Nejste přihlášen/a.
Dneska jsem zjistil zvláštní věc. Mám televizi (LCD od Sony) která má jak analogový tak i digitální tuner. V našem kraji zatím digitální vysílání není a ještě asi půl roku nebude, a až bude tak zatím jen Multiplex. To že digitální příjem funguje jsem si ověřil když byla minulý rok v Hradci Králové nějaká odborná konference a asi týden tady digitální vysílání zkušebně běželo z provizorního vysílače. V té době si televize i sama naladila seznam dostupných kanálů, které po dobu pokusného vysílání šlo sledovat a poslouchat. Občas digitální tuner na TV zapnu abych si ověřil, že stále nic nechytám.
Dneska jsem ale ke svému překvapení zjistil, že se seznam dostupných kanálů podstatně rozšířil o řadu nových stanic včetně třeba Prima Cool nebo Barandova. Přitom ale stále digitální signál nepřijímám, televize mi stále hlásí že signál není dostupný. Tak jak se ty nové televize dostaly? Chápete to někdo?
Ještě aby to bylo zajímavější tak bydlíme v dolíčku, kolem menší kopečky takže obecně je tady problém s jakýmkoliv signálem - jak s televizním tak i s mobily. K televizi není připojená žádná speciální anténa, jen obyčejná STA bez žádné úpravy pro digitální příjem.
Digitální příjem poznáš, když poletí blízko helikoptéra, tak se ti obraz rozpadne na kostičky s příslušným šumem. Načtení všech kanálů ( asi 13 TV a spousta rozhlasových stanic ) je automatické, ale ukazatel signálu bude na nule, nebo 1 a to se nic neukáže. Z vlastní praxe Panasonic Viera TX-32LED8F.
Z popsaného stavu by se dalo nejspíš usoudit, že se i tentokrát jednalo o přechodné pokusné vysílání, které si televize sama naladila, a které již není k dispozici, zvláště když Vaše příjmové podmínky nejsou optimální pro dálkový příjem. Zkuste v menu přístroje najít zobrazení údaje "síla (úroveň) signálu"- pokud nebude ukazovat alespoň slabý signál (0%) na zmíněných programech (Nova,Prima), pak se jednalo pravděpodobně o zkušební vysílání. Bude-li signál alespoň slabý, jedná se pravděpodobně o dálkový příjem, jehož úroveň většinou kolísá podle počasí.
Dále by ještě bylo možné zkusit zjistit kanál na kterém televize nové programy naladila a porovnat je s tabulkou současných vysílačů, i to by mohlo něco napovědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.