Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kradený iPhone, co s ním?

Od: pepa15 odpovědí: 10 změna:

Na eBay jsem koupil iPhone 6 blokovaný na iCloud. Chtěl jsem ho nechat odblokovat, ale odblokovací servis to nemůže udělat, protože telefon je v tzv. lost mode, na displeji je "This phone has been stolen, call ..."

Co s tím telefonem mám dělat? V podstatě mě napadají jenom 2 možnosti, buďto ho prodat někomu na díly a nebo zavolat na to číslo. Myslíte, že majitel bude ochotný za něj zaplatit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

3x
Říká se tomu podilnictvi a pokud jsi věděl,ze je kradeny,když jsi ho kupoval nebo stačí když to vis ted,neodevzdal jsi ho, tak se jedna o trestný cin. Doporucuji odevzdat na policii s tím,ze jsi jej koupil a nevěděl,ze je kradeny.
stonek*

Přesně tak, donést telefon na policii, sdělit co o věci víte a budete-li požadovat náhradu škody tak tu vymáhat po prodejci. Předpokládám, že nebude chtít čelit následkům v případě nevyhovění... Tato možnost Vás nenapadla? Doopravdy jste chtěl vydírat skutečného majitele telefonu nebo vědomě pokoutně prodat zjevně odcizenou věc?

blackys*
hodnocení

3x

Dobrý den,

obrátit se na "prodavajíciho/ebay"! (byl jste podveden) Pokud jste koupil již jako "kradený" tak podle mě máte smůlu, pochybuji že člověk který už za telefon který koupil a byl mu odcizen tak za něj zaplatí ještě jednou.

z moralního hlediska zavolat a poslat ho majiteli a řešit to s ebay/prodavajicím.

(moderní telefony-odcizené v téhle době už není tak jednoduchě si přivlastnit, mají mnoho věcí jak je vysledovat)

hodnocení

2x
Vratit.
Pouzit jako tezitko.
Podlozka pod skrin.
Deckam na hrani.
Prodat na ND.

hodnocení

2x
Pokud jste platil pypalem, zablokoval bych platbu pro nedodání zboží podle popisu a poslal prodejci teklamací foto.

pepa15
hodnocení

Asi bude nejlepší se dohodnout s prodejcem na vrácení. Určitě mi vyhoví, protože neuváděl, že ten telefon je kradený. Co jsem zjistil, tak někteří prodejci to uvádí otevřeně, jiní o tom nepíšou, pak je tedy lepší se jich na to před nákupem zeptat.

rocco*
hodnocení

0x

Vy byste byl ochotný zaplatit za věc kterou Vám někdo ukrad?

pepa15
hodnocení

Obecně asi ne, jedině v případě, že bych data neměl nikde v záloze

daniel*
hodnocení

0x

Mobil je kradený, buď ho můžete odevzdat - nepočítejne s náhradou, peníze vám nikdo nevrátí. Nebo ho můžete použít jako velice drahé těžítko *smich*

hodnocení

0x

Stejně si myslím, že to číslo, na které máte volat, je policejní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]