Nejste přihlášen/a.
Na eBay jsem koupil iPhone 6 blokovaný na iCloud. Chtěl jsem ho nechat odblokovat, ale odblokovací servis to nemůže udělat, protože telefon je v tzv. lost mode, na displeji je "This phone has been stolen, call ..."
Co s tím telefonem mám dělat? V podstatě mě napadají jenom 2 možnosti, buďto ho prodat někomu na díly a nebo zavolat na to číslo. Myslíte, že majitel bude ochotný za něj zaplatit?
Přesně tak, donést telefon na policii, sdělit co o věci víte a budete-li požadovat náhradu škody tak tu vymáhat po prodejci. Předpokládám, že nebude chtít čelit následkům v případě nevyhovění... Tato možnost Vás nenapadla? Doopravdy jste chtěl vydírat skutečného majitele telefonu nebo vědomě pokoutně prodat zjevně odcizenou věc?
Dobrý den,
obrátit se na "prodavajíciho/ebay"! (byl jste podveden) Pokud jste koupil již jako "kradený" tak podle mě máte smůlu, pochybuji že člověk který už za telefon který koupil a byl mu odcizen tak za něj zaplatí ještě jednou.
z moralního hlediska zavolat a poslat ho majiteli a řešit to s ebay/prodavajicím.
(moderní telefony-odcizené v téhle době už není tak jednoduchě si přivlastnit, mají mnoho věcí jak je vysledovat)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.