Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta záruky vs nový software telefonu

Od: tomino69* odpovědí: 8 změna:

Ahoj všem , chtěl bych se zeptat . Nevíte někdo prosím Vás jak je to se zárukou pokud si do telefonu nahraji jiný software než tam byl původně? Mám na mysli tento příklad : U operátora si zakoupím telefon který má jemu přizpůsobený software a já si do něj nechám nahrát sofware který je v telefonu při koupi ve volném prodeji . Přijdu tím o záruku? Předem moc děkuju za pomoc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

To tedy přijdete.

ondrasek*
hodnocení

0x

pokud Vám to neudělá autorizovaný servis této značky tak ano přicházíte o záruku, jinak se toto řídí reklamačním řádem prodejce!

V dnešní době většinu elektroniky již nemusíte reklamovat u prodejce ale přímo v těchto servisech - např dileris, český servis atd... stačí si zjistit který servis má licenci na vaši značku telefonu.

celp*

Telefony zakoupené u mobilních operátorů bývají zpravidla "uzamčené (SIM-lock)". To znamená, že svůj mobil můžete používat výhradně v síti jednoho operátora. SIM karty ostatních operátorů telefon jednoduše nepřijme. Na přání si sice lze nechat mobil odblokovat (přímo u mobilních operátorů nebo v jiném obchodě s mobilními telefony), ale není to zadarmo.

hodnocení

0x

Nemyslím si, že by to bylo tak jednoznačné. Nový firmware poskytuje přímo výrobce telefonu na internetu a je tedy možné si ho jednoduše a legálně nainstalovat.

tomino69*
hodnocení

Mockrát Vám děkuju za rady . Já jsem si ho nechával přehrávat v obchodě kde prodávají mobily a počítače. Tedy ne v autorizovaném servisu . V tom obchodě mi sice řekli že je to pouze software , takže by s případnou zárukou neměl být problém , zde ale vidím že by zřejmě byl . Neměl jsem na mysli novou verzi firmwaru ale tzv. nebrandovaný software . Ještě jednou díky za pomoc .

hodnocení

0x

takto jednoduše to nejde sdělit. Právně se musíte dopustit něčeho, co by mělo přímý vliv na závadu. Třeba zásah do konstrukce - výměna krytu- nemůže být důvod ztráty záruky. Syn reklamoval telefon, záruku neuznali a chtěli 14 000Kč za základní desku a pak že telefon opraví. Vrátili mu ho v horším stavu. raklamoval ihned reklamaci a vše spravili. Zkrátka nedat se!

tomino69*
hodnocení

Děkuji za pomoc , ptám se z důvodu že ten telefon chci prodat a nerad bych aby s tím měl případný kupující problém.

...musí se dokázat přímá souvislost!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]