Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit jak pod střechou sloučit tv a sat signál. Mám 5 účastnických míst a do 2 z nich bych chtěl i satelit?Koaxial je stažen ze všech zásuvek na jedno místo na půdě. Moc děkuji za radu.
SAT musí mít dva svody - twin LNB ( LNB musí mít dva vývody), pak stačí pouze přes slučovač TV/SAT např. ( omko.cz/... ) sloučit satelit ke svodu z rozbočovače TV signálu a poslat dál do koncových zásuvek
děkuji.Ale nenapsal jsem, že bych chtěl aby satelit šel použít na 2 mistech nezávisle na sobě.
To ten TwinLNB umi.
Ty slucovace budete potrebovat 2 (jeden do kazde vetve TV), pokud to nebylo z predchoziho prispevku jasne.
Pak se tedy omlouvám - profesní předpoklad, málokdy (pod 1%) lidé chtějí mít na dvou místech SAT který nelze sledovat nezávisle Pak tedy něco takového: omko.cz/...
příp. na 4 místa: omko.cz/...
Jen ještě doplním, opravdu bych zvážil ten twin LNB, dřív nebo později k němu stejně dojdete protože se budete chtít dívat na obou místech zároveň na jiný program - což vám pouhé rozbočení neumožní...
Ono "nenapsal jsem" se totiž dá vyložit dvěma způsoby : "zapoměl jsem napsat že chci SAT na dvě místa", anebo "nenapsal jsem že chci dva nezávislé satelity, chci na jeden, tak proč mi rvete LNB na dvě místa proto jsem to napsal celé znovu, snad srozumitelněji pro obě varianty
Napíšu to celé jinak, znovu:
Pokud chcete dvě místa na kterých lze sledovat SAT nezávisle na sobě (na každém může běžet jiný program - například NOVA - Cinemax), je nutné pořídit:
1xtwin LNB
2x slučovač SAT/TV - omko.cz/...
Pokud chcete dvě místa na kterých budete muset sledovat jeden program zároveň, tj, nepůjdou nezávisle (na obou bude muset běžet například NOVA - NOVA) pak je nutné pořídit:
1x rozbočovač SAT signálu - omko.cz/...
2x slučovač SAT/TV - omko.cz/...
+ samozřejmě příslušný počet F konektorů
Jen doplním twin LNB na jednu družici : omko.cz/...
už si rozumíme. za a je správně. nezávisle na sobě sledovat- dětský pokoj-CTD,obývací pokoj Nova + když nepujde sat moznost sledovat TV. Ve zbylých místnostech jen standartně TV. Omlouvám se jsem laik.
V pořádku tak hlavně že jsme se dobře pochopili
variant je totiž mnoho a stačí pozměnit jedno slovíčko nebo pozapomenout a už jsme někde jinde
v tom případě jen potvrdím : od paraboly potřebujete dva svody - twin LNB, plus pro "přisloučení" pozemního TV signálu ještě pořídit dva slučovače TV/SAT signálu
za rozbočovačem TV signálu z antény pouze na ty dva svody které potřebujete napojíte tento TV/SAT rozbočovač - pro info snad více pochopitekná rychlá ilustrace
Jinak zapojení TV/SAT slučovačů je intuitivní - jsou na nich piktogramy antény a SAT
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.