Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám v PC televizní kartu, asi rok starou, kterou jsem se nyní pokoušela naladit na digitální vysílání, což je jedna z jejích funkcí. Bohužel karta nenajde žádný signál. Televize funguje bez problémů, přestane fungovat ve chvíli, kdy do antény připojím na rozdvojku PC. Takže nyní musí být anténa PC vypojená, aby fungovala TV. Na PC jdé po zapojení antény pouze Óčko (což taky nechápu, když by měl jít když už tak celý okruh...) a nic jiného to nenajde. V čem může být problém a co by pomohlo? Nějaký zesilovač?
Mám tři otázky:
1.Jaká je to karta?
2.Podporuje operační systém tuto kartu?
3.Máte naistalovaný celý Software?
Předpokládám, že odpověď na 2 a 3 zní ano, protože jsem si ji nechala dodat jako součást sestaveného PC od odborné firmy. Typ karty ještě zjistím. Myslíte, že bude chyba v kartě? Tipovala jsem to na anténu, když po zapojení antény PC přestane fungovat příjem TV...
Ještě trochu jinak.Když do anténního vstupu televizní karty zastrčíte kus drátu (obrazně řečeno)měl by digitální tuner fungovat.
Tu odpověď vůbec nechápu. V PC je zabudovaná karta (Leadtek WinFast DTV2000 Hybrid). Do PC vede TV anténa. Žádné stanice však karta nenaladí (jen to Óčko). Navíc když je připojená anténa karty, tak přestane fungovat televize, která je na rozdvojku ve stejné zásuvce.
Konzultoval jsem s kolegou fandou na přenos signálů a ten má několik teorií.Za zásuvkou by měl být zesilovač signálu a pokud PC nenaladí žádnou stanici ani jako sólo připojení může být vadná karta.Obraťte se na servis.
Děkuji za odpověď a mám ještě jeden dotaz - není tedy divné, že mi nejde signál do televize, když připojím i PC na anténu? Mně to spíš zavánělo slabotou signálu...navíc se zjistilo, že nejsem sama, komu v domě TV karta nic nenaladí. Soused má Leadtek WinFast DVR3100 H Premium Edition rovněž bez signálu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.