Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, potřeboval bych si na starou kazetu přehrát nějaké songy. Jako nejjednoduší možnost mě připadá sestrojit si malý fm vysílač a skrz rádio to na ní nahrát. Schéma je na obrázku. Podle mě by to fungovat mohlo ale nevím jak velký to může mít dosah. Někde jsem slyšel že je to zakázané tak se trochu bojím aby mě ,,nějak" nezaměřili . Mám tedy hledat jinou cestu nebo tento miniaturní výsílač má dosah jenom pár metrů a nikdo na mě přijít nemůže. (nebydlím v paneláku) Díky
V dětství jsem si s podobnými vysílači krátce hrál. Použitelný dosah pro kvalitní zvuk to má cca 10..20 m, pro komunikaci to fungovalo i nad 100m. Záleží na použité anténě, ale dlouhá současně reaguje na přiblížení rozladěním. Velmi dobře tím šlo vyrušit sousedovo na plné pecky puštěné rádio na zahradě. Bez signálu to prostě naladěnou stanici ztišilo na mimimum, když jsem to řipojil k walkmanu, místo Moravanky mu tam začal hrát heavy metal.
Pokud to nebudete mít zapnuté dlouhé dny a rušit někomu rádio, nikdo vás nahánět nebude.
Je to pochopitelně mono.
Lze to i za pár Kč koupit: aukro.cz/...
Ale pro seriózní nahrávání bych to rozhodně nepoužil. To bych raději vytáhl ven např. vstup z mikrofonu, pokud tam je.
No, řeknu to takhle, dosah bude maličký a nepočítej, že to bude kvalitní, bude to tak na rozpoznání melodie a slov, ale určitě ne na přehrání hudby. Než něco vyrábět, radši si kup (když už teda chceš něco vysílat přes FM) nějaký hotový FM transmitter, ale ještě lépe sežeň někoho, kdo má doma kazeťák se vstupem (tam přípojíš mobil nebo počítač a nahráváš). Já mám takové doma ještě minimálně dva, někdo v okolí určitě mít bude
případně vypálit hudbu na CD a přehrát na věži na kazetu, takovou má doma snad ještě plno lidí.
Počítám že to nebude mít kvalitní výstup. Díky za radu ten transmitter bude asi lepší, ale stejnak mě zajímá, jestli toto zapojení nemůžou vysledovat..? Když na to jsou potřeba CD která pak nejdou přepisovat (RW to nenačte)
CD stojí 7 korun, to je asi třetina toho co audiokazeta, která se navíc dnes už docela blbě shání, takže já osobně bych to CD klidně obětoval, pokud už bych chtěl mít na kazetě alespoň trochu kvalitní nahrávku (samozřejmě taky záleží na čem se to bude nahrávat).
jinak myslím, že dosah toho bude tak maximálně po bytě přes jednu zeď, ven z baráku, tak aby to někdo mohl zaregistrovat se to určitě nedostane, takže není na co přijít.
Přehrát z čeho? Možná že by dosah překvapil, podle antény. Napětí se dá zvýšit co tranzistor snese či jiný. Ale na přenos hudby? Nikdy, kde bude stabilita, kvalita? Není lepčí to propojit?
Joo, je to přestupek, kdysik trestný čin, i jen za držení...
Odsledovat by šlo pokud by to rušilo a někdo si stěžoval. .
mikihans nesouhlasím! s dosahem! Podívejte se na amatéry a na jejich zařízení QRP a QRPP co dělají!
píšu podle antény, ten tranzistor nějaký výkon vyžhaví, se 100 mW se dá udělat krásné spojení. Najít si QRPP. Dají se najít majáky s mW.. Howgh.
výkon je minimální, samozřejmě záleží i na anténě, ale pokud to nechá bez antény, tak bude dosah v řádu jednotek metrů. Něco podobného jsem kdysi skládal a dostal jsem se s malou anténkou přes dvě zdi na pár metrů.
Přímo v návodu k tomuto schématu píšou dosah do 50 metrů, což bude na volném prostranství, takže přes zdi to bude mizérie.
příkon celého zařízení je kolem 2 mW
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.