Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrávání z TV na (USB)disk nebo do počítače

Od: lujs® odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny.*slunce*

Tak už sem dospěl do stádia že si budu pořizovat novou televizi. Potřebuju prosím co nejpřesněji a nejpodrobněji vysvětlit jak je to vlastně s nahráváním z telky buď na flešku nebo na přídavnej disk nebo do počítače. Dá se vůbec z DVB tuneru nahrávat jinej program než ten na kterej se zrovna dívám?.?.? Díky za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nelze, buď musí být dvoutunerová, nebo některé umožnují nahrávat s jedním tunerem jiný program na stejném multiplexu. Nahrávat lze na flashku, nebo i na ext. HDD, záleží jakou kapacitu dokáže podporovat, nahrávat z TV do počítače nelze, jedině s pomocí TV karty, ale to jaksi ztrácí smysl.

hodnocení

Jak by měla bejt ta ,,dvoutunerová" funkce napsaná v popisu televize?.?.?

Proč nahrávání z TV karty do kompu jaksi ztrácí smysl?.?.?

hodnocení

0x

Tuner ukládá jen to na co zrovna koukáte, takže na to aby se nahrával jiný program by musela být televize dvojtunerová. Nevím, že by to některá nabízela i když to paradoxně umí i laciný settopbox za 300,- z aukra. Koupil jsem si jeden takový k videu abych nemusel video vyhodit a k mému překvapení umí jeden program posílat do videa a druhý nahrávat na flešku. Asi by to bylo lepší řešení koupit setobox do pětikila než připlácet tisíce za lepší tip televize. Bohužel jak koukám tak zrovna teď na Aukro v nabídkách není. Jmenuje se Alma.

doplněno 07.01.13 14:20:

V eshopech je o něco dražší.

set-top-boxy.heureka.cz/...

doplněno 07.01.13 14:22:

Má super citlivost, chytí i horší signál než televize ale jako mínus musím podotknout že neumí HD televize.

hodnocení

Kvůli případnýmu přechodu z kabelovky na satelit si budu kupovat telku s ,,trojitým" (DVB-T/S/C) tunerem. Jak bych to měl ale vyřešit když chci nahrávat pořady když nebudu doma?.?.?

Nahrávat v nepřítomnosti by problém být neměl, problém je v přítomnosti, nelze se dívat na něco jiného než je nahráváno...

hodnocení

Dobře ale jak?.?.?

Už skoro půl roku mám v kompu TV kartu a do dneška sem nepřišel na to jestli můžu nahrávat něco jinýho než na co koukám!.!.! Takže pořídit si dvoutunerovej STB?.?.?

Tak v kompu to mám vyřešeno tak, že pokud chci koukat na něco jiného než nahrávám použiji dvě TV karty, na jednu nahrávám a na druhou koukám. (dokonce jsem zkoušel zapojit 3 TV karty jednu EXPRESSCRD a dvě USB). Pokud se jedná o TV mám ji napojenou na dvoutunerový sttopbox se zabudovaným harddiskem, nahrávám v nepřítomnosti, nebo se dívám na něco jiného a nahrávám něco jiného.

hodnocení

No jo jenže já sem zatím došel k tomu že když chci něco nahrát tak musím mít puštěnej komp i tv v kompu přes kartu. Jak to mám teda řešit když chci nahrát něco v noci nebo když nebudu doma abych nemusel mít komp zapnutej?.?.? Když si pořídím telku s tím trojtým tunerem a budu ji mít zapojenou na kabelovku nebo potom na ten satelit tak si k tomu mám pořídit kvůli nahrávání další (2) dvoutunerový STB?.?.?

doplněno 07.01.13 17:10:

2 dvoutunerový STB s harddiskem.

TV kartu v počítači lze nastavit na čas nahrávání a počítač uspat.

hodnocení

Sem to zkoušel a nejde ani když byl komp zapnutej ale tv přes kartu vypnutá. Můj manuál je totiž takovej chudej příbuznej.

doplněno 07.01.13 17:52:

Kartu mám WinFast PVR2000.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]