Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte zkušenosti z obchodem http://www.dx.com?

Od: hyhynka® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

předem se omlouvám, jestli jsem toto téma vložil do špatné kategorie, ale nevím kam jinam.

Teď k mé otázce. Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s obchodem http://www.dx.com? Chci ci tam něco koupit a u danného produktu je napsána doba dodání do 7-10 dnů. Myslíte, že je tato doba pravdivá?

Děkuji za odpověď

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Naprosto Ok - kupuji tam několik let. Doba dodání poštou zdarma počítejte průměrně 25 dnů, jako z většiny čínských e-shopů. Při problémech poštovních služeb - až 35 dnů, ale vzácně. Vámi uvedený termím bude zřejmě expedice po zaplacení.

ohneta*

Spíše to může být dopravou DHL ne? Tomu by doba dodání tak odpovídala

hodnocení

1x
Mají sklad v eu. Ale stejně to zbrzdí celnice. Na aliexpresu to vyjde nejspíš levněji. Počítej ale opravdu kolem měsíce,pokud se netrefíš do oslav nového roku, kdy v asii nikdo nehne brvou. Jinak je to léty prověřený obchod.
ohneta*

Pokud mají sklad v EU a odešlou to z něj, tak to na celnici nezdrží.

tomasek*
hodnocení

1x

Záleží na způsobu dopravy - jestli se nepletu, jde zvolit více druhů dopravy. Pokud zvolíte dopravu zdarma, tak počítejte tak s 20-35 dny na dopravu. Za rychlejší dopravu si celkem dost připlatíte. Některé zboží je dostupné i ze skladu v EU (doprava je pak rychlejší), ale to si musíte přímo zvolit a cena zboží bývá vyšší (než když si to objednáte standardně z Číny).

Osobně mám zkušenost, že co je na DX, tak se většinou dá koupit i přes eBay a o dost levněji...

doplněno 17.01.16 10:35:

q1: Přijde mi, že nevíte, o čem mluvíte/píšete. Do 3 dnů možná zboží přijde, když je ze skladu EU, ale i tak by mi to přišlo podezřele rychle. A některé zboží šunt je, některé ne - ono co byste taky za některé ceny chtěl... Člověk musí na DX sledovat recenze zboží, jinak "střílí na slepo". Nicméně když nejste spokojen, stačí se DX ozvat a ve většině případů vrací peníze zpátky.

doplněno 17.01.16 20:31:

q1: Nevím, proč se tu ztrapňujete. DX v EU sklad ani nemá - stejně jde zboží z Číny. Sami na EU stránkách uvádějí, že doba dodání je 5-7 pracovních dní (takže za 3 dny to skutečně nedorazí). V tom "článku", na který tu odkazuje tomkk, je to dobře popsané - často trvá v reálu dodání přes dva až tři týdny a navíc může zboží skončit na celnici (čili často žádný rozdíl oproti tomu, kdy to je koupené z "čínských" DX stránek). To, že by zboží z EU skladů obdbobých eshopů (hobbyking apod.) trvalo tři dny, je spíše lepší možnost (za takovou dobu často nedojde zboží ani z eshopu v ČR) - ne vyjímečně se zamění doba dodání za dobu odeslání - resp. buď se zákazník splete, nebo se eshop sám snaží vytvořit dojem, že zboží do 3 (apod.) dnů přijde zákazníkovi, ale často je to jen doba, za kterou zboží vyexpedují. Přijde mi, že máte akorát špatnou zkušenost z DX a místo abyste jí předešel (kupoval jen zboží s dobrými recenzemi), nebo to řešil následně ("reklamací" u DX, kdy většinou vrací peníze), tak akorát DX pomlouváte, kudy chodíte...

q1
Mě zase přijde, že nemáte znalosti o dopravě a kompenzujete to velkými mezerami v logickém uvažování. 3 dny po Evropě je standardní doba ze všech možných e-shopů, zdaleka ne jen z DX. Ve všem ostatním potvrzujete, co jsem napsal, abyste z toho vyvodil, že nevím, o čem píšu - WTF?

hodnocení

1x

Trochu jsem se pídil a narazil i na špatnou zkušenost: pistek.eu/...

Ale není vyloučené, jestli dotyčný neudělal nějakou chybu v objednávce, např. přihozením těch displejů.

takjan*

Tak třeba na náušníce, prstýnky a podobné 3,14ny to stačí. Přijde to letadlem do 14ti dnů

adam*
hodnocení

0x
Dodávají věci v pořádku ale 10 dnů je málo to se mi nezdá jediné kdyby jste si zaplatili expresní dodání tak možná do 10 dnu.

hodnocení

0x
Záleží na způsobu doručení. Pokud zvolíš poštovné zdarma, tak počítej plus mínus měsíc, pět týdnů.

stirecek*
hodnocení

0x
Jednou me přišel balík AZ za šest měsíců, mezitím poslali znovu, tak jsem to měl dvakrát. Někteří prodejci mi vždy zkomolili jméno a postacka nevěděla komu, tak to posílali zpět. Přešel jsem na aliexpres a tam v pohodě, ale doba dodání od dvou do deseti týdnů. Přes DHL za tři dny, ale to se platí.

hodnocení

0x

Pokud to posílají přes sklad v EU, tak by to do těch dvou týdnů přijít mělo. Ale pozor, podmínkou dopravy zdarma je v tomto případě cena nad 30 $.

a zaplatíte i clo. Naivně jsem si myslel,že když to je z EU ,tak to celníci nechají. Koupil jsem telefon za 1800 kč a platil jsem. Nevím už jestli to bylo clo,nebo DPH a zaplatil jsem cca 500 navíc.Jinak DX je v pohodě,má vyšší ceny oproti Aliexpressu,ale aliexpress je defacto jako naše Aukro.

Nejvíce se mi teď líbí Ebay ,jsou tam taky většinou věci z Číny

q1
hodnocení

0x
Může být pravdivá, některé zásilky přijdou i do tří dnů. ALE POZOR: To zboží je šunt. Na papíře zní hezky, ve skutečnosti ale kvalita a funkcionalita odpovídají ceně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]