Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat o které z těchto kvadroptér si myslíte, že je lepší.
Tato rckane.cz/... či tato rcobchod.cz/...
Děkuji za názory
Na tuto jsem zapomněl rckane.cz/...
U tý první je celkem problém výška "podvozku". Jak ti někde sedne už do hodně nízký trávy a nestihneš všas zastavit motorky, může namotat nějakej bordel, v lepším případě se očešou zoubky, v horším je motorek pryč. A ten rám z toho plysterenu taky není to nejlepší,rupne dřív než ten plast. Mám takovou jednu doma a už se nevznese. Ta druhá je dost malá na venkovní lítání, tam je dosah radia 150m celkem k ničemu, protože ji neuvidíš a bude s se asi rvát i se slaboučkým větrem. Ta třetí je z nich asi nejlepší, ale píšou že už není skladem. Já mám tuhle a spokojenost. Lítá supr jak doma tak i venku.
Dobrý den,
na internatu jsem našel, že nabíjení trvá cca 100 min je to pravda? U některých dronů se dá vyměnit baterka jde to i u toho vašeho?
Mohl bych Vás ještě požádat o názor k tomuto dronu? maxi-hracky.cz/...
obchod-detem.cz/... Tento mi přijde asi nejlepší
To nabíjení trvá tak dlouho, to je pravda, dá se to řešit tímto, čtyři náhradní baterie s nabíječkou. To už pak je na pět baterek cca třičtvrtě hodiny lítání, to tě bude dřív bolet za krkem. Ten na těch maxi- hračkach, to je ta Syma X5C jak jsem dával odkaz v první odpovědi a píše o něm tomkk® , to je slušný model. Te poslední neznám.
Výměna baterie je otázkou pár vteřin.
Oddělil bych problém kvadrokoptéry a kamery.
Kvadrokoptéru bych koupil nějakou trošku značku, hodně rozšířenou, aby nebyl problém s náhradními díly. Spíše rozměrově větší model. U těch malých už na 20 m nevíte, kde má předek a kam vlastně letí. Taky vám to umožní jednou přidělat lepší kameru.
Kamera. Našel bych si video z konkrétní kamery na netu. Rozlišení 640x480 je docela málo, i když v této levné kategorii zvýšení rozlišení často kavlitu nepřidá, často se stejně jedná o resampling. Co je důležité si pohlídat je, aby kamera měla dostatečně širokoúhlý objektiv. 90, nebo dokonce 60 stupňů je málo. Raději něco mezi 120 stupni až rybím okem. Jinak uvidíte jen malý škubající se výřez. Pak je potřeba z youtube vykoukat, jestli kamera při prudkém pohybu netrpí kácením obrazu a celkově jakou má kvalitu obrazu..
Za dobrou cenu mi pro začátek nepřijde špatná třeba tahle (ale osobní zkušenost s ní nemám):
Existuje i verze s Wifi přenosem obrazu: http://www.banggood.com/BAYANGTOYS-X5C-1-Upgraded-Version-WIFI-FPV-With-2MP-Camera-2_4G-4CH-6-Axis-RC-Quadcopter-RTF-p-1020100.html
Moc děkuji.
Teď snad již moje poslední otázka. V čem se liší tyto dva stroje? Přijdou mi úplně podobný až na to, že jeden se jmenuje x5c a druhý x5c-1
Údajně jsou funkčně stejné, veze x5c-1 je novější, má jen menší přepravní krabici kvůli níšží ceně za dopravu. Pak nějaké drobnosti, jako způsob uchycení kamery a provedení vysílačky.
Je to osvědčená klasika. Za tu cenu slušná a pro začátek na naučení dobrá.
Nenašel jsem nikde, jaký má úhel záběru. Vzhledem k tomu, že dost lidí na netu na ni lepí širokoúhlou předsádku, tak to asi bude slabší.
Velice se omlouvám. Zapomněl jsem vložit odkaz
Tato mi přijde lepší než syma x5c. Má navíc lampu a i boční let...
Tak nějak teď nevím co myslí tím "boční let". Jestli myslí let vlevo, vpravo? Nebo že umí loping? To umí ta Syma taky. Co se týká kvality videa, tak moc velký zázraky nečekej. Ty kamery jsou v této cenové relaci slabota. Dobrý video je na dronu v jiný cenový relaci. Ale i tak je důležité se naučit pořádně dron ovládat, udržet ho v klidu, když natáčíš.Jinak to video je hodně rozkejvaný. A ono to chce fakt trénovat, když ho máš otočenej třeba bokem, nebo čelem k sobě a vědět rychle na jakou stranu zatlačit páčku, aby letěl tam kam chceš a sledoval to co třeba natáčíš.
Na všem najdete nějaké plus i mínus. Teoreticky je trochu lepší než x5c, ale zase některým zákazníkům prý odcházejí motorky. thedronefiles.net/...
Myslím, že budou obě hodně podobný. Já mám tu Symu, a je to držák,a to jsem s ní "přistál" i do sudu s vodou. Vysušil jsem ji, a maká v pohodě dál.
Ahoj,
také bych potřeboval poradit s kvadroptérou. Chtěl bych se zeptat zda je mojerc.cz/...
stejné jako dx.com/...
Na Dx.com bohužel nepíší přesný název. Děkuji
Ono je to uplně jedno co objednáš, objednával jsem Symu jak z DX tak BANGGOOD a u obou odešli motorky, vypálili se uhlíky a dron už neměl vztlak , výrobce motorků na hobbykingu uvádí životnost 8-12h letu, takže nic moc , je třeba s tím počítat a rovnou si do zásoby objednat náhradní , když to umře nebo s tím člověk práskne, tak to vymění a letí se dál . Nicméně, že by to byli držáky se říct bohužel nedá , takže pro začátečníka vzhledem k nákladům super, ale pak člověk končí na velké spotřebě náhradní dílů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.