Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrovlnná trouba Gold Star

Od: bymoc* odpovědí: 4 změna:

Poraďte prosím, jak sehnat návod na obsluhu mikrovlnky Gold Star. Na displeji je mnoho znaků a já umím pouze ohřátí hotového jídla. Když jsem zkusila vařit zeleninu, tak jsem zničila totálně víčko varné misky. Dle návodu miska s víčkem byla určená pro použití v mikrovlnce, ale už nemám odvahu zkoušet vaření nebo jiné úkony bez návodu. Hledala jsem ve zboží na internetu, avšak tento typ se již zřejmě neprodává. Díky moc za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

To BYMOC:

Všechny MW se řídí stejnými zásadami,pokud nejsou vybaveny ještě grilem.Mikrovlny ohřívají přímo jídlo,nebo potraviny,obsahující vodu.Prakticky neohřejí sklo,nebo speciální plasty.Ale pokud budete používat pouze sklo a porcelán bez ozdob,nemůžete udělat chybu.Nastavení ohřevu nejde dělat podle receptu.Množství tepelné energie záleží i na množství ohřívaného jídla,tedy dvakrát tolik jídla,dvakrát takovou dobu ohřevu při stejně nastaveném výkonu.Výkon je jen nastavení doby funkce působení mikrovln na určité dávky.Při plném výkonu je po celou nastavenou dobu ohřev ve funkci.Při nižším stupni je polovinu času MW v klidu.Takže působení mikrovln je přerušováno přestávkami.Vše je tedy potřeba odzkoušet,ohřívám talíř polévky - nastavím plný výkon,tři minuty.Když budu ohřívat jídlo s menším obsahem vody.musím zkusit poloviční čas.Pokud bude ohřev nestejnoměrný,nedám čas poloviční,ale použiji poloviční výkon tím se ten užitečný čas také zkrátí a jídlo se prohřeje stejnoměrněji.

Takže jen MW používej častěji,a pozor na materiály nádob.Nejlepší je varné sklo.

bymoc*
hodnocení

Jo díky, ale právě že jsou na displeji ještě pokud si to dobře vysvětluji - "rošt- gril - horký vzduch - gril +mikrovlnění " atp. a v tomto jaksi tápu.

S návodem vám asi nikdo nepomůže. Mohu vám však vřele doporučit knížečku Kuchařka mikrovlnn trouba pro začátečníky. Je dobrá a opravdu pomůže.

Mrkněte se například zde:
arara.cz/...

doplněno 18.04.09 16:32:

Pokud jste z Prahy, téměř jistě ji dostanete ve výprodejových knihkupectvích... (Václavák, Poříč, Jindřišská, Příkopy...)

bymoc*
hodnocení

díky, ten nápad jsem měla, v Knize jsem hledala něco podobného a nenašla a tuto přímo z www.arara bych uvítala, ale bohužel není na skladě. Budu se snažit ji sehnat. Prima den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]