Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDMI kabel

Od: pletiplot® odpovědí: 9 změna:

JE možné, že 12m HDMI kabel stojí řádově 10x tolik co 10m?

doplněno 17.01.16 20:40:

Zdá se, že 12m kabely ti běžní výrobci nedělají, jen 10 nebo 15 metrů, proto se zdálo, že 12 metrové jsou drahé, protože mi do výběru padali jen ty superznačky. Dík za reakce.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když může stejně dlouhý Scart kabel stát 50 anebo 500 Kč, tak proč ne... Záleží na provedení.

hodnocení

To celkem chápu, ale tohle není ten případ. Nenajdete 10m kabel za 4000 a nenajdete 12 kabel za 400, kdežto naopak normálně.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ten rozdíl nemusí být pouze v délce. Může to být jiný výrobce (značkový), jiný rozměr vodičů a pozlacené konektory - a cena hned vyskočí. Zdravím!

vernon
Tak pozlacené konektory má každý HDMI kabel.
Bude to tím výrobcem.

hodnocení

0x

Tak 10 metrový může být "třeba jen"HDMI 1.0 až 1.3 a 12m HDMI 1.4. A prodejce toho může využít s tvrzením, že je mnohem lepší. Něco o HDMI zde prochlapy.cz/... nbo tady lss.fd.cvut.cz/...

doplněno 16.01.16 15:31:

Sice to tak úplně nesouvisí s otázkou, ale narazil jsem na sice starší - z roku 2014 - ale zajímavé stránky avnavody.cz/...

bour
hodnocení

0x

Především záleží na bakšiši pro prodejce. Obzvlášť u HDMI kabelu , sluchátek jsou schopni prodat i "naleštěný prd" - pozlacený konektor.

Netvrdím, že neexistují naleštěné prdy, nicméně v provedení kabelů existuje kvalitativní rozdíl. Zcela objektivně prokazatelně.

host*
hodnocení

0x

Podle mě, ať je kabel jakejkoliv, všechny mají výbornou kvalitu obrazu, protože je to digitál a ne analog. Potřeboval jsem narychlo prodloužit metrovej HDMI kabel za 99Kč, tak jsem vzal starej 8m VGA, odcvaknul konektory, sloupnul bužírky a propojil normálně smotáním 19 drátů na každý straně a obraz výbornej, ostrej jako vždy. Takže je to výrobcem ty přemrštěný ceny.

hodnocení

No tohle není úplně pravda. Resp. ano, nebudou tam duchy a různé blbosti, ale častěji se prostě nezobrazí nic nebo to bude všelijak nepředvídatelně blbnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]