Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak propojit tv a satelit?

Od: kadlik3 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit jak pod střechou sloučit tv a sat signál. Mám 5 účastnických míst a do 2 z nich bych chtěl i satelit?Koaxial je stažen ze všech zásuvek na jedno místo na půdě. Moc děkuji za radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

0x

SAT musí mít dva svody - twin LNB ( LNB musí mít dva vývody), pak stačí pouze přes slučovač TV/SAT např. ( omko.cz/... ) sloučit satelit ke svodu z rozbočovače TV signálu a poslat dál do koncových zásuvek

kadlik3
hodnocení

děkuji.Ale nenapsal jsem, že bych chtěl aby satelit šel použít na 2 mistech nezávisle na sobě.

ctenar*

To ten TwinLNB umi.

Ty slucovace budete potrebovat 2 (jeden do kazde vetve TV), pokud to nebylo z predchoziho prispevku jasne.

fiser22*

Pak se tedy omlouvám - profesní předpoklad, málokdy (pod 1%) lidé chtějí mít na dvou místech SAT který nelze sledovat nezávisle :) Pak tedy něco takového: omko.cz/...

doplněno 26.12.15 12:13:

příp. na 4 místa: omko.cz/...

doplněno 26.12.15 12:17:

Jen ještě doplním, opravdu bych zvážil ten twin LNB, dřív nebo později k němu stejně dojdete protože se budete chtít dívat na obou místech zároveň na jiný program - což vám pouhé rozbočení neumožní...

ctenar*

On pise, ze chce mit 2 nezavisle satelity.

fiser22*

Ono "nenapsal jsem" se totiž dá vyložit dvěma způsoby : "zapoměl jsem napsat že chci SAT na dvě místa", anebo "nenapsal jsem že chci dva nezávislé satelity, chci na jeden, tak proč mi rvete LNB na dvě místa :) proto jsem to napsal celé znovu, snad srozumitelněji pro obě varianty :)

fiser22*

Napíšu to celé jinak, znovu:

Pokud chcete dvě místa na kterých lze sledovat SAT nezávisle na sobě (na každém může běžet jiný program - například NOVA - Cinemax), je nutné pořídit:

1xtwin LNB

2x slučovač SAT/TV - omko.cz/...

Pokud chcete dvě místa na kterých budete muset sledovat jeden program zároveň, tj, nepůjdou nezávisle (na obou bude muset běžet například NOVA - NOVA) pak je nutné pořídit:

1x rozbočovač SAT signálu - omko.cz/...

2x slučovač SAT/TV - omko.cz/...

+ samozřejmě příslušný počet F konektorů

doplněno 26.12.15 12:30:

Jen doplním twin LNB na jednu družici : omko.cz/...

kadlik3
hodnocení

;)už si rozumíme. za a je správně. nezávisle na sobě sledovat- dětský pokoj-CTD,obývací pokoj Nova + když nepujde sat moznost sledovat TV. Ve zbylých místnostech jen standartně TV. Omlouvám se jsem laik.

fiser22*

V pořádku :) tak hlavně že jsme se dobře pochopili :) variant je totiž mnoho a stačí pozměnit jedno slovíčko nebo pozapomenout a už jsme někde jinde :) v tom případě jen potvrdím : od paraboly potřebujete dva svody - twin LNB, plus pro "přisloučení" pozemního TV signálu ještě pořídit dva slučovače TV/SAT signálu :) za rozbočovačem TV signálu z antény pouze na ty dva svody které potřebujete napojíte tento TV/SAT rozbočovač - pro info snad více pochopitekná rychlá ilustrace :)

doplněno 26.12.15 12:47:

Jinak zapojení TV/SAT slučovačů je intuitivní - jsou na nich piktogramy antény a SAT

Jak propojit tv a satelit?
kadlik3
hodnocení

ste výbornej. To už pochopím i já. Moc děkuji. jdu do nastudovat...

kadlik3
hodnocení

a za tohle chtěli 7.500,- ...to asi pořídím levněji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]