet"...). A ono když má člověk srovnání...tak slyší opravdu ledasco.
Ono samozřejmě nejde jen o cenu "kolem 10tis Kč..." a "stereo nebo 5.1", ale hlavně o to, zda si reciever bude s reproduktory "rozumět"..S těmi stejnými reproduktory budou dva recievery různých výrobců hrát velmi rozdílně..., a který bude pro Vás ten "správný" typ, to si musíte rozhodnout (a hlavně poslechnout) sám..
P.S.: a vybírejte velmi pečlivě...Dnešní zesilovače a receivery v ceně "10tis Kč"...v drtivě většině nesahají zesilovačům stejné cenové kategorie z před 15ti let ani po kotníky...
Dobře, a můžete mi doporučit nějaký stereo receiver? Receiver proto, že tam chci FM radio.
Má cenu koukat po bazarech? Mě to přijde jako strašná loterie.
Budou to mé první reprobedny a receiver - začátečník
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.