Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nevíte prosím někdo jak, jakým způsobem se popisuje deska plošného spoje z vrhchní části, myšleno z části, kde není fotocitlivá vrstva. Protože když vyleptám popisky ze spodní strany je to celkem k ničemu, a nechce se mi kupovat oboustraný cup. kvůli popisků.. Napadla mě lihovka, ale chtěl bych aby to vypadalo dobře..
Díky
buď oboustraný cuprextit, nebo folie, tisk přímo na desku, zalaminovaný popisek, samolepící fólie, možností je mnoho
Používal jsem toto, výhoda - prodej po kusech, na dobírku nebo kamenná prodejna shop.labaj.cz/... tiskárna laser, inkoust se neosvědčil... shop.labaj.cz/...
Ze začátku (kdysi dávno) jsem používal PROPISOT. Byla to piplačka, ale na popisy panelů přístrojů a po přelakování lakem na fotografie to bylo na tu dobu to nejlepší...Nevím, jestli je propisot nebo něco podobného k mání i dnes...ale máme přece laserové tiskárny...
Popis na straně součástek se dělá pro ruční osazování, aby bylo vidět, kam se mají součástky osadit a také pro servis, kde jsou jaké součástky a měřicí nebo nastavovací body, vstupy, výstupy, konektory, atd. Pro malé amatérské doma dělané plošné spoje je to zbytečné. Ale pokud to chcete mít profi, tak se do dá udělat potiskem, například sítotiskem. K tomu také ze strany spojů zelený potisk a zakrytí cest kromě pájecích bodů. Když si koupíte stavebnici, například viz ezk.cz/... máte to krásně nalakované i s popisem, například i ezk.cz/... atd. atd. Ale to je profesionální výroba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.