Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará tv

Od: planetka* odpovědí: 15 změna:

Mám starou TV(Analog-1.Scart vstup))chci koupit SET-BOX.Potřebují poradit jaký koupit,abych propojil TV s DVD má(1.Scart výstup)Propojit s anténou (Digital).TV je na chatu s dobrým digital.signálem.Děkuji za radu jaký koupit.
Tak abych vše propojil.( Moc se v tom nevyznám).

doplněno 08.01.16 20:23:

Mám možnost levně koupit tento: je vhodný?Děkuji.. czc.cz/...

Stará tv

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Tak to bude problém. Ani ne tak se setboxem, ten by se snad dal ještě s dvěma výstupy scart sehnat (před 1 měsícem jsem ho funkční hodil do popelnice) ale v tom, že tv má jen jeden vstup scart. Nějaké slučuvače nedoporučuji a už vůbec ne ty natvrdo. Jedině slučovač přepínatelný. Ještě se podívat, jestli nemá tv ještě vstup AV tři cinche, bílý, červ. žlutý. Potom by šlo scart DVD-cincheTV. Základ je stb se dvěma scarty, nebo jeden a jeden AV výstup.

doplněno 08.01.16 19:37:

Samozřejmě, pokud to půjde na slučovač, tak stačí jeden scart na stb.

hodnocení

2x

Set-top-boxy se SCART konektorem budeš muset hledat. Se dvěma SCART konektory si myslím, že se ani nevyrábí.

Já bych na toto použil spíše přepínač SCART-kabelů. Existuje mechanický, kde tlačítkem přepínáš jeden nebo druhý SCART. Je to v podstatě jako bys nechal ležet dva SCART konektory za televizí a podle toho ce chceš sledovat vždycky příslušný SCART kabel připojil do televize.

Pak ještě existuje SCART přepínač, který rozpozná na kterém SCART vstupu je aktivní signál a tento vstup propojí s televizí. Tento nemusíš ručně přepínat, což je pohodlnější.

Zajdi do nějaké specializované prodejny a tam ti určitě poradí, jaké máš nyní možnosti zapojení.

planetka*
hodnocení

Mám možnost levně koupit tento: je vhodný?Děkuji.. http://www.czc.cz/comag-m35-12t/61266/produkt

Dva scarty na STB jsou k ničemu, potřebujete přivádět dva signály do TV. Přepínatelné scarty jsou na nic, taková šidítka jenom. Rapidně se tam ztrácí kvallita signálu.

Settopbox do televize přiveďte scartem, DVD přehrávač RF signálem (anténní konektor). Nejlépe bude, pokud sem dáte fotky zadních vstupů/výstupů, kterými přístroje disponují.

frkotou*
hodnocení

1x

Já mám tento set top box a má 2 scart. set-top-boxy.heureka.cz/...

osel59
hodnocení

0x

1. Dva scarty na STB NEJSOU K NIČEMU ! Do jednoho se zapojí Scart z DVD, do druhého Scart do TV. Vy vypnutém stavu je STB průchozí pro signál z DVD přes STB do TV.

2. Neznám DVD přehrávač s RF výstupem, možná se mýlím, ale dost jsem jich viděl. RF výstup měly běžně VCR. Po anteně DVD připojit nepůjde. Video by šlo

3. Ten COMAG použít půjde v zapojení viz bod 1.

RF výstup na DVD myslím jde, tahal jsem tak signál do druhého televizoru v pokoji, ale je fakt, že je to kombík DVDčko s videem. Ten průchozí scart při vypnutém STB je fakt? Je pravda, že jsem to nezkoušel, ale nějak se mi to nezdá. Scart VCR je přece výstupový, nebo ne? Leda by přístroj měl funkci volit scart jako IN/OUT.

ernie:

neexistuje výstupový a vstupový SCART , maximálně nemá osazené výstupové piny což se děje u některých TV a settobox nebo nějaký videoplayer nabude mít osazené vstupové piny. Pokud má nějaký zdroj videosignálu 2 scarty tak jsou po vypnutí vždy průchozí, aby šla zařízení řetězit.

osel59

Na vypnutém STB - pod proudem, ale vypnutý z DO (režim standby) je SCART opravdu průchozí. Ověřeno a provozováno. A s různými STB. S tím RF výstupem na DVD jsem se opravdu nesetkal, ale zas jsem nikdy neměl v pazourech combo DVD VCR.

planetka*
hodnocení

Přidal jsem na obrázek DVD vstupy-výstupy,když propblém a nepůjde to tak koupím malou novou TV (Digital-LCD-LED.?

Stará tv #2
jofa*

A na zadní straně tv není už nic jiného jen scart? Není tam cinch žlutý, bílý, červený?

planetka*
hodnocení

Na zadní straně TV není nic jen Scart a normal.vstup na anténu.(To je asi ten problém).

doplněno 10.01.16 14:10:

Doma mám LCD TV- a tento DVD přehravač je připojen Scartem do TV-DVD má USB přehraje vše i Exter. Disk mám:Samsung D3 Station 2TB, 3,5", USB.-Přehravače DVD mám dva stejné tak jsem chtěl 1.na chatu a připojit na starou TV.Jinak dík moc za všechny rady.

Pokud opravdu nemáte ani zepředu TV další vstup (býval tam pro kameru) a je to jen na chatu, ta kupte nějaký obyč mechanický přepínač. Ono to sice nefunguje úplně polehlivě, občas je s tím potřeba zavrtět, ale lepší, než nic. Já měl kdysi třeba tento levný, prodávají ho i ťamani: tipa.eu/...

Není to ale scart- cart, ale na straně vstupů jsoy cinche. Záleží, co se vám doma válí za kabely.

Scart- scart je třeba tento: nej-ceny.cz/...

planetka*
hodnocení

Tak ten Scart přepínač mě zaujal(Tak kablu Scart mám více)Tak a zas nevím pro který set-box na ten pokus se rozhodnout tady na stránce jsou dva odkazy na něj.Jeden je nový a jeden co jsem psal o něm já a ten je starší,ale jen rozbalen nepoužíván-cenově tak nastejno.Poraďte-Dík.

S těmito nemám osobní zkušenost. Vybírejte třeba podle heureky. Vždy je to trochu loterie. Nevím, co je pro vás "levně", ten vámi vybraný už je 7 let starý. Pokud je dokonce použitý,tak už dlouho fungovat nemusí. Set top box koupíte kolem 600 Kč v každém marketu. Taky záleží, jak jste na to s příjmem. Třeba by se vám hodilo, když umí připnout 5 V pro anténní zesilovač. Z těch novějších to většina umí.

Když jsem posledně kupoval set top box, tak jsem byl s jeho chováním (hlavně USB vstupem) tak hrubě nespokojen, že jsem ho šel vrátit a vybral si jiný (což jsem udělal poprvé v životě). Když jsem ho doma zapnul, zjistil jsem, že je to ten samý, se stejným ovladačem i elektronikou, jen v jiné krabičce "jiné" firmy. Takže asi tak. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]