Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ctvrta reklamace-co delat?

Od: roly odpovědí: 8 změna:

Dobry den,po ctvrte jsem reklamoval mobilni telefon.Prvni zavada signal,druha nesel zvuk,treti taky nesel zvuk a ctvrta prestal fungovat dotykovy display,nesvitili tlacitka a pri nabijeni porad svitil.Jako spusob vyrizeni reklamace jsem uz prodejci rekl o vraceni penez,odstoupeni od smlouvy,na co mam ze zakona narok.No bohuzel prodejce mi rekl ze telefon musi poslat opet do servisu na opravu,ze mi zadne penize nevrati.Nesouhlasil jsem,a to reklamacniho protokolu jsem nechal uvest: Vraceni penez a ze se uvedene hned 3zavady najednou projevili taky v obchode.

Dnes jsem si na strankach servisu nasel muj telefon podle vyr.cisla a tam status:Ceka na opravu.

Poradte prosim co mam delat,kdyz mi ten telefon opravi i kdyz jsem pozadoval vraceni penez?

Diky moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

2x
Ano, pozadujte vraceni penez. Pokud se prodávající opet vykrucovat, pohrozte mu čoikou.

briketa007*
hodnocení

1x

Víte, drive jsem byl taky takhle nabuzenej kvuli reklamacim, mel nastudovane zakoniky, kazdemu vyhrozoval coikou, pravnikama, znalcema a soudama. Mel jsem pocit, ze vsechny ty zakony plati. Bohuzel realita je takova, ze vymahatelnost prava se limitne blizi nule a ti co vam to prodali jsou na tohle zvykli, poslouchaji to denne. Takze vam nezbude nic jineho nez je prudit, prudit a prudit a az je budete prudit tak dlouho, ze se jim o vas bude zdat tak vam to vymeni. Zapomente na to ze se znalcema neco dosahnete.

roly
hodnocení

Jo mate pravdu,kdyz vidim jak vsechno tady v te bananove republice vypada tak se mi bojovat nechce.Ale tady ten pripad dotahnu do konce,ten telefon stal 10tis. a to me za to stoji.Vykaslal jsem se na boty se kteryma se u reklamacich nikdy neuspel,na dziny,bundu...ale to jsou veci za 1-2tis.

asd*
hodnocení

0x

Máte nárok na odstoupení od smlouvy = vrácení peněz. Pokud se bude cukat tak vymáhejte soudně, návrh žaloby by měl stačit.

roly
hodnocení

takze kdyz se mi telefon vrati opraveny,nemam ho prevzit a zadat penize,prip.zeby se cukal jit na coiku?

ohneta*
Ano, neprebirejte ho. Možná bych se ještě před termínem obrátil na čoi, a poptal se na nejlepší postup. Doklady o předešlých reklamacich máte jistě uschovane.doplněno 12.12.12 17:32: Tak s tou čoikou mu můžete pohrozit, podle tohoto se tím nezabývá. Tedy jediná možnost bude ten soud, ale i tak se reaději na čoice informujte. Zde máte seznam kontaktních míst.Nesouhlas spotřebitele se způsobem vyřízení reklamace po obsahové stráncePokud spotřebitel není s vyřízením reklamace spokojen po obsahové stránce, tj. zejména se zamítnutím reklamace, popř. s nedostatečným uspokojením nároků z reklamace, která byla uznána, pak dochází k občanskoprávnímu sporu, který může rozhodnout pouze soud, popřípadě stranami zvolený rozhodce. Česká obchodní inspekce může v dané oblasti postihnout pouze jednání v rozporu s ustanoveními § 13 a § 19 zákona č. 634/1992 Sb., která upravují průběh reklamačního řízení po formální stránce, zatímco o nárocích spotřebitele je třeba rozhodnout podle příslušných ustanovení občanského zákoníku.
roly
hodnocení

ano,vsechny papiry samozrejme mam,jinak reklamace byli vsechny hned za sebou,telefon po oprave dobre fungoval max.1den.Podle kamarada ktery kdysi pracoval v elektru jsem penize mel dostat uz kdyz se mi porouchal po ctvrte,protoze po predchozich opravach nefungoval ani den normalne a jeste se objevily 3 zavady najednou ktere prodejce videl na vlastni oci.Je to opravdu k zblazneni ten proces reklamace...

mipro*
hodnocení

0x
Mozna se vam to vrati ze servisu a.prodejce vas bude kontaktovat ze mate prasule pripraveny. I u 4 zavady se musi zaslat na posouzeni do servisu. Zda telefon nebyl treba vytopen nebo mechanicky poskozen. U toho servisu kde se muzete divat na stav - nemaji tam naskenovany protokol od prodejce se kterym ho tam zasilal? Taky se z toho da lecos zjistit. Jinak zkuste bububu tou coikou. Zaleknou se...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]