Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zástrčka lampy mi zůstala v ruce

Od: yourlady* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,partner není doma,tak se nemám koho zeptat :).Máme novou lampu,za cca 8 tis.. teď jsem vzala její zástrčku a chtěla jí zastrčit do zásuvky. Zástrčka,resp.ta krabička,mi zůstala v ruce,rozpadla se :(. Lampa je velká a těžká,je vysoká stojací,bude problém dopravit ji k reklamaci k prodejci,je z eshopu,tak jedině platit dopravu.Neupadla mi,nepoškodila jsem ji,prostě mi zůstala v ruce,krabička se mi otevřela,čouhají z toho nějaké dráty.Prodejce se ale bude snažit namluvit mi,že jsem to způsobila mechanicky sama a reklamace se na to nevztahuje,že? Neopraví tu krabičku doma nějaký elektrikář? Jak byste postupovali vy? Jsem nepraktická,no blondýna .-)Dík

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj, tak to vypadá na trafo nebo spínaný zdroj přímo na vidlici. Je ta krabička s vidlicí taková větší a těžší než kupříkladu vidlice šňůry od radia? To bude beztak v pořádku, jen tam ty kryty nacvaknout zpátky, případně ještě jinak zajistit, aby neupadly znovu. Nechej to být, s tím asi po elektrické stránce nic nebude, ten kryt přijde nasadit zpátky a bude, počítám, po problému.

hodnocení

1x

Taky si myslím, že nejde o pouhou obyčejnou vidlici (na té se nemá co rozpadat). Možná stačí naklapnout zpátky kryty, možná bude závada složitější. To se, bohužel, takhle na dálku poznat nedá. Fotka by docela pomohla. Radím do toho zbytečně nešťourat (určitě nezapínat!) a vyčkat příchod partnera. Případně si pozvat někoho, kdo má aspoň základní vědomosti o elektrice. Oprava bude pravděpodobně jednoduchá, ale jeden nikdy neví. To, že se to rozpadlo má nějakou příčinu.

doktpr365*
hodnocení

0x

Fotka by pomohla,takto z vašeho popisu nevíme o co přesně jde.

yourlady*
hodnocení

Ráda bych,ale mám rozbitý foťák v mobilu (teď to vypadá,že vše rozbíjím :),ale selhal včera i foťák). Zkrátka ta černá krabička zástrčky,která se strká do zásuvky,vypadá tak,že odlétly plastové kryty krabičky a čouhají z toho nějaké dráty.Neupadlo mi to,prostě jsem to vzala a zůstalo mi to v ruce.

doktpr365*

Do zásuvky se strká vidlice a ta bývá zalitá.Dejte typ lampy,když není fotka,aby bylo možno se podívat na netu.

yourlady*
hodnocení

ano,vidlice je v černé krabičce,ta se prostě ptevřela,kryty mi zůstaly v ruce

pino*
Ahoj, není rozumné opravovat sama cokoli z čeho koukají dráty. Pozvi elektrikáře hezky se usměj a když to nebude ... tak to opraví za deset minut a pár korun. Ovšem pokud chceš pěknou lampu vydět osvětlenou plameny tak to nějak oprav sama za pomocí internetu

mot
hodnocení

0x
uz na to nesahej a vyckej prichodu pritele.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

...vzhledem k tomu,že dnes je pátek před půlnocí,bude lepší počkat na přítele,stejně nic neuchvátáš>>> jen odhaduju,že bude stačit koupit novou koncovku (zástrčku) ...

yourlady*
09.01.16 00:04
hodnocení

dík :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]