Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síto versus Yagi versus Fuba

Od: thor odpovědí: 9 změna:

Otázka se pořád opakuje.Tak jak to teda je opravdu.?Co je nejlepší anténa.Jak je možné

že širokopásmové antény rezonují na všech udávaných kmitočtech a mají na nich stejnou výstupní

impedanci se zázračnými zisky?Směrovost je ale mizerná.Tak Yagi nebo Fuba.Nebo log-per.

Vyberte.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je lepší terénní auto, nebo sporťák, nebo dodávka? Podle toho na co, že? A tady je to podobné.

hodnocení

0x

Ještě bych doplnil otázku - stačí jedna anténa? Jsou vysílače všech požadovaných multiplexů přesně v jednom směru?

thor
hodnocení

JIstě. Budeme brát konstantní signál z jednoho směru.Jak je to ze ziskama,směrovostí a impedancí?

joudic*
V tomto pripade vam z 95% staci obycejna smerova antena za 3 kila se ziskem okolo 20db, a kdyz ne tak ji vratite a muzete si koupit antenu za desetinasobnou cenu :)

Mínil jsem tím to, že širokopásmovost je potřebná jen někdy. Většinou je potřeba několik úzkopásmových směrovek do různých směrů. A slučovač s kanálovými zesilovači.

111®
hodnocení

0x

koukám že se tady zase táže provokatér co nemá nic na práci...na copak se to ptal posledně..jo na rezonaci, impedanci a podobně a už je to tu zase

thor
hodnocení

Na něco jsem se ptal. O provokaci nemuže být ani řeči.Otázka je zcela jasná.Buď tomu

tady někdo opravdu rozumí a odpoví mi jak je to s rezonancí a impedancí u širokopásmových antén nebo ne.

Takže jde o zcela teoretickou otázku která není všem jasná.Pseudoodpovědi nemají smysl.

No a 111 Téma (vhodná anténa)-/ nepiš nikomu že se trefí do napěťového minima i když moc dobře víš

že se jedná obecně o postupnou vlnu.ŽE.!.

doplněno 15.01.16 13:47:

Ještě označíš někoho za provokatéra a napíšeš takový nesmysl, který mate veřejnost.Ach,jo.

111®

no tak já navrhoval Yaginu jen asi 2x a platí zásada, že se navrhuje pro nejvyšší uvažovaný kmitočet, raději a nějaký kanál ještě výš s ohledem na konstrukční nepřesnost...niřší kmitočty anténa přijme se ziskem o něco nižším, než na kanéle pro nějž je navržena. Kanály vyšší strmě potlačuje...

thor
hodnocení

No jistě.Yagi je úzkopásmová anténa.Mohlo by se diskutovat o složeném dipólu nebo jednoprvkovém.

Je třeba si uvědomit ,že to je rezonanční záležitost s vrcholem napětí a příslušnou impedancí. Mimo vrchol

dochází k degradaci parametrů.No teď znovu. Jak je to u širokopásmových antén.Rezonuje tam něco?

a jakou mají impedanci při různém kmitočtu?.Zázračné zisky?Není to antení perpetuum mobile?

Jak to funguje.?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]