Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Během loňských Vánočních svátků operátoři zaznamenali mnohem méně poslaných sms i mms zpráv.Důvodem bude zřejmě ten fakt, že obrázky a zprávy (instant messages) lze posílat internetovou sítí...a k tomu stačí tablet s připojením na wifi bez účasti operátora. Myslíte si, že je možné uskutečnit "zdarma" nebo levněji hovory přes tablet? Napadá mě momentálně Skype, ale tahle aplikace je placená.Otázka směřuje také k tomu, že v "dohledné" době, kdy se telefony stávají malými počítači, budou operátoři nutně potřeba.
Děkuji předem.
Tedy jestli se obejdeme bez použití GSM, Edge nebo HSPDA a jestli to vyjde levněji.
Mám totiž jistý odpor k našim operátorům poskytujícím telefonní služby a tedy i internet již z dob připojování přes wap 50h/kb.Zůstal jsem u Symbianu,který mám pod kontrolou, tedy aplikace se "samy" nepřipojují na síť.85 RAM je dostačující a 5 Megapixelů taky, velikost telefonu do kapsy.Mimoto si můžu upravit cokoliv v systému od ikon až po češtiny do her. Dokonce i Fring teoreticky umožňoval videohovory. Android používám z nutnosti.
Na odorik.cz se podívám, hangouts a whatsapp zkouknu.Budoucnost vowifi nebo volte je asi ve větším přenosu paketových dat a větším pokrytí?
Wifi-free poskytuje např. UPC, tedy ne klasický telefonní operátor (to:K2).Mimoto existují místa, kde není GSM natož HSPDA(3G).
Oprava: paměť 125 M, volná cca 85 M RAM.
Takže ano. Komunikovat (telefonovat) je možné s nejbližšími tabletem s op.syst. Android např. pomocí aplikace Viber přes jiného dodavatele internetové sítě(wifi) než je mobilní operátor např.UPC.
Zbývá tedy porovnat ceny dodavatelů sítě a zjistit aplikaci na OS Symbian 3rd.
Záleží na úhlu pohledu. Mohlo by v budoucnu dojít k většímu pokrytí bezdrátovou sítí pouze dodavatelem internetové sítě za menší poplatek než jsou dnešní tarify operátorů a samozřejmě jednotným programem pro uživatele.
Druhá věc je, že si mužete pokecat s blízkými neomezeně i s odeslanýma fotkama pouze z tabletu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.