Nejste přihlášen/a.
Ahoj,partner není doma,tak se nemám koho zeptat .Máme novou lampu,za cca 8 tis.. teď jsem vzala její zástrčku a chtěla jí zastrčit do zásuvky. Zástrčka,resp.ta krabička,mi zůstala v ruce,rozpadla se
. Lampa je velká a těžká,je vysoká stojací,bude problém dopravit ji k reklamaci k prodejci,je z eshopu,tak jedině platit dopravu.Neupadla mi,nepoškodila jsem ji,prostě mi zůstala v ruce,krabička se mi otevřela,čouhají z toho nějaké dráty.Prodejce se ale bude snažit namluvit mi,že jsem to způsobila mechanicky sama a reklamace se na to nevztahuje,že? Neopraví tu krabičku doma nějaký elektrikář? Jak byste postupovali vy? Jsem nepraktická,no blondýna .-)Dík
Ahoj, tak to vypadá na trafo nebo spínaný zdroj přímo na vidlici. Je ta krabička s vidlicí taková větší a těžší než kupříkladu vidlice šňůry od radia? To bude beztak v pořádku, jen tam ty kryty nacvaknout zpátky, případně ještě jinak zajistit, aby neupadly znovu. Nechej to být, s tím asi po elektrické stránce nic nebude, ten kryt přijde nasadit zpátky a bude, počítám, po problému.
Taky si myslím, že nejde o pouhou obyčejnou vidlici (na té se nemá co rozpadat). Možná stačí naklapnout zpátky kryty, možná bude závada složitější. To se, bohužel, takhle na dálku poznat nedá. Fotka by docela pomohla. Radím do toho zbytečně nešťourat (určitě nezapínat!) a vyčkat příchod partnera. Případně si pozvat někoho, kdo má aspoň základní vědomosti o elektrice. Oprava bude pravděpodobně jednoduchá, ale jeden nikdy neví. To, že se to rozpadlo má nějakou příčinu.
Ráda bych,ale mám rozbitý foťák v mobilu (teď to vypadá,že vše rozbíjím ,ale selhal včera i foťák). Zkrátka ta černá krabička zástrčky,která se strká do zásuvky,vypadá tak,že odlétly plastové kryty krabičky a čouhají z toho nějaké dráty.Neupadlo mi to,prostě jsem to vzala a zůstalo mi to v ruce.
Do zásuvky se strká vidlice a ta bývá zalitá.Dejte typ lampy,když není fotka,aby bylo možno se podívat na netu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.