Nejste přihlášen/a.
JE možné, že 12m HDMI kabel stojí řádově 10x tolik co 10m?
Zdá se, že 12m kabely ti běžní výrobci nedělají, jen 10 nebo 15 metrů, proto se zdálo, že 12 metrové jsou drahé, protože mi do výběru padali jen ty superznačky. Dík za reakce.
Dobrý den, ten rozdíl nemusí být pouze v délce. Může to být jiný výrobce (značkový), jiný rozměr vodičů a pozlacené konektory - a cena hned vyskočí. Zdravím!
Tak 10 metrový může být "třeba jen"HDMI 1.0 až 1.3 a 12m HDMI 1.4. A prodejce toho může využít s tvrzením, že je mnohem lepší. Něco o HDMI zde prochlapy.cz/... nbo tady lss.fd.cvut.cz/...
Sice to tak úplně nesouvisí s otázkou, ale narazil jsem na sice starší - z roku 2014 - ale zajímavé stránky avnavody.cz/...
Podle mě, ať je kabel jakejkoliv, všechny mají výbornou kvalitu obrazu, protože je to digitál a ne analog. Potřeboval jsem narychlo prodloužit metrovej HDMI kabel za 99Kč, tak jsem vzal starej 8m VGA, odcvaknul konektory, sloupnul bužírky a propojil normálně smotáním 19 drátů na každý straně a obraz výbornej, ostrej jako vždy. Takže je to výrobcem ty přemrštěný ceny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.