Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
předem se omlouvám, jestli jsem toto téma vložil do špatné kategorie, ale nevím kam jinam.
Teď k mé otázce. Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s obchodem http://www.dx.com? Chci ci tam něco koupit a u danného produktu je napsána doba dodání do 7-10 dnů. Myslíte, že je tato doba pravdivá?
Děkuji za odpověď
Záleží na způsobu dopravy - jestli se nepletu, jde zvolit více druhů dopravy. Pokud zvolíte dopravu zdarma, tak počítejte tak s 20-35 dny na dopravu. Za rychlejší dopravu si celkem dost připlatíte. Některé zboží je dostupné i ze skladu v EU (doprava je pak rychlejší), ale to si musíte přímo zvolit a cena zboží bývá vyšší (než když si to objednáte standardně z Číny).
Osobně mám zkušenost, že co je na DX, tak se většinou dá koupit i přes eBay a o dost levněji...
q1: Přijde mi, že nevíte, o čem mluvíte/píšete. Do 3 dnů možná zboží přijde, když je ze skladu EU, ale i tak by mi to přišlo podezřele rychle. A některé zboží šunt je, některé ne - ono co byste taky za některé ceny chtěl... Člověk musí na DX sledovat recenze zboží, jinak "střílí na slepo". Nicméně když nejste spokojen, stačí se DX ozvat a ve většině případů vrací peníze zpátky.
q1: Nevím, proč se tu ztrapňujete. DX v EU sklad ani nemá - stejně jde zboží z Číny. Sami na EU stránkách uvádějí, že doba dodání je 5-7 pracovních dní (takže za 3 dny to skutečně nedorazí). V tom "článku", na který tu odkazuje tomkk, je to dobře popsané - často trvá v reálu dodání přes dva až tři týdny a navíc může zboží skončit na celnici (čili často žádný rozdíl oproti tomu, kdy to je koupené z "čínských" DX stránek). To, že by zboží z EU skladů obdbobých eshopů (hobbyking apod.) trvalo tři dny, je spíše lepší možnost (za takovou dobu často nedojde zboží ani z eshopu v ČR) - ne vyjímečně se zamění doba dodání za dobu odeslání - resp. buď se zákazník splete, nebo se eshop sám snaží vytvořit dojem, že zboží do 3 (apod.) dnů přijde zákazníkovi, ale často je to jen doba, za kterou zboží vyexpedují. Přijde mi, že máte akorát špatnou zkušenost z DX a místo abyste jí předešel (kupoval jen zboží s dobrými recenzemi), nebo to řešil následně ("reklamací" u DX, kdy většinou vrací peníze), tak akorát DX pomlouváte, kudy chodíte...
Trochu jsem se pídil a narazil i na špatnou zkušenost: pistek.eu/...
Ale není vyloučené, jestli dotyčný neudělal nějakou chybu v objednávce, např. přihozením těch displejů.
Pokud to posílají přes sklad v EU, tak by to do těch dvou týdnů přijít mělo. Ale pozor, podmínkou dopravy zdarma je v tomto případě cena nad 30 $.
a zaplatíte i clo. Naivně jsem si myslel,že když to je z EU ,tak to celníci nechají. Koupil jsem telefon za 1800 kč a platil jsem. Nevím už jestli to bylo clo,nebo DPH a zaplatil jsem cca 500 navíc.Jinak DX je v pohodě,má vyšší ceny oproti Aliexpressu,ale aliexpress je defacto jako naše Aukro.
Nejvíce se mi teď líbí Ebay ,jsou tam taky většinou věci z Číny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.