Nejste přihlášen/a.
Otázka se pořád opakuje.Tak jak to teda je opravdu.?Co je nejlepší anténa.Jak je možné
že širokopásmové antény rezonují na všech udávaných kmitočtech a mají na nich stejnou výstupní
impedanci se zázračnými zisky?Směrovost je ale mizerná.Tak Yagi nebo Fuba.Nebo log-per.
Vyberte.
Ještě bych doplnil otázku - stačí jedna anténa? Jsou vysílače všech požadovaných multiplexů přesně v jednom směru?
JIstě. Budeme brát konstantní signál z jednoho směru.Jak je to ze ziskama,směrovostí a impedancí?
koukám že se tady zase táže provokatér co nemá nic na práci...na copak se to ptal posledně..jo na rezonaci, impedanci a podobně a už je to tu zase
Na něco jsem se ptal. O provokaci nemuže být ani řeči.Otázka je zcela jasná.Buď tomu
tady někdo opravdu rozumí a odpoví mi jak je to s rezonancí a impedancí u širokopásmových antén nebo ne.
Takže jde o zcela teoretickou otázku která není všem jasná.Pseudoodpovědi nemají smysl.
No a 111 Téma (vhodná anténa)-/ nepiš nikomu že se trefí do napěťového minima i když moc dobře víš
že se jedná obecně o postupnou vlnu.ŽE.!.
Ještě označíš někoho za provokatéra a napíšeš takový nesmysl, který mate veřejnost.Ach,jo.
no tak já navrhoval Yaginu jen asi 2x a platí zásada, že se navrhuje pro nejvyšší uvažovaný kmitočet, raději a nějaký kanál ještě výš s ohledem na konstrukční nepřesnost...niřší kmitočty anténa přijme se ziskem o něco nižším, než na kanéle pro nějž je navržena. Kanály vyšší strmě potlačuje...
No jistě.Yagi je úzkopásmová anténa.Mohlo by se diskutovat o složeném dipólu nebo jednoprvkovém.
Je třeba si uvědomit ,že to je rezonanční záležitost s vrcholem napětí a příslušnou impedancí. Mimo vrchol
dochází k degradaci parametrů.No teď znovu. Jak je to u širokopásmových antén.Rezonuje tam něco?
a jakou mají impedanci při různém kmitočtu?.Zázračné zisky?Není to antení perpetuum mobile?
Jak to funguje.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.