Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ovládnout a sundat obtížného Drona

Od: thor odpovědí: 34 změna:

Jak ho tedy ovládnout elektronicky a potom ho sundat .Aby Vás nešmíroval a nekoukal do soukromí.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Promluvit si s psychoterapeutem ohledně paranoi.

Promluvit si s majitelem, že ti to vadí.

doplněno 18.01.16 07:25:

Well, to, že mi nad zahradou lítá dron, ještě zdaleka neznamená, že mě někdo šmíruje. Sousedovic kluk si hraje, má radost z toho, že mu to lítá, má plný ruce s ovládáním a ještě se má starat, jestli náhodou někomu nepřeletěl přes pozemek? A proč si vlastně tazatel myslí, že ho někdo šmíruje? Většina těchhle lítátek ani žádnou kameru nemá. A co by asi na jeho pozemku našmíroval? Zbytky listí, složené dřevo, slepice? Tazatelova reakce mi připadá přehnaná (možná jsem se trefil?)

Pokud je to skutečně dron s kamerou, tak zamávat, dát najevo, že o něm víš, a ho to stejně za pár dní přestane bavit a bude pokoj.

thor
hodnocení

Vy snad nejste normální.Všude Vás šmírují.I nad Vašimi pozemky.Nemají tam co dělat.

Tak nepište netechnické blbosti.Každý si koupí nějaké šmírovadlo a obtěžuje druhé.

To už tady bylo.Hrůza.Asi jste to nezažili.Fuj.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 17. 01. 2016 22:43:10
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.
Je vhodnější soustředit se na to, na co se tazatel ptá, nikoli komentovat a hodnotit příspěvky druhých rádců.

Tak třeba mě nikdo nešmíruje. Žádný vrtulofon nad mými pozemnky nelétá.

Co ti brání, si taky tedy koupit šmírovadlo a šmírovat, kdo tě šmíruje.

thor
hodnocení

No dobře,dobře Ládine.Pstruha jsem stejně nechytil(zatim) A nikoho jsem vulgárně nenapadl.

Jen jsem ostře vyjádřil svůj názor.Odpovědi jsou k ničemu.Co takhle právní rozbor.?Kdo to svede?

doplněno 17.01.16 22:35:

Proč bych měl být označen za paranoida.To snad ne.

doplněno 17.01.16 22:38:

Je to porušení pravidla?

thor
hodnocení

Jistě Ládine.Není ale důvod mne označit za paranoida, to je porušení zcela jednoznačně.Nebudu to rozebírat..

ladinpraha*

Pokud ještě umím číst, tak tě nikdo za nic neoznačuje. Jethro to uvádí jenom jako jednu z možností řešení nastoleného problému.

praivo*

Když "někdo" bude chtít, může tě šmírovat satelitem z vesmíru. To je věc, co? :-D A myslím, že kdyby tě někdo opravdu chtěl šmírovat, tak by si našel něco, co nedělá hluk a vydrží na místě déle než 10-20 minut.

vernon
hodnocení

1x
Kup si svého a DO BITVY! :-D
Do lesa pro prak, pořádný gumy a matice ze šrotu a nad svým pozemkem máte možnost se bránit naletum po vzoru středověkého boje proti budoucnosti. Kdysi jsem trefíl plechovku na 10m a moc toho z ní nezbylo.
praivo*

UAV letící 100+ metrů vysoko trefíš?

Tak vysoko ne, ale lítají o dost níž a to bych trefil bez problému.
pilivoj*

Pokud letí 100m a výš tak tě asi nešmíruje.A šel bych za mím a viděl bych kde bude majitel.Pokud se to nepovede napoprvně - přeletí li rychle tak mu příště nadběhněte.

hic
hodnocení

0x
EMP pole
Sundat se zbraní nebo dojít si za tím určitými lidmi kteří tě sledují
Drony mají taky určitou frekvenci na který dron zrovna letí

hodnocení

0x

1. Parskometem z Hvězných válek.

2. EMP raketou

3. Mohl by stačit i EMP puls z běžné jaderné pumy, ale to musíte vyzkoušet.

4. V dohledu bude operátor, tak mu domluvit.

;)

doplněno 17.01.16 21:19:

A neóóó : alljammers.com/...

hodnocení

0x

Předně asi nejde o dron, ale o hračkovou multikoptéru rádiově ovládanou. Ovládnout nepůjde, sundat snadno. Brokovnicí například.

