Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existují půjčovny mobilů?

Od: babajaga® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, v dnešní době je takřka každý majitelem ne jednoho, ale i více mobilů. Proto Vám bude možná moje otázka nepochopitelná.

Vězte tedy: máme doma pouze pevnou linku /hlavně kvůli netu/ a JEDEN mobil. Manžel i já společně. Kdo ho potřebuje, použije ho. Kdo je poblíž, zvedne hovor. Tajnosti mezi sebou nemáme, nikde se navzájem nenaháníme, prostě až dosud nám ten jeden jediný mobil stačil.

Teď se situace ale na čas poněkud mění. Čeká mě operace, rehabilitace, pravděpodobně i lázně. Náš mobil bych si ráda vzala s sebou. Manžel ale bude odříznutý od komunikace. Známí jsou zvyklí zavolat na mobil, číslo naší pevné linky skoro nikdo nezná /kromě dcery a syna/. Navíc - pevná linka je dole v přízemí, když někdo zavolá, než manžel sleze dolu /obě kyčle umělé/, je dávno skončeno.

Proto jsme uvažovali, zda existují půjčovny s mobily. Stejně, jako u nás nedaleko je třeba půjčovna nářadí /vrtačky, sbíječky.../ Nevíte, prosím, o nějaké takové firmě? Nejlépe na Pardubicku. Uvítala bych zapůjčení na měsíc, nejdéle asi 6 týdnů /podle těch případných lázní/.

Předem děkuji za rady a přeji hezký rok 2016 /a bez marodění/. *slunce* Jaga.

doplněno 02.01.16 08:36:

Hledala jsem nejdřív i na netu, ale vyjelo mi samé: Půjčovna AUTOmobilů. *smich*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

Neznám takovou půjčovnu a myslím, že ani neexituje. Obyčejný mobil dnes stojí tisícovku, do něj simku třeba od ČEZ mobilu, kde nejsem ničím vázána, když nevolám a bude mobil v šuplíku, nic neplatím. Jen musím uskutečnit jeden hovor za 3 měsíce a faktura mi přijde, až dosáhnu útraty 100,- Kč, to je třeba za dva roky.

Zvažte, určitě by jste druhý mobil využili. Už jen pro jistotu. když jeden jede sám autem a v případě nouze se nemá s kým spojit. Manžel bude mít mobil v autě a vy na zahrádce a už je v pytli. Pevnou mu nezvednete.

doplněno 02.01.16 08:52:

Pevnou linku zrušte a ponechejte si jen internet. Pokud to máte od O2, tak to není spojená služba. Také jsem jí před měsícem rušila i když jsem platila za třista volných minut jen 60,- Kč/měsíc, ale nebylo kam volat.

hodnocení

2x

Dobrý den.Já myslím,že půjčovna vzhledem k cenám mobilů neexistuje,ale tady jsem našel opravdu levný.A k tomu SIM.Já mám třeba mobil cz.Koupíte ji v trafice za 200,- a je na ní za 200,- kredit.A samozřejmě tam máte přidělené číslo.Dobíjí se pak kdekoli,kde je terminál sazky.

czc.cz/...

hodnocení

2x

Kdyby byla půjčovna mobilů, stejě by tam půjčovali dražší "chytré mobily", které vydrží na baterii jeden až dva dny a jak to popisujete, tak vy byste jeho funkce nevyužili. Tedy pro vás by to smysl stejně nemělo.

Jak píší výše, od 350 Kč již koupíte klasický jednoduchý mobil (s výdrží minimálně týden) a za 200 předplacenou SIM. V půjčovně by vás to levněji nevyšlo. Pokud je pravděpodobné že ho budete potřebovat častěji, tak si připlaťte a za cca 800..1200 koupíte mobil pro seniory s velkými tlačítky, svítilnou, rádiem a nouzovým tačítkem, které při stisku zavolá na zvolená čísla.

Pak se také můžete zeptat po rodině, nebo po mladších sousedech, každý dnes mění mobil cca po dvou letech, takže většina má těch starých founů plné šuplíky a dá, nebo půjčí vám ho jen tak.

PS: Bazar bych vám nedoporučoval, je to riziko a navíc na vás bazarník pozná, že jste "snadná kořist", když se v tom moc nevyznáte.

hodnocení

1x
Musíte hledat jak půjčovna telefonů, budete úspěšnější avšak je to rarita. Pochopitelně, ceny telefonů začínají pod 500, půjčovné by bylo vyšší protože by se pujcovali hlavně nadupané novinky k vyzkoušení.
Doporučuji investici do 1tis a mít záložní telefon.
doplněno 02.01.16 08:45: A samozřejmě dobíjecí sim kartu.

hodnocení

1x
Pokud se vám nechce utrácet, zajděte do bazaru nebo zastavárny - teď po vánocích je ideální doba.

repkin*
hodnocení

0x
Levneji si myslim vyjde poridit starsi telefon treba z bazaru nebo idealne novy napr. Aligator pro "duchodce" s velkymi tlacitky, nejsou drahe. Co se tyce pevne linky, sla by evitalizovat tak, ze by bylo sluchatko bezdratove, je pak nabijeci, takze se jednou za cas necha nabit v samotnem tele telefonu a nebo mozna na tuzkove baterky? Nebo kabel ze zasuvky napichnout na rozdvojku a dat druhy telefon nahoru do patra, takze kdyz bude nekdo volat, budou zvonit oba telefony dokud jeden nekdo nezvedne. Nebo samozrejme volajici nepolozi. Co se internetu tyce, tak zalezi odkud jste treba upc kabelovka ma internet, telefonni operatori take a nebo wifi sit ve Vasem meste.

hodnocení

Děkuji vám všem. Ten přístroj, který mi našel Gamapolis, by nám jako druhý úplně stačil. Telefon nepotřebujeme často a když, tak jen k volání a posílání či přijetí SMS. Nic jiného. Dříve jsem si na něj i fotila, hlavně v lese houby, pak mě to nějak přešlo. Navíc houby letos ani nebyly.

