Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je plamínek hořáku tak malý?

Od: fantomas007* odpovědí: 5 změna:

Proč je plamínek hořáku tak malý?

Před časem jsem pořídil sporák AMICA GEM 5343 D Eco. Podotýkám, že máme PB. Předtím jsme meli sporák Mora. Musím konstatova, že je mezi nimi velký rozdíl. Servisák to namontoval a divil jsem se, že jsou ty plamínky dost malé. Na to mi odpověděl, že to prý tak má být. Na nejmenším hořáku Amica vůbec není možné, aby voda v kastrůlku začala vařit. Vím, že se mají používat pokličky, kvůli úspoře energie. Taky by to bez pokličky ani nezačalo vařit! Aby voda v hrnci pěkně klokotala a vařila bez pokličky jde jen na tom velkém hořáku.Takže ho vůbec nepoužíváme. Vaříme nejčastěji na tom největším. Přivedeme k varu a pak hrnec přetáhneme na menší hořák.Nepomohlo by, kdybych vyměnil trysky a použil ty na zemní plyn? Je to opravdu bída. V diskusích jsem četl, že na štítku sporáku je uvedeno pro jaký typ plynu je sporák určen. Na mém je 53GE33ZPTAW, model GM5333D. Jestli jsem to dobře vydedukoval, je tedy asi určený pro zemní plyn. Och och, zlatá stará Mora!*zed*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

remisak*
hodnocení

0x

Jsou dva druhy trysek, na zemní a propan, mám propan a když jsem sporák kupoval tak byli naněm instalovány tryskyy na zemní ale přibaleny byly i na propan. Takže jsem je přehodil a vše OK.

hodnocení

0x

Sada trysek pro PB (Amica)

Universální sada trysek na přestavbu varné techniky zn. AMICA na Propan-Butan.

1 x tryska 0,50 mm, závit 6 mm, sporáková
2 x tryska 0,66 mm, závit 6 mm, sporáková
1 x tryska 0,83 mm, závit 6 mm, sporáková

více na gas.cz/... Bude nutné zkontrolovat, jaké průměry máte na vašem sporáku namontovány...

doplněno 15.01.16 14:19:

Dodávané příslušenství

Mezi standardně dodávané příslušenství patří:
. trysky na propan butan
. hluboký pečící plech
. mělký pečící plech
. litinový rošt

vše pro sporák AMICA GEM 5343 D Eco datart.cz/... Z výroby jsou namontovány trysky na ZP, pokud chcete používat PB, pak je nutno vyměnit za trysky z dodávaného příslušenství. Provedl toto servisák?

fantomas007*
hodnocení

Servisák tam dal trysky na PB, ale já si myslím, že ty na zemní plyn jsou malinko s větší dírkou. Ptal jsem se, jestli bych je mohl přehodit?

remisak*

Pokud chcete používat sporák s PB bombou tak trysky na ZP nejsou k tomu vhodné, to by potom ke sporáku nedodávali trysky na PB.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Zemní plyn má vyšší tlak v potrubí. Tzv. středotlak. Proto musí být nasazeny trysky s menšími otvory v nich. Nesou tam omylem namontovány právě ty Propanové? Rozdíl je vidět pouhým okem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]