hodnocení

0x

Můžeš zkusit použít metodu Japonců.

extrastory.cz/...

jentak*
hodnocení

0x

Prak je naprosto anonymní.

hodnocení

0x

Pokud ti někdo naschvál lítá před okny a dělá to tak pravidelně, tak mu to sestřelte nebo majitele propleskněte, ale pokud to je jednou za čas, tak si majitel asi jen opravdu hraje a pokouší se o zvládnutí letu. To, že občas přeletí nad vaším pozemkem bych nijak nehrotil. Nás taky sleduje družice, podle které zemědělský příslušný orgán zjišťuje, zda jsme správně zasili, zda máme zasetou správnou plodinu, jedtli jsme někde neubrali nebo nepřidali atd atd a to se z toho mám podle vás zbláznit? :)

praivo*

A co teprve třeba služby typu StreetView.

buss
hodnocení

0x

Prostor nad vaším pozemkem je váš. Ptají se vás provozovatelé letadel, satelitů nad ním přelétávající? Budete je sundávat? Jak víte, že má kameru? Na toto se ptejte uoou.cz, kontaktujte úřad pro civilní letectví. Podíval jste se to zákona o civilním letectví?

praivo*

Není. Do výšky 300 metrů je to "vzdušný prostor třídy G" (mimo bezletové zóny), kde může létat prakticky cokoliv a to i bez registrace.

18.01.16 14:35
hodnocení

0x

dam®
hodnocení

0x

No, já bych zašel za majitelem toho dronu s fleškou, jestli by mi nemohl nahrát můj pozemek z ptačí perspektivy, tím taky zjistíš jestli má vůbec kameru. Tyhle hračky mají vysílač a přijímač v rozsahu určitého frekvenčního pásma, to se dá zjistit na netu nebo u prodejce, pak jen stačí mít silnější vysílač, ale tohle bych neřešil, tedy, pokud mi v létě nebude dronem očumovat ženu a děti.

i ty nejlevnější už jedou přes wifi resp 2,4GHz a to už není o silnějším vysílači.

Hlavně nechoďte v létě se ženou a dětmi někam k vodě - mohl by je tam někdo očumovat, a dokonce v plavkách *zed*

dam®

Ale, no tak, myšlena byla zahrada a naháči na ni.*slunce*

thor
hodnocení

Samozřejmě to tak bylo myšleno.Dům ,pozemek u bazénu rodina a nebo jenom holky.Objevuje se

neustále dron načumuje.Je již vyspělejší, protože jede na dálku přes kamery.Majitele jen tak nechytnete.

Neni to malé letadélko.Jak dlouho si to necháte líbit?.Sundáte ho..Jaká je pointa do budoucnosti.

Každý bude mít PC a svého Drona.Ti schopnější budou mít v garáži připraveného útočného Drona.

Viz videa.Kupte si tedy svého Drona.

praivo*

Když ho zlikviduješ, tak si to majitel nejspíš nenechá líbit a to "načumování" mu nedokážeš (zejména pokud jeho zničením zničíš i paměťovou kartu) ;)

bumbum
hodnocení

0x

Kup si vzduchovku a normálně to zkus sestřelit. Brokovnice je ideální ale na to potřebuješ ZP a navíc ten kravál...

ju*
hodnocení

0x

To řešíte teoreticky nebo Vás fakt někdo šmíruje - teď v této kose?Co na tom dvorku uvidí?

damandyss
hodnocení

0x

Dron za to nemůže, ale majitel...

host*
hodnocení

0x

Přírodní cestou. Například nizozemská národní policie cvičí pro odchyt dronů dravce. Viz článek na electronicproducts.com/...

doplněno 10.02.16 17:13:

Tím pouze doplňuji předchozí příspěvek rádce jethro.

asd1

Zajímalo by mě jak řeší posekání orla vrtulí... Nebo že by měli pancéřování?

Na sundání je nejlepší brokovnice (což je problém), z těch domácích asi prak, kuš, luk, vrhací stroj..., střílet nejlíp něco do čeho se zamotá vrtule, např. šíp s provázkem. Vrhací stroj na síť proti ptákům. Vzduchovkou to trefí leda biatlonista. Nebo s klackem běžet na operátora, sebrat mu vysílačku a dron pustit na zem.

A sundaval bych jen ty co opravdu šmírujou např. dceru u bazénu, jinak ať si lítaj...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]