Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GPS ukazovala 30km jinam; půldenní výpadek

Od: bour odpovědí: 4 změna:

nerozumím chování GPS na svém mobilu. Včera a týden předem OK. Dnes ráno (8h) jsem ji zapnul s tím, že ze včera bud zahřátá (a fixace bude trvat max 4 minuty) ale ono nic, satelity sice byly, ale ne a né ukázat pozici. 3 minuty a stále nic. Terén normální polootevřená krajina. Zkusil jsem samozřejmě na začátku restart programu, restart mobilu včetně i 10s vytažené baterie. Až krátce mi to našlo fix, ale proboha 30 km od skutečné polohy? Jaké je vysvětlení pro takto grandiózní chybu. Měl jsem chuť zařvat ten sráč nefunguje a hodit s ním o asfalt. Pravidelně tak každých 5 sec se fix pozice ztratil, takhle se to opakovalo asi 3 minuty a pak signál nenašel vůbec další 8 minut.

Takhle ta nefunkčnost trvala asi dohromady 25 minut, MEZI TÍM jsem došel na cílové místo. A dnes odpolene - 16 hodin, již vše v pořádku.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi to bude rozbitý ... :-D ale vážně, může být problém s rušením. Vím o jednom místě, kde je GPS signál tak zarušený, že po zapnutí se navigace nenaloguje. Při průjezdu to tak nevadí, výpadek signálu se dopočítá a nejspíš není potřeba, aby byl "kompletní". Pro zajímavost je to asi 10 km vzdušnou čarou od Dukovan. Ale taky to může být přírodní anomálie nebo bouřková fronta, záleží kterou teorii si jeden vybere ;)

hodnocení

0x

Jaký máte mobil a proč vám trvá fix tak dlouho? Nepoužíváte k fixu mobilní data -Agps?

bour
hodnocení

Nokia E52. Normálně záleží od doby posledního spuštění GPS. Například, když je to "start za studena" - více jak 3 dny až týden a víc, tak 5-15 minut. Když je to tak 18-26 hodin, tak do minuty, když to 2 hodin, tak to 20s, ale časy jsou orientační. Samozřejmě bez agps všechno. AGPS momentálně nevyužívám.
A nebo dělá AGPS snad nějaké problémy co se týče špatných dat?

vilik*

Tak nevím, E52 jsem měl a venku se chytla vždycky do 3-5ti minut. Teď mám jinou značku, najde satelity ihned, takže rozdíl značný, ale vámi udané časy jsem tedy neměl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]