S tou kartou, to se pak poradím asi u prodejce. Nikdy jsem to neměla, vždycky jen paušál a nyní, posledního půl roku mám sdílený telefon - u dcery, její firemní, může si k němu přidat až 5 lidí. Má tam své 2 děti a mě.

Koupím si ho, naučím se to s tou kartou. Jen se bojím, že nám přibyde práce. Nyní občas divoce hledáme všude 1 mobil, pak budeme hledat 2. :)

Tak díky a hezký start do roku 2016. Jaga.

Zdravím, s hledáním mobilů to bude jednodušší. Pokud bude k mání aspoň jeden, prozvoněním se hned najde i druhý*smich*.

ronyx*

Zdravím,
ten doporučený Samsung (viz výše) mám už 4 roky, koupil jsem ho tenkrát za 400,-Kč. Bezproblémový, jednoduchý mobil. X-krát mi vypadl z kapsy na beton, vždycky se rozsypal na jednotlivé díly, tak sem ho zase poskládal a slouží dál. Je fakt, že poslední rok už jen leží doma na stole (potřeboval jsem mobil na 2 SIM, tak jsem koupil nejlevnější 2-simkovou Nokii a tenhle odložil) s rezervním číslem a s rezervním dobíjecím kreditem (Oskarta - minuta hovoru za 2,50Kč).
Takže ten Samsung z odkazu výše mohu doporučit.
Co se týká kreditu - ve skoro každé trafice můžete koupit SIMku předplacenku - Bleskmobil, Oskarta a pod. Cena se liší podle toho, kolik kreditu je už v té sadě nabitého. Nejlevnější sada je tuším asi za 50,-Kč s minimem kreditu na volání, některé sady jsou třeba 200,-Kč, ale zase tam je třeba těch 200,-Kč kreditu a SIM je de facto zdarma.
Co se týká výběru operátora na tu koupenou SIMku - ono to dnes je pomalu jedno - většina má hovory stejně kolem 2,- - 2,50Kč/min., ceny SMS nevím, nepoužívám je. Takže tam doporučím buď už při koupi telefonu nebo pak v té trafice říct - chci nejlevnější volání (což jsou ty ceny výše) a pak se už jen rozhodovat podle toho, kolik do předplacenky chci momentálně dát (levnou budete muset hned dobít i kreditem, u dražší budete potřebovat dobít až po čase - já dobíjím po 200,-kč a stačí mi to u nejfrekventovanějšího čísla, ze kterého volám nejvíc, na pohodové 2 měsíce provozu - je to na nějakých 70minut hovoru),
Mobil koupíte u kteréhokoli prodejce mobilů - opět přijít s požadavkem "chci nejlevnější mobil" a nenechat se ukecat na cokoli dražšího (kdyby tvrdil, že nic levnějšího neexistuje, otočit se a jít jinam).

Ještě jsem zapoměl dodat,že volání stojí 2,10 do všech sítí včetně pevné,nebo 1,90 s balíčkem Třicítka.Paušál je tam také.Posílám odkaz na web.Můžete si ale vybrat z mnoha dalších operátorů.

joudic*
hodnocení

0x

349,- myslim, ze i s dopravou to bude za supr cenu
alza.cz/...

hm*
hodnocení

0x

Ani bych nečekal, že se dá půjčovna mobilů najít. Protože na mobilu je nejdůležitější telefonní číslo a to se musí pořád udržovat/platit.
Když to chcete jen takhle na chvíli, poptal bych se příbuzných či známých, jestli nějaký starý mobil (ten samotný telefon) nemají. Někdo by se najít mohl, kdo si nechal svůj starý do rezervy. Kdyby ne, pak tedy klidně bazar nebo cokoliv dostatečně levného. A kartu si pořídit buď předplacenou, nebo nějaký (skoro) nulový tarif.

Do nemocnice bych vzal ten "nový" telefon. Manžel číslo znát bude a Vy budete moci zavolat také komukoliv.

daniel*
hodnocení

0x

Vzhledem k pořizovacím nákladům na mobil, což je u velmi základních modelů už od 300Kč by byli náklady na pronájem vyšší - tím pádem nesmyslné. V nemocnici asi bude více než den a potom už by jste ten půjčený mobil možná i přeplatila. Žádnou půjčovnu mobilů neznám, pouze půjčují novinky (třeba ještě nevydaných mobilů) a však takové půjčovné je v řádech tisíc a cílí spíše na firmy.

Zkuste říct přátelům, známým většina lidí když koupí mobil tak ten starý hodí do šuflete jako "záložní" .. tak by vám ho mohli půjčit - kdekoliv SIM za 200Kč (již přednabitá na 200Kč) a je to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]