Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam umístnit sušičku?

Od: qup odpovědí: 3 změna:

Uvažuji o pořízení sušičky prádla (s tepelným čerpadlem) a nemám ji moc kam dát - buď do sklepa - ale tam je vlhkost okolo 75 %, nebo zbývá půda či garáž - tam je zase v zimě teplota okolo 2 stupně nad nulou a při větších mrazech přes noc zřejmě klesá i níže. Vypouští sušička ze sebe nějaký vlhký vzduch (špatně by se tam pak větralo)?

Co bude vhodnější?

Líbí se mi spíš ta garáž. Mráz by myčce ve vypnutém stavu snad vadit neměl. Při provozu sebe a své okolí zahřeje a nádržku s vodou bych hned vylil.

Vlhkost sklepa by asi nebyla vhodná kvůli elektronice.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Konkrétně vám neporadím, ale předpokládám, že bydlít v RD a tak proč nesušíte prádlo venku? Já i nyní nechám prádlo zmrznout venku (mráz vytáhne vodu), pak donesu domu, přehodím přes rozkládací sušák a za chvíli je prádlo akorát na žehlení.

qup
hodnocení

Ano, jde mi hlavně o tu zimu a jaro s podzimem když prší. Suším na půdě nebo venku ale když to přinesu dovnitř tak je to stejně lehce navlhlé a musím to uvnitř dosušit a zvyšuju si tím vlhkost v domě.

kykyriky
hodnocení

0x
Susicka není stavěna na provoz v nízkých teplotách. V cerpadle je zbytek vody který může zmrznout a zničit čerpadlo. Stejně jako v pračce a mycce. A olej v tepelném cerpadle, může v chladu ztuhnout a zničit kompresor. Pokud výrobce neuvádí,že se může použít v nízké teplotě, tak jak to bývá u ledniček, které mají své třídy podle teploty. Kondenzacni susicka nevypousti vlkost. Dat na pračku, do skříně, kuchyně na chodbu atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]