Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhý televizor -zapojení

Od: zwiki* odpovědí: 9 změna:

Zdravím.

Zakoupil jsem nový televizor.U starého televizoru mám přes poskytovatele Poda/TV + INTERNET/ a je k tomu jejich modem.Starý televizor chci dát do ložnice.Tam není žádná TV /kabelovka/zástrčka.Jak to bude se zapojením televizoru v ložnici? Musím zažádat u poskytovatele/PODA/ nový modem?Děkuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

4x

Vypada to, ze maji tahanou optiku a ke kazde TV je zapotrebi krabicka (set-top box) :( Tohle me u kabelovek stve. Schvalne to takhle delaji, aby lidi museli platit za kazdou TV *bum* Technicky pro to neni zadny duvod *zed*

hodnocení

2x

PODA dle dostupných informací šíří TV signál jako IPTV, tj. laicky řečeno "televize po internetovém protokolu". Zde pomůže pouze další set-top box od PODA za cca 50,-Kč/měs. + jednorázová aktivace 325,-Kč. Zde více: poda.cz/... a celý ceník poda.cz/...

Teď jsem ještě narazil na tuto informaci:

Poskytovatel televizního IPTV vysílání nabízející své služby mj. v Praze, Brně, na Ostravsku a v Jižních Čechách rozšířil působnost, takže nyní můžete jeho základní televizní nabídku sledovat kdekoli prostřednictvím různých zařízení připojených k internetu.

V praxi jde o 20 volně šířených programů přes DVB-T k jejichž sledování stačí mít po ruce buď počítač, tablet nebo chytrý telefon (Android 4.0 a vyšší, nebo s iOS; Windows Phone se neplánují) a v něm aktivní aplikaci Poda net.TV. Pod tímto názvem jsme ji ale na Google Play nenašli. Aplikace se ve skutečnosti jmenuje Poda.TV, pochází od společnosti Netforms a od 1. listopadu si ji stáhlo už přes tisíc zájemců.

Podmínkou pro sledování televizního vysílání Poda net.TV je internetové připojení s minimální rychlostí 2 Mb/s a aktivace služby v klientské zóně.

Aktivační (párovací) kód je vždy jednorázový a platí pro jedno zařízení.

Bohumil Herwig, 25. listopadu 2014

Ale využití pro další běžnou TV...?...asi nijaké... jedině PC. tablet,...

zwiki*
hodnocení

Abych jim nemusel platit, šlo by koupit pokojovou anténu k TV? Televizor přeci svou STB má tak by ta anténa stačila?

Pokud má Tv tuner DVB-T a máte dostatečný signál, pak ANO. O který typ televize se jedna - té staré? A bydlíte kde? Pak můžeme hledat vysílače...a je to rodinný dům, panelák?...pokaždé jsou jiné možnosti v případě venkovní antény...

ctenar*

Jestli uvazujes nad vlastni antenou, tak na ni muzes pripojit i u tu prvni TV a usetrit i za ni ;)

zwiki*
hodnocení

Tu první mám přes PODU a mám i internet.

doplněno 29.12.15 16:08:

Samsung LE40B554 asi 6let

ctenar*

Parametry te TV. Je to spickova TV.

doplněno 29.12.15 16:20:

PODA ma VELICE rychly internet za VELICE dobre ceny. O tom se nam tady u nas muze jen zdat. Dokonce i moje domaci sit je pomalejsi nez jejich internet *sok*

ladinpraha*
hodnocení

1x

Asi musíš zažádat. Ne modem, ale každá TV potřebuje svůj STB nebo CA kartu. Já mám UPC a to souběžně s digitálem vysílá ještě řadu analogových programů, se kterými v ložnici vystačím. Stačilo tam dát průběžnou TV zásuvku.

ctenar*

Souhlas s tim, ze jestli ma @zwiki doma od PODA koaxialovou zasuvku, at to zkusi rozbocit a podivat se, jestli se tam neco nesifrovane nevysila (at uz analog, DVT-C nebo dokonce i DVB-T).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]