Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní telefony nebo tablety?

Od: cert® odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer.

Během loňských Vánočních svátků operátoři zaznamenali mnohem méně poslaných sms i mms zpráv.Důvodem bude zřejmě ten fakt, že obrázky a zprávy (instant messages) lze posílat internetovou sítí...a k tomu stačí tablet s připojením na wifi bez účasti operátora. Myslíte si, že je možné uskutečnit "zdarma" nebo levněji hovory přes tablet? Napadá mě momentálně Skype, ale tahle aplikace je placená.Otázka směřuje také k tomu, že v "dohledné" době, kdy se telefony stávají malými počítači, budou operátoři nutně potřeba.

Děkuji předem.

doplněno 17.01.16 00:36:

Tedy jestli se obejdeme bez použití GSM, Edge nebo HSPDA a jestli to vyjde levněji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Do běžných sítí se dá volat přes voip operátory. Ceny kolem 70h za minutu, účtování po vteřinách. Já mám voip hw bránu u routeru, takže mám prakticky pevnou linku používající net. Koukni na odorik.cz. Přes bránu je kvalita hovoru nerozeznatelná od mobilu a hovory lze kdykoliv přijímat(ceny jako na pevné lince). Druhou možností je voip klient v androidu, ale tam už kvalita závisí na zařízení/programu, jak si sednou. Každopádně je to taky velmi dobře použitelné. Možno volat i přes 3g.

mot
hodnocení

2x
volat zdarma bez operatora muzete uz ted treba pres hangouts,whatsapp, ale kolik lidi to pouziva. a premyslet kdo co pouziva je opruz.
bez operatoru se neobejdeme, jak budete telefonovat v mistech, kde neni wifi? otazka je, jestli budeme volat pres operatory nebo pres alternativni sluzby a mobilni operatori budou prenaset jenom data… ale vzhledem k tomu, kolik lidi pouziva jenom 2G to opravdu neni otazka nejblizsich let.
nejblizsi budoucnost vidim na volte a vowifi.

k2
hodnocení

1x

Ve chvili, kdy bude cela oblast, ktera je dnes pokryta mobilnim signalem, pokryta free Wi-Fi se jiste bez GSM a na nej navazanych technologii obejdeme...
Mimochodem, kde se podle Vas bere to wifi (bez ucasti operatora)? To vyvera ze zeme nekde na Sumave jako Vltava?

hodnocení

Mám totiž jistý odpor k našim operátorům poskytujícím telefonní služby a tedy i internet již z dob připojování přes wap 50h/kb.Zůstal jsem u Symbianu,který mám pod kontrolou, tedy aplikace se "samy" nepřipojují na síť.85 RAM je dostačující a 5 Megapixelů taky, velikost telefonu do kapsy.Mimoto si můžu upravit cokoliv v systému od ikon až po češtiny do her. Dokonce i Fring teoreticky umožňoval videohovory. Android používám z nutnosti.

Na odorik.cz se podívám, hangouts a whatsapp zkouknu.Budoucnost vowifi nebo volte je asi ve větším přenosu paketových dat a větším pokrytí?

Wifi-free poskytuje např. UPC, tedy ne klasický telefonní operátor (to:K2).Mimoto existují místa, kde není GSM natož HSPDA(3G).

doplněno 18.01.16 00:08:

Oprava: paměť 125 M, volná cca 85 M RAM.

hodnocení

Takže ano. Komunikovat (telefonovat) je možné s nejbližšími tabletem s op.syst. Android např. pomocí aplikace Viber přes jiného dodavatele internetové sítě(wifi) než je mobilní operátor např.UPC.

Zbývá tedy porovnat ceny dodavatelů sítě a zjistit aplikaci na OS Symbian 3rd.

čert: nechci Vám brát iluze,ale app na 3rd?
Kdybyste měl 5th,řekl bych,no snad...
hodnocení

App 3rd mám..., sledoval jsem vývoj aplikací do smartfonů od N7650 a SX1. Bohužel, nastavení SIP profilu internetového volání VoIP neumím...a Viber je skutečně pouze pro s60v5/S^3/A/B...
mot
ale co to nepohodli? premyslet pres co tomu dotycnemu zavolat. co kdyz nebude v dosahu wifi? na urady budete volat jak?
chapu to pri volani rodine, kdy vim ze je napr vecer doma, ale na bezne telefonovani je to nepouzitelne.
hodnocení

Záleží na úhlu pohledu. Mohlo by v budoucnu dojít k většímu pokrytí bezdrátovou sítí pouze dodavatelem internetové sítě za menší poplatek než jsou dnešní tarify operátorů a samozřejmě jednotným programem pro uživatele.

Druhá věc je, že si mužete pokecat s blízkými neomezeně i s odeslanýma fotkama pouze z tabletu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]