Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Během loňských Vánočních svátků operátoři zaznamenali mnohem méně poslaných sms i mms zpráv.Důvodem bude zřejmě ten fakt, že obrázky a zprávy (instant messages) lze posílat internetovou sítí...a k tomu stačí tablet s připojením na wifi bez účasti operátora. Myslíte si, že je možné uskutečnit "zdarma" nebo levněji hovory přes tablet? Napadá mě momentálně Skype, ale tahle aplikace je placená.Otázka směřuje také k tomu, že v "dohledné" době, kdy se telefony stávají malými počítači, budou operátoři nutně potřeba.
Děkuji předem.
doplněno 17.01.16 00:36:
Tedy jestli se obejdeme bez použití GSM, Edge nebo HSPDA a jestli to vyjde levněji.
3x
2x
bez operatoru se neobejdeme, jak budete telefonovat v mistech, kde neni wifi? otazka je, jestli budeme volat pres operatory nebo pres alternativni sluzby a mobilni operatori budou prenaset jenom data… ale vzhledem k tomu, kolik lidi pouziva jenom 2G to opravdu neni otazka nejblizsich let.
nejblizsi budoucnost vidim na volte a vowifi.
Mám totiž jistý odpor k našim operátorům poskytujícím telefonní služby a tedy i internet již z dob připojování přes wap 50h/kb.Zůstal jsem u Symbianu,který mám pod kontrolou, tedy aplikace se "samy" nepřipojují na síť.85 RAM je dostačující a 5 Megapixelů taky, velikost telefonu do kapsy.Mimoto si můžu upravit cokoliv v systému od ikon až po češtiny do her. Dokonce i Fring teoreticky umožňoval videohovory. Android používám z nutnosti.
Na odorik.cz se podívám, hangouts a whatsapp zkouknu.Budoucnost vowifi nebo volte je asi ve větším přenosu paketových dat a větším pokrytí?
Wifi-free poskytuje např. UPC, tedy ne klasický telefonní operátor (to:K2).Mimoto existují místa, kde není GSM natož HSPDA(3G).
doplněno 18.01.16 00:08:
Oprava: paměť 125 M, volná cca 85 M RAM.
Takže ano. Komunikovat (telefonovat) je možné s nejbližšími tabletem s op.syst. Android např. pomocí aplikace Viber přes jiného dodavatele internetové sítě(wifi) než je mobilní operátor např.UPC.
Zbývá tedy porovnat ceny dodavatelů sítě a zjistit aplikaci na OS Symbian 3rd.
chapu to pri volani rodine, kdy vim ze je napr vecer doma, ale na bezne telefonovani je to nepouzitelne.
Záleží na úhlu pohledu. Mohlo by v budoucnu dojít k většímu pokrytí bezdrátovou sítí pouze dodavatelem internetové sítě za menší poplatek než jsou dnešní tarify operátorů a samozřejmě jednotným programem pro uživatele.
Druhá věc je, že si mužete pokecat s blízkými neomezeně i s odeslanýma fotkama pouze z tabletu